17.02.2018, Miroslav Fuks

Martin Svědík: Kluci si dnes opravdu sáhli na dno

Martin Svědík: Kluci si dnes opravdu sáhli na dnoNa pozápasové tiskové konference měli oba trenéři hodně odlišné pocity. Zatímco Jindřich Trpišovský musel ve své premiéře na sešívané lavičce kousat překvapivou porážku a razítko na fakt, že se jeho týmům v Jihlavě nedaří, tak stejně debutující Martin Svědík mohl být po nesmírně cenném vítězství spokojen.

 

„Myslím, že jsme viděli zápas dvou poločasů. Do utkání jsme šli s cílem prezentovat s dobře organizovanou a kompaktní obranou, a zároveň využívat vysunutý pressink ve středním pásmu, tak získávat balóny a hrozit každou kolmou přihrávkou za obranu soupeře. Snažili jsme se každou situaci dohrát, být agresivní a tlačit na rozehrávku Slavie. Toto se nám v první půli dařilo a vzešla z toho jediná branka zápasu. Nutno dodat, že i hosté, u nichž je třeba vzít v potaz jejich velkou ofenzivní kvalitu, měli 2-3 velké šance. To druhý poločas byl o něčem jiném. Slavia zjednodušila hru, hodně hrála ze strany a využívala nakopávaných balónů na Škodu a později i Necida. Z naší strany to bylo o pozornosti v šestnáctce, kvalitní obranné činnosti a poctivém dohrání každé situace. Kluci si dnes opravdu sáhli na dno a je třeba jim poděkovat, protože odvedli maximální výkon. Opřeli jsme se o poctivý týmový výkon a v těžkých chvílích nám pomohl brankář Rakovan. Ano, měli jsme dnes i kus štěstí, ale to přeje připraveným. A my jsme na dnešní zápas byli připravení dobře,“ řekl Martin Svědík úvodem tiskové konference.

Na základě dotazů novinářů pak dodal: „Na předsezónní tiskovce jsem uvedl, že je lepší proti Slavii nastoupit v úvodu jara. Předně se v Edenu změnit trenér, tudíž sehranost týmu není zcela optimální, a můj názor souvisel i s tím, že v Jihlavě panuje zkraje jara nepříznivé klima. Navíc jsem věřil, že dokážeme z koncentrované a zodpovědné defenzívy vyrazit do nebezpečných brejků. Naše přechodová fáze není vůbec špatná, máme hráče, kteří umí nahrát a zakončit. Pokud však chceme ligu zachránit, tak musíme v tomto trendu pokračovat a pracovat na kvalitním přepínání útočné a obranné hry.“

Zmínil i výkony útočníka Pavla Dvořáka: „Pavel se velice dobře připravuje a kvalitně trénuje, díky čemuž je dobře fyzicky připravený. Toto je pak podpořeno tím, že má od nás důvěru už po celou zimní přípravu. A nyní ji splácí svými výkony a góly. Jde o obrovsky pracovitého hráče, o němž si myslím, že je v Jihlavě nedoceněný. Pozoroval jsem to i v minulosti v reakcích publika, když jsem některé zápasy Vysočiny navštívil. Stačí se podívat, kolik je na něj v zápase faulů. Dnes vše korunoval tím, že proměnil jedinou šanci, do níž se dostal. Doufám, že mu to vydrží a snad mu k tomu pomůže i náš styl hry, kdy se už při bránění nestahuje tak hluboko a chci po něm jiné věci. A díky tomu má daleko více síly pro ofenzívu,“ upozornil Svědík.

Nabízíme ohlasy na Ježour TV: krom komentáře trenérů Martina Svědíka a Jindřich Trpišovského přinášíme slova hrdinů zápasů – gólmana Mateje Rakovana a střelce jediné branky Pavla Dvořáka.


 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu