21.11.2017, Miroslav Fuks

Před FCV je veledůležitá domácí podzimní tečka proti Brnu

Před FCV je veledůležitá domácí podzimní tečka proti BrnuV pátek 24. listopadu od 18:00 hodin vypukne na jihlavském stadiónu velmi důležitá fotbalová bitva. Střetnou se dva moravští rivalové, které sužují záchranářské starosti a které před zimním spánkem nutně potřebují navýšit svůj bodový zisk. Souboj FC Vysočina a Zbrojovky navíc umocňuje přítomnost dvojnásobného exjihlavského kouče Romana Pivarníka na brněnské lavičce. Tento zápas byste si rozhodně neměli nechat ujít!

 

A není to pouze Roman Pivarník, kdo bude mít v pátek zvýšenou motivaci. Dres nadcházejícího soupeře totiž na jihlavské straně delší dobu oblékali Miroslav Keresteš, Michael Rabušic, Lukáš Zoubele a v mládežnické kategorii i Jakub Fulnek. Opomenout nelze ani trenéra gólmanů Luboše Přibyla, jenž dlouhé roky hájil branku Boby Brno.

Vždy velice ošidná historická statistika hovoří výrazně ve prospěch FC Vysočina. Zatímco z hlediska utkání hraných v Brně je vzájemná bilance skoro vyrovnaná, tak jihlavský stadión je pro hráče Zbrojovky dosud zakletý. Z šesti posledních zápasů zde vždy prohráli. Bodovat dokázali pouze v jediném utkání, v němž byl FC Vysočina uveden jako domácí celek. Hrál se 18. února 2006, skončil bez branek, ovšem uskutečnil se na pražském Strahově. Zbrojovce se v Jihlavě nedaří ani střelecky, neboť zde dokázala skórovat pouze jedinkrát.

V jakém psychickém rozpoložení se Vysočina před utkáním nachází? Nejen na to jsme se zeptali asistenta trenéra Michala Zacha: „V pátek je ve hře opravdu hodně. Oba celky budou hrát jako o život. Ze strany našich hráčů vnímám velké odhodlání a touhu důležitou výhru vybojovat. Náš tým si věří a v nadcházejícím utkání rozhodně nechce nic podcenit.“

Brno před pěti koly vyměnilo kouče, když Habance nahradil Pivarník. Od té doby získalo sedm domácích bodů za výhry nad Slováckem a Teplicemi a remízu s Duklou Praha. Změnil se za krátké působení trenéra Pivarníka brněnský herní projev? „Brno se pod jeho vedením prezentuje větším důrazem na defenzívu a organizaci hry, hraje poctivě, koncentrovaně a zarputile. Do Jihlavy určitě přijede povzbuzenou velmi cenným vítězstvím nad Teplicemi, které vybojovali v početním oslabení,“ upozornil Zach.

S jakými fotbalisty v pátek nemůžete počítat? Nový a Krejčí již budou k dispozici, tudíž řešíte příjemné otazníky nad optimálním složením sestavy, že? „Naplno už trénují Štěpánek a Marcin. Zraněný je Rabušic a individuální tréninkový program mají Mišůn, Soukup, Rosa a Nerad. Nad optimálním složením přemýšlíme, neboť se nabízí více variant,“ sdělil asistent trenéra Ivana Kopeckého.

Vzájemná bilance: 14 utkání  8 – 3 – 3  21:13 / doma: 7 utkání  6 – 1 – 0  9:1 / venku: 7 utkání  2 – 2 – 3  9:12

Ze vzájemných zápasů:

jaro 17 – ePojisteni.cz liga: FC Vysočina Jihlava - FC Zbrojovka Brno  3:0 (0:0)
Góly: 50. Zoubele, 75. Fulnek, 89. Ikaunieks
Sestavy: VYS: Rakovan – Tlustý, Štěpánek, Krejčí, Urdinov – Vaculík (84. Batioja), Zoubele – Fulnek, D. Ikaunieks (90+1. Rosa), Popović – Rabušic (72. Dvořák). BRN: Melichárek – Jakub Šural, Pavlík, Kijanskas, T. Jablonský – Polák, Zavadil – Ashiru (63. Lutonský), Tašči, Přichystal – Řezníček.

pod. 16 – ePojisteni.cz liga: FC Zbrojovka Brno - FC Vysočina Jihlava  1:1 (0:1)
Góly: 79. Michal Škoda – 42. Dvořák
Sestavy: BRN: Melichárek – Sedlák, Kijanskas, Vraštil (76. Růsek), Lutonský – Polák, Lacko (62. Krejčí) – Hyčka, Michal Škoda, Vávra (46. Pašek) – Řezníček. VYS: Hanuš – Tlustý, Krejčí, Rosa, Mišůn – Štěpánek, Urblík (87. Ikaunieks) – Vaculík (78. Hronek), Dvořák, Batioja (82. Zoubele) – Rabušic.

jaro 16 - SYNOT liga: FC Zbrojovka Brno - FC Vysočina Jihlava  1:1 (0:0)
Góly: 76. Michal Škoda – 54. Urdinov
Sestavy: BRN: Melichárek – Hyčka, P. Buchta, Jovanovic, Lutonský – Pašek, Chrien (65. Brigant), Zoubele (86. Košťál), Lacko (61. Malík), Michal Škoda – Řezníček. VYS: Hanuš – Kryštůfek, Krejčí, Mišůn, Urdinov – Šulek, Kučera – Bazal, Hronek, Vaculík (82. Kukoľ) – Voltr (86. Dvořák).

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 5 – Ikaunieks, 2 - Fulnek, Záviška, 1 – Krejčí, Tlustý, Dvořák, Klíma, Daníček.
Žluté karty: 4 – Krejčí, 3 - Nový, 2 – Rakovan, Rosa, Zoubele, Hronek, Keresteš, Vaculík, Klíma, 1 – Urblík, Popović, Fulnek, Dvořák, Štěpánek, Daníček, Marcin.
Absence: Nerad, Soukup, Mišůn, Rabušic a Rosa (zranění)

FC Zbrojovka Brno

Pravděpodobná sestava: Melichárek – Gomes, Pavlík, Kijanskas, Vraštil – Polák, Sedlák – Fortes, Kratochvíl, Lutonský - Škoda.
Trenér: Roman Pivarník
Střelci: 3 - Škoda, 1 – Vraštil, Fortes, Kratochvíl, Pilík.

ZMĚNY V KÁDRU
Příchody: Pilík (přestup FK Příbram), Koné (přestup 1.FC Slovácko), Kratochvíl (host. FC Viktoria Plzeň), Fortes (přestup Arnhem / NIZ), Jovanović (konec host. MFK Karviná), Brigant (konec host. Senica / SK), Halouska (konec host. Prostějov),  Floder a Kučera (konec host. Blansko), Vávra (konec host. Třinec).

Odchody: Řezníček (přestup FC Viktoria Plzeň), Zavadil (přestup SFC Opava), Litsingi (konec host. AC Sparta Praha), Štohanzl (přestup FC Táborsko), Brigant (přestup Spartak Trnava / SK), Rybička a Sokol (host. Pardubice), Kučera (host. Vítkovice), Veselý (přestup Znojmo), Růsek (host. Znojmo), Vávra (host. Šamorín / SK).

 
Související
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu