14.10.2017, Miroslav Fuks

Jan Hanuš: Závěr utkání jsme prostě nezvládli

Jan Hanuš: Závěr utkání jsme prostě nezvládliGólman Jan Hanuš by asi dlouho musel vzpomínat, kdy měl při venkovním utkání tak málo práce. Dlouho to vypadalo, že ve Zlíně udrží cennou nulu a se svými spoluhráči oslaví nesmírně důležité vítězství z půdy favorita. Nakonec však v závěru inkasoval dvě branky a po utkání před diktafony novinářů nelehce hledal slova.

 

Jak si viděl klíčovou penaltovou situaci v nastaveném čase?
Do vápna šel centr, který zlínský hráč dokázal posunout na nabíhajícího spoluhráče. Tonda Rosa šel na dlouhou nohu do míče a nevím jistě, zda nejprve trefil míč či hráče. Spíše mne zaráží, že pomezní nejdříve mával ofsajd a pak to odvolal. Vážně nevím proč? Jestli tomu tak vážně bylo, tak je to fakt špatný. Zatím pokaždé, když jsme hráli venku, proti nám byla nařízená penalta a ne všechny byly posouzeny zcela oprávněně. Přitom takové vyrovnané zápasy jsou mnohdy o jediném gólu, který nakonec strašně srazí snažení celého týmu. Nemusím snad dodávat, že nás to všechny slušně řečeno strašně štve. 

Zlín jste přehrávali. Bylo to váš nejlepší podzimní výkon venku?
Nevím, zda šlo o nejlepší výkon, ale určitě jsme ho měli dotáhnout minimálně k remíze. Byli jsme fotbalovější a vypracovali jsme si více šancí, než domácí. Jenže místo zaslouženého bodu nemáme ani jeden. Tabulka ale průběh zápasu a dění na hřišti nijak nezohledňuje. Závěr jsme ale prostě nezvládli a budeme se v tom babrat dál...

Zlín je znám tím, že má lepší druhé poločasy a dokáže vystupňovat tempo zápasu...
My jsme ale také hráli v dobrém tempu. Zápas byl nahoru – dolů a my jsme si vypracovali závary a šance i poté, co domácí vyrovnali. Nemyslím, že by nás přehrávali. Získali spíše šťastné vítězství.

Utkání jste pojali dost aktivně. Rozhodně to nebyl žádný zaparkovaný autobus...
Nemáme tým na to, abychom furt bránili. Věřili jsme si, že můžeme hrát aktivně a vycházelo to po velkou část zápasu.

V zápase sis dlouho nesáhl na balón a ani sis pořádně nezachytal, že?
Někdy takové zápasy jsou. Nevím, co k tomu dál dodat. To je stále dokola.

Dalo se některé inkasované brance zabránit?
Vyrovnávací gól vzešel z pěkné nahrávky „do kapsy“ na dva hráče, u nichž byl Martin Nový. Nebylo hned jasné, kde se ke střele dostane, navíc Diop to trefil z první a přesně. Na penaltu se ještě musím podívat, nechci to hodnotit unáhleně. Chyběl kousíček, abych to lapil. Stejně jako s Olomoucí. Ale když jde balon na takovém terénu po zemi, není úplně snadné to chytit.

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu