29.10.2017, Miroslav Fuks

Daníček: Musíme hrát aktivněji a více se tlačit do brány

Daníček: Musíme hrát aktivněji a více se tlačit do brányStřední záložník Nikolas Daníček, letní posila FC Vysočina, o sobě dal poprvé výrazněji vědět i na úrovni první ligy. V Mladé Boleslavi nastoupil zkraje druhé půle, jihlavskou hru výrazně oživil a pěknou brankou nejen zdramatizoval zápas, ale připsal si i první gól v nejvyšší soutěži. Jaké pocity se v něm po zápase mísily?

 

Prohra samozřejmě bolí. V prvním poločase jsme byli dost pasivní, Boleslav nás hodně zatlačila a dokázala nás i gólově potrestat. Ve druhém poločase jsme hráli více odhodlaně, zlepšili jsme pohyb i kombinaci. Paradoxně jsme inkasovali druhou branku. Poté jsme alespoň dokázali docela rychle snížit, ale bohužel to nestačilo.

Těší tě alespoň premiérová ligová branka?
Gól určitě potěší, ale více mne mrzí, že jsme dnes nebodovali.

Jak se tvá trefa zrodila?
Fulňas zleva dobře odcentroval, našel mne, já se snažil z první trefit bránu a spadlo to tam.

Do druhého poločasu jsi vystřídal Lukáše Vaculíka. S jakými úkoly?
Chtěli jsme hrát více dopředu a přesněji. Myslím si, že se nám to docela dařilo, jenže to nakonec k tolik potřebnému a velmi cennému zisku nevedlo.

Bodové čekání je asi velmi dlouhé a nepříjemné...
Nepochybně. Musíme však jet dál. Hrát aktivněji a více se tlačit do brány. Podobně, jak jsme se o to snažili ve druhé půli v Boleslavi. V sobotu musíme a zabojovat o vítězství doma proti Liberci.

Dnes se ti dařilo, byl jsi často na míči a vstřelil si branky. Myslíš, že sis řekl o místo v základní sestavě v nadcházející bitvě proti Liberci?
To nevím. Rozhodnutí ponechám na trenérovi. Pravdou je, že jsem se dneska na hřišti cítil docela dobře.

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu