10.12.2017, Miroslav Fuks

Procházka: Věřím, že na jaře budeme hrát proti nejlepším

Procházka: Věřím, že na jaře budeme hrát proti nejlepšímPřed týdnem dopsala svůj příběh podzimní část Juniorské ligy. Rezervní tým FC Vysočina po šestnácti odehraných zápasech osmičlenné moravskoslezské skupiny obsadil 4. příčku s 21 body a aktivním skóre 28:23. Zkušeného kouče Pavla Procházku jsme požádali o zhodnocení podzimního účinkování jeho týmu.

 

V silách mančaftu určitě bylo vytěžit alespoň o čtyři body více. Mrzí mne 5 remízových zápasů, v nichž jsme vedli, ale utkání jsme do vítězného konce nedotáhli. Na Baníku a v Karviné bylo naše vedení dokonce o 2 góly, přesto jsme po individuálních chybách nakonec brali pouze jeden bod

V čem se skončený podzim lišil oproti předchozím pěti ročníkům Juniorské ligy?
Zásadní je nový model soutěže, kde jsou celky v základní části rozdělena do české a moravské skupiny s 12 a respektive 8 kluby. Poté bude následovat nástavba, kdy mužstva z horní poloviny tabulky vytvoří soutěž o juniorský titul a zbývající kluby odehrají soutěž "útěchy".

Jak tento nový model soutěže hodnotíte?
Po podzimní části jej vnímám negativně. Určitě nepřispěl k atraktivitě soutěže, která je už tak dost podceňovaná, mnohdy ale neprávem. Nastupovat během podzimu třikrát proti Brnu nebo Ostravě není asi pro sportovní soutěživost, motivaci a rozvoj výkonnosti mladých hráčů optimální. Model z minulé sezóny, kdy Juniorská liga kopírovala rozlosování HET ligy, byl z dosud odehraných ročníků nejvhodnější.

Je v silách týmu, abyste v úvodu jara uhájili 4. příčku tabulky a tím pronikli mezi lepší polovinu účastníků Juniorské ligy?
Pevně věřím, že se nám podaří tým v zimní přestávce připravit tak, abychom si v nástavbové části zahráli s nejlepšími kluby v republice.

Který zápas v sezóně považujete za nejvydařenější? Jaký duel se týmu naopak nepovedl?
Kvalitní utkání jsme odehráli v Olomouci a doma s Baníkem a Slováckem. Naopak zápas ve Zlíně a remíza v Karviné byly z naší strany slabé.

Jak byste hodnotil spolupráci s trenéry prvního týmu během podzimu? Jaké výkony fotbalisté „áčka“ v juniorce podávali?
Spolupráce byla bezproblémová. Hráče z kádru „áčka“ jsme do sestavy zařazovali po konzultaci s realizačním týmem jak pro menší herní vytížení nebo s cílem rozehrání po zranění. V případě potřeby doplnění soupisky na zápasy juniorky byl přístup trenérů vždy vstřícný a na výpomoci jsme se dohodli.

Kteří fotbalisté náleželi k oporám týmu? Kteří hráči během jara zaznamenali největší výkonnostní skok?
Stabilní výkony podávali stopeři Rychetník a Vedral. Pochvalu svým přístupem i výkony zaslouží také brankář Kolář. Nadějně se jeví Smejkal svým ofenzivním pojetím, technikou a kreativitou. Posun výkonnosti lze pozorovat u Svatíka, který se zabydlel ve středu zálohy a ve druhé polovině podzimu podával kvalitní výkony.

Jak si vedli mladíci, kteří absolvovali první půlrok v juniorce?
V létě se do týmu posunulo 11 hráčů ročníku 1998 a v přípravných zápasech dostávali přibližně stejnou porci zápasového vytížení. Jiné to už bylo v mistrovských zápasech, kde si stabilní místo v základní sestavě vybojovali Dujmović, Smejkal, Svatík a Svoboda. Ten však v polovině srpna pro zranění kolene musel vysadit a následně podstoupit operaci kolene. Ostatní nastupovali v intervalech dle výkonnosti a obsazení herních postů.

Přesunou se někteří hráči na zimní přípravu do kabiny „áčka“? Jak rozsáhlá proměna mančaft během zimy čeká?
Předběžně jsme toto téma diskutovali s trenérem Kopeckým a nyní očekáváme, že toto téma uzavře v průběhu prosince sportovní ředitel Jinoch. Předpokládám, že dva hráči by se k prvnímu týmu měli pro zimní blok připojit. Pokud k tomuto posunu nahoru dojde, tak by mělo dojít k doplnění juniorky z kádru dorostu U19. Vedle toho se těšíme na návrat Svobody a Kolčavy do tréninku po dlouhodobém zranění. Zimní přípravu zahájíme 3. ledna.

Hráčské statistiky:

Odehrané zápasy: 16 - Průša, Svatík, Vašíček, 15 - Fikar, Smejkal, 13 - Beseda, 12 - Dujmović, Rychetník, 11 - Demeter, Vrzal, 10 - Kolář, Vedral, 9 - Karmazín, 6 - Časta, Záviška, 5 - Marcin, Mišun, Soukup, 4 - Kolčava, Kryštůfek, Pecháček, 3 - Svoboda, 2 - Daníček, Klíma, Novotný, 1 - Fulnek, Matulka, Popović, Rabušic, Rakovan, Štěpánek, Urblík.

Odehrané minuty: 1365 - Smejkal, 1088 - Svatík, 911 - Rychetník, 909 - Kolář, 841 - Vašíček, 817 - Vedral, 779 - Beseda, 732 - Demeter, 679 - Dujmović, 481 - Průša, 455 - Mišun, 454 - Soukup, 452 - Záviška, 395 - Vrzal, 383 - Fikar, 273 - Pecháček, 271 - Marcin, Kryštůfek, 236 - Karmazín, 182 - Svoboda, 180 - Kolčava, Novotný, 109 - Časta, 93 - Fulnek, Popović, 92 - Rakovan, Štěpánek, 90 - Daníček, Urblík, Rabušic, 46 - Klíma, 40 – Matulka.

Vstřelené branky: 5 - Záviška, 4 - Smejkal, 3 - Svoboda, 2 - Svatík, Marcin, Kolčava, Popović, Daníček, Rabušic, 1 - Demeter, Fikar, Novotný, Urblík.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu