24.10.2017, Miroslav Fuks

4. kolo MOL Cupu: Ve středu doma proti Slavii Praha!

4. kolo MOL Cupu: Ve středu doma proti Slavii Praha!Jak rychle zapomenout na nevydařený domácí výkon proti Bohemians? Už tuto středu mohou fotbalisté FC Vysočina znovu zvednout hlavy, neboť je čeká velká výzva – domácí duel 4. kola MOL Cupu proti hvězdami nabitému kádru úřadujícího české mistra – Slavii Praha! Lákavá pohárová bitva vypukne v 18:00 hodin na jihlavském stadiónu.

 

FCV mezi nejlepších 16 celků MOL Cupu pronikl díky postupům přes třetiligový Vyškov a druholigový Sokolov. Nedávný los 4. kola Jihlavě přisoudil atraktivního soupeře, který se na Vysočině v národním poháru představil už dvakrát. Před 14 lety druholigová Vysočina zaskočila sešívané skvělým výkonem a zaslouženou výhrou 1:0 (1:0). Gól Davida Kotryse předznamenal senzační a historické tažení FCV až do semifinále poháru, v němž Jihlava padla na půdě mistrovské Ostravy. K odvetě došlo už za pouhý rok. Znovu na sebe narazily obdobné sestavy, ovšem tentokrát už Slavie překvapení nedopustila a zvítězila brankami Bejbla a Vlčka 0:2 (0:1).

Pamětníkem obou zápasů by měl být Michal Kadlec, dlouholetý jihlavský stoper a současný asistent trenéra prvního týmu. Jenže ani do jednoho duelu nezasáhl: „Musím se přiznat, že už nevím, proč jsem tehdy v sestavách scházel. S největší pravděpodobností šlo o zranění. Spíše si vybavuji naše vzájemné zápasy v nejvyšší soutěži.“

Jaké utkání ve středu očekáváte? S jakým cílem do něj půjdete? „Určitě bychom chtěli napravit nepříznivý dojem, který jsme na hřišti zanechali po pátečním utkání proti Bohemians. Víme, že nás čeká velmi silný soupeř, který disponuje širokým kádrem. V tuto chvíli jen velmi těžko můžeme odhadovat, v jaké sestavě se Slavie v Jihlavě představí. Bez ohledu na to hodláme o postup zabojovat, Věříme, že podáme zlepšený výkon zejména v defenzívě, zvýšíme si herní sebevědomí a zároveň se dobře připravíme na ligový zápas v Mladé Boleslavi,“ sdělil Kadlec.

Nakolik hodláte sestavu proměnit? Budete se snažit dát herní příležitost dalším hráčů kádru nebo zápasu využijete k tomu, abyste se nalezli vhodnou základní sestavu pro ligový duel v Mladé Boleslavi? „Zásadní pro nás bude, abychom některé hráče viděli v plném zápasovém zatížení. Může to pro nás být dobré vodítko k tomu, zda jim dát důvěru pro utkání v Mladé Boleslavi. S jistotou víme, že nadále postrádáme zraněné Nerada, Štěpánka a nově i Mišůna,“ uzavřel svůj komentář asistent trenéra Ivana Kopeckého.

Vzájemná bilance FC Vysočina a Slavie Praha:
I. liga: 13 utkání  5 – 4 – 4  11:18
Pohár: 2 utkání  1 - 0 - 1  1 : 2

Poslední vzájemné utkání: 11.8.2017 - Vysočina se ve 3. kole HET ligy představila v roli jasného outsidera na půdě úřadujícího mistra – Slavie Praha. Hvězdami nabitý domácí celek potvrdil úlohu favorita a s podporou více než deseti tisíc diváků zvítězil zaslouženě 2:0 (2:0), když skórovali Hušbauer z penalty a Danny. Jihlava si ve druhém dějství vypracovala několik nadějných příležitostí, ovšem vstřelení branky jí nebylo dopřáno. Na radost z gólu tak čeká už tři ligová kola.

Pohároví střelci:
FC Vysočina: 3 - Novotný, 1 -  Štěpánek, Dvořák
Slavia Praha: 2 - Necid, 1 - Altintop, Frydrych, Sýkora.

Sestava Slavie v posledním ligovém utkání: Laštůvka – Bořil, Frydrych, Jugas, Sobol – Souček, Hušbauer – Sýkora (59. Danny), Van Buren (74. Necid), Stoch (80. Zmrhal) – Milan Škoda.

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu