18.10.2017, Miroslav Fuks

Vysočina v pátek touží po vítězství nad Bohemians!

Vysočina v pátek touží po vítězství nad Bohemians!Je to už neuvěřitelných jedenáct let, co fotbalisté FC Vysočina naposledy porazili Bohemians Praha 1905! Od duelu, který rozhodl památný Faldynův hattrick, oba týmy sehráli dalších jedenáct bitev v I. či II. lize, v nichž jihlavští vždy brali maximálně bod. Nejen s ohledem na tabulkové a bodové postavení FC Vysočina tedy nastává ten nejvyšší čas, aby ježci proti klokanům bodovali naplno!

 

Jihlavská bilance proti týmu z vršovického Ďolíčku je věru prachbídná. V nejvyšší soutěži oba celky proti sobě sehrály 8 duelů, v nichž Vysočina dosáhla pouze na tři remízy a zaznamenala jen 4 branky! Poslední bod proti Bohemians získala Jihlava v únoru 2015, takže nyní proti Klokanům vleče sérii čtyř porážek v řadě! Co si o této strašidelné bilanci FCV myslí asistent trenéra Michal Zach, jenž na lavičce Bohemians absolvoval několik úspěšných utkání proti Jihlavě? Lze konstatovat, že vršovickým herní styl Vysočiny vyhovuje? „Sám mám v dobré paměti loňský podzimní duel v Jihlavě, kdy Bohemka po dobrém výkonu vyhrála 0:2. Ve vzájemných zápasech bych ale nehledal žádné spojitosti. Stává se, že bilance dvou rovnocenných klubů je výrazně nakloněna v prospěch jednoho z nich. O to větší motivaci pak má tým, který ve statistikách zaostává. Věřím, že hráči v pátek touhu po třech bodech prokáží.“

Změnila se hra Klokanů oproti období, kdy jste v Bohemians působil po boku kouče Koubka? Kde vidíte její silné stránky týmu trenéra Martina Haška? „Řekl bych, že změna nastala v organizaci hry, v níž vnímám větší důraz na kompaktní obranu. Tým byl navíc vhodně doplněn o rychlostní typy hráčů. Z toho vyplývají i silné stránky hry Klokanů – rychlý přechod do protiútoku a pevná obrana,“ upozornil Zach.

Kde vidíte opory současné sestavy Bohemians? „Aktuální osu týmu tvoří gólman Fryšták, stoper Šmíd a defenzivní záložník Jindřišek. Navíc velmi dobře nyní hraje pravý bek Dostál a v klubu se adaptovali cizinci Lutz a Kabajev. Na tyto hráče se poté nabalují šikovní mladí hráči jako Hůlka, Hašek nebo Mašek. Tým je vyvážený a dobře složený,“ uvedl asistent trenéra Ivana Kopeckého.

Výkon FCV ve Zlíně měl jen málo chyb, přesto z něj Jihlava vyšla bez bodového zisku. Lze očekávat, že se v pátek budete prezentovat obdobným způsobem hry? Které hráče budete ve svých záměrech postrádat? „Ve fotbale můžete před zápasem plánovat a taktizovat, ovšem vývoj zápasu a dění na hřišti se od toho často výrazně liší. Do utkání rozhodně půjdeme s cílem být nebezpeční v ofenzívě a zvítězit. Jistě se neobejdeme bez silné defenzívy a kvalitní organizace hry. V našich záměrech nemůžeme počítat se zraněnými Neradem a Štěpánkem,“ uzavřel svůj komentář trenér Michal Zach.

Vzájemná bilance: 15 utkání  1 – 5 – 9  10:19 / doma: 8 utkání  1 – 3 – 4  9:11 / venku: 7 utkání  0 – 2 – 5  1:8

Ze vzájemných zápasů:

Jaro 17 - ePojisteni.cz liga: Bohemians Praha 1905 - FC Vysočina Jihlava  1:0 (1:0)
Gól: 27. Kabajev
Sestavy: BOH: Berkovec - Dostál, Krch, Šmíd, Havel – Jindřišek - Bartek (72. Hubínek), Hašek, Mašek, Luts (80. Buchta) - Kabajev (63. Kuchta). VYS: Hanuš – Fulnek, Krejčí, Rosa, Urdinov – Zoubele (76. Dvořák), Vaculík – Batioja (68. Ikaunieks), Hronek, Novotný (32. Popović) - Rabušic).

Pod. 16 – ePojisteni.cz liga: FC Vysočina Jihlava - Bohemians Praha 1905  0:2 (0:0)
Góly: 56. Holenda, 76. Mašek
Sestavy: VYS: Hanuš – Blaić (73. Záviška), Krejčí, Rosa, Mišůn – Zoubele, Štěpánek – Vaculík, Dvořák (65. Batioja), Ikaunieks – Rabušic. BOH: Budínský – Dostál, Gajić, Krch, Havel – Hubínek, Jirásek (89. Jindřišek) – Hašek (86. Berger), Mašek (81. Švec), Luts - Holenda.

Jaro 16 - SYNOT liga:    FC Vysočina Jihlava - Bohemians Praha 1905  1:2 (1:1)
Góly: 39. Hronek – 42. Šmíd, 54. Hubínek
Sestavy: VYS: Hanuš – Kukoľ, Krejčí, Šourek, Urdinov – Kučera, Šulek – Bazal (71. Voltr), Hronek, Vaculík (64. Nerad) – Dvořák (87. Jungr). BOH: Zlámal – Čögley, Šmíd, Krch, Havel – Acosta, Hubínek (84. Gajič), Švec, Lulič (54. Bartek), Mosquera – Čížek (62. Akulinin).

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 4 – Ikaunieks, 2 - Fulnek, 1 – Dvořák, Klíma.
Žluté karty: 3 – Krejčí, 2 – Rakovan, Rosa, Zoubele, Hronek, Nový, 1 – Popović, Fulnek, Vaculík, Dvořák, Keresteš, Štěpánek, Klíma, Daníček, Marcin.
Absence: Nerad a Štěpánek (zranění)

Bohemians Praha 1905

Pravděpodobná sestava: Fryšták – Dostál, Hůlka, Šmíd, Kocić – Jindřišek, Hašek – Vaníček, Mašek, Luts - Kabajev.
Trenér: Martin Hašek
Střelci: 1 – Šmíd, Mašek, Hašek, Jirásek, Bartek Kabajev, Reiter.

ZMĚNY V KÁDRU
Příchody: Hůlka (host. FK Mladá Boleslav), Kocič (Aluminij Kidričevo / SLO), Reiter, M.Hašek, Budínský a J.Nečas (host. AC Sparta Praha), Tetteh (host. Standard Lutych / BEL), Urdinov (přestup FC Vysočina Jihlava), Lucas Dias (přestup Pirin / BUL).
Odchody: Berkovec (konec host. SK Slavia Praha), Berger, Markovič a Vrzal (konec smlouvy), Nitrianský (přestup Partick Thistle FC / SKO), Havel (přestup FC Viktoria Plzeň), Hubínek (přestup FK Mladá Boleslav).

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu