13.11.2017, Lukáš Novotný

David Sargsyan: Ligová premiéra na obzoru?

David Sargsyan: Ligová premiéra na obzoru?Cesta z juniorky do prvoligového "áčka" není snadná. Musíte na ní neustále předvádět odpovídající výkony a své okolí přesvědčovat o tom, že svou šanci si skutečně zasloužíte. Dalším z těch, kdo se na tuto trnitou cestu vydal a už pomalu vyhlíží její cíl je David Sargsyan (23.3.1997), jehož však momentálně brzdí v dalším rozvoji vážně zranění kolena, které si odnesl z předsezónní přípravy.

 

Od kolika let působíš v FC Vysočina Jihlava?
Působím zde od svých šesti let a prošel jsem všemi věkovými kategoriemi.

Na jakém postu na hřišti nastupuješ nejraději?
Nejradši mám nastupovat na podhrotu, kde mívá hráč nejvíce možností, ale všichni trenéři, které jsem měl,  mě stejně tak využívali i na krajích, takže i tam umím zahrát bez problémů. 

Bylo ti již umožněno zapojit se do tréninku, či přípravného zápasu prvního týmu FC Vysočina Jihlava?
Ano, byl jsem již několikrát s “áčkem” na tréninku a byl jsem i na lavičce minulou sezónu při ligovém utkání v Plzni. Do poslední chvíle jsem doufal, že aspoň na chvilku nastoupím, což bohužel nevyšlo.

Na rozdíl od loňské sezóny, kdy  jsi za juniorku FCV nastoupil ke třiceti soutěžním utkáním a i v letní přípravě jsi patřil k výrazným hráčům U21, jsi se v té letošní na hřiště zatím nepodíval. Co je důvodem tvé dlouhotrvající absence?
Přišlo bohužel zranění v přípravě 19.7., těsně před startem Juniorské ligy. Hráli jsme přípravné utkání se Ždírcem nad Doubravou, kde mě zranil jeden z obránců, když jsem si ho prohazoval a z boku mi naběhl do kolena, které jsem v ten moment měl ve vzduchu a bylo hotovo. Podstoupil jsem v Olomouci operaci předního křížového vazu a poškozeného menisku. Nyní musím ještě vydržet a budu věřit tomu, že se vrátím silnější!

Jak hodnotíš dosavadní výsledky "áčka" a juniorky FCV v této sezóně?
V několika zápasech "áčka" byla obrovská škoda, že se to buď nedotáhlo do konce, nebo neudržel příznivý výsledek, kdy vždycky na konci padl gól. Výsledky U21 byly dá se říci na začátku jako na houpačce, ale pak se do toho kluci dostali a zatím je to vcelku chvalitebný průběh.

Jsi pravidelným návštěvníkem domácích zápasů "áčka" FC Vysočina Jihlava?
Teď jsem pár zápasu vynechal ze zdravotních důvodů, ale jinak ano.

Která sportovní osobnost je tvým největším fotbalovým vzorem?
Když jsem byl malý, měl jsem za vzory Zinedina Zidana, Davida Beckhama, nebo Ronaldinha. Teď je ale mým vzorem Henrik Mkhitaryan.

Jaké jsou tvé fotbalové cíle?
V prvé řadě bych se rád prosadil do “áčka” tady v Jihlavě a postupem času by se ukázalo, zda mám na posun o další stupeň výš. Jinak ale mým cílem je stejně jako u každého fotbalisty dostat se do zahraničí.

A co oblíbený fotbalový klub?
Manchester United.

Dáváš ve svém volném čase přednost relaxu, nebo i mimo fotbalové hřiště na sobě dál makáš?
Samozřejmě i vedle tréninků na sobě dál pracuju, jak na hřišti, tak v posilovně nebo i doma. Po tom všem je pak zasloužená regenerace. Moc volného času ale není, pokud ano, tak se ho snažím trávit s rodinou, která je nejdůležitější. Ale taky si s kamarády nebo i sám zahraju na xBoxu.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu