31.08.2017, Redakce

Záložník Petr Hronek přestupuje do Zlína

Záložník Petr Hronek přestupuje do ZlínaKádr FC Vysočina opouští čtyřiadvacetiletý středopolař Petr Hronek, jenž podepsal víceletý kontrakt s účastníkem Evropské ligy – Fastavem Zlín. Odchovanec Sparty Praha přestupuje z Jihlavy poté, co zde nastoupil do 43 prvoligových duelů a vstřelil 10 branek.

 

„Naší pozici určila skutečnost, že hráč projevil zájem hrát evropské poháry a odejít do Zlína. Vzhledem k tomu, co Petr v Jihlavě odvedl, mu moc nešlo bránit. Nemohli jsme pominout, že Petrovi končila příští rok v Jihlavě smlouva a tudíž jsme ani neměli jinou pro klub smysluplnou možnost, než hráče uvolnit. Na druhou stranu Petr má svou cenu a pod tu jsme jít nemohli. Jednání se Zlínem byla složitá díky naší neústupnosti a konečná nabídka je pro klub velmi dobrá. Klub prodejům hráčů v poslední době odolával a nebýt toho, že Petr odejít chtěl, Jihlava by ho neprodala. Posledním takto významným odchodem z klubu byl transfer Mešanoviće do Slavie v zimě 2016. Petrův přestup do týmu hrajícího poháry je třeba vnímat také jako ocenění práce našeho klubu“ okomentoval Hronkův odchod ředitel FC Vysočina Jan Staněk.

Petr Hronek (nar. 4.7.1993) je odchovancem Sparty, odkud v lednu 2013 přestoupil do Jablonce. V srpnu téhož roku se dočkal debutu v lize při utkání v Ostravě, ovšem v nabitém severočeském kádru se jinak neprosadil. V lednu 2014 tedy zamířil na hostování do druholigové Vlašimi, které se protáhlo na celý kalendářní rok 2014. O rok později neodolal vábení Příbrami, kde formou hostování strávil celé jaro. Zůstalo však jen u jediného startu v I. lize, tudíž byl v létě roku 2015 zpátky u trenéra Petržely ve Vlašimi. Ve II. lize nastoupil do 44 zápasů a vstřelil 9 branek, čímž upoutal pozornost scoutů FC Vysočina. Do Jihlavy přestoupil v lednu 2016 a prakticky okamžitě se stal součástí základní sestavy.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu