04.02.2018, Miroslav Fuks

Svědík: Šlo o výbornou prověrku před úvodními ligovými duely

Svědík: Šlo o výbornou prověrku před úvodními ligovými duelyFotbalisté FC Vysočina včera podvečer sehráli v pořadí druhý přípravný duel v rámci soustředění na turecké riviéře. Po výhře nad rumunským Hermannstadtem vybojovali povzbuzující remízu proti jednomu z ruských velkoklubů – Dynamu Moskva. Dnes ráno jsme o utkání mohli hovořit s trenérem Martinem Svědíkem.

 

Jihlavský realizační tým se musel před utkáním vypořádat s náhlou absencí dvou plánovaných hráčů základní sestavy. „Urblíka a Štěpánka postihly střevní problémy, tudíž jsme ve složení týmu museli trochu improvizovat a nasadit hráče, kteří měli v nohou duel proti rumunskému celku. Myslím, že jsme se s tím vyrovnali v pohodě. Místo Štěpánka naskočil Opluštil a svoji úlohu zvládl velmi dobře. Ve středu pole místo Urblíka nastoupil Mara, kterého po pětačtyřiceti minutách vystřídal Nerad. Pro něj to muselo být obzvlášť obtížné, neboť se na trávníky vrací po zranění,“ objasnil kouč Svědík.

Poté se dostal k vlastnímu hodnocení duelu: „Ruský tým měl dle očekávání vysokou kvalitu a přehrával nás v držení míče. V těchto parametrech šlo o výbornou prověrku před úvodními ligovými duely, v nichž nás čeká Slavia a poté Plzeň. Museli jsme se kompaktně posouvat a důsledně bránit. Soupeře jsme nepouštěli do větších šancí, dlouho měl jen náznaky příležitostí. To nám dobře fungovalo, ovšem v úvodní čtvrthodině utkání jsme po zisku míče šli často do jeho laciné ztráty. Pak jsme se postupně začali více dostávat do hry. Vypracovali jsme si gólovou akci, kdy po centru Nového rozvlnil síť hlavou Dvořák. Bohužel, byl pískán jeho ofsajd. V poslední patnáctiminutovce jsme to pak byli my, kdo více kontroloval míč,“ řekl k úvodnímu dějství jihlavský lodivod.

Jak Svědík viděl druhý poločas? „Dynamo výrazně prostřídalo, zatímco my změn provedli minimum. Znovu převzal iniciativu a ukazoval kvalitu. My jsme však nadále dokázali být nebezpeční, což dokumentovala šance Fulneka, kterou moskevský gólman s námahou vytěsnil na roh. Určitý herní výpadek jsme si vybrali mezi 70. a 80. minutou, kdy se Dynamo nejprve dostalo do první velké šance, při níž jeho hráč přestřelil. V 80. minutě jsme byli nedůslední v situaci kolem velkého vápna a soupeř nás potrestal vedoucí brankou. Vzápětí mne potěšila výborná reakce týmu, kdy jsme dokázali zjednodušit hru a úsilí jsme korunovali vyrovnávacím gólem. Jenže vzápětí jsme nepochopitelně polevili v koncentraci, propadli jsme v nákopu dlouhého míče, nezajistili jsme prostor za obránci a zbytečně jsme soupeři dali výhodu penalty. To jsou situace, které se v naší hře bohužel opakují. Jsem rád, že jsme nakonec na cennou remízu dosáhli, když nám při penaltě pomohl skvělý zákrok Rakovana. V zápase jsme předvedli velmi dobré pasáže v obranné i útočné hře. Na durhou stranu nám opět ukázal, že stále máme na čem pracovat a co zdokonalovat. Zvlášť, když se neúprosně blíží ligový start, kdy se za každou chybu bude draze platit,“ uzavřel svůj pozápasový komentář kouč Martin Svědík. Jeho tým dnes dopoledne absolvuje tréninkovou jednotku. Odpolední trénink tentokrát bude pouze dobrovolný a hráči dostanou volnější program. Večer bude na programu taktická příprava a hodnocení duelu proti Dynamu.

 
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu