27.08.2017, Miroslav Fuks

Vysočina v Teplicích bojovala, ale nakonec 3:1 podlehla

V Teplicích se v 5. kole hrál velmi zajímavý fotbal, v němž byla Vysočina domácímu favoritovi vyrovnaným soupeřem. Znovu však doplatila na nepřesnosti v zakončení svých šancí i verdiktech sudího. O výhře Teplic totiž rozhodl chybně nařízený pokutový kop v 51. minutě. Domácí se ujali vedení v prvním dějství po přesné hlavičce Rezka, zápas ve druhém dějství krásným premiérovým gólem v I. lize zdramatizoval Jiří Klíma a skóre dal v závěru konečnou podobu znovu Rezek – 3:1 (1:0).

 
TepliceTeplice
5.kolo, neděle 27.8.2017, 17:00
3:1
(1:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Gól: 34. Rezek, 51. Fillo (pen.), 89. Rezek – 54. Klíma
ŽK: 60. Trubač, 64. Ljevaković - 40. Hronek, 50. Krejčí, 67. Rosa
Rozhodčí: Machálek – Wilczek, Vít
Diváci: 4652
Teplice: Grigar - Vondrášek, Král, Šušnjar, Krob - Ljevaković, Kučera - Fillo, Trubač (73. Vošahlík), Rezek (90. Červenka) – Vaněček. Náhradníci: Chudý – Urma, Hyčka, Jeřábek, Suchan.
FC Vysočina: Rakovan – Nový, Krejčí, Rosa, Keresteš (73. Tlustý) – Vaculík, Zoubele – Hronek, Ikaunieks (46. Klíma), Novotný (58. Fulnek) – Dvořák. Náhradníci: Soukup – Popović, Daníček, Štěpánek.
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Ivan Kopecký oproti duelu s Plzní učinil dvě změny v sestavě. Místo Tlustého ve stoperské dvojici nastoupil Rosa a Klímu v útoku zastoupil Dvořák.

Teplice do utkání vstoupili dle očekávání s velkou vervou. Trubač však ve 2. minutě hradbu jihlavských těl nepropálil. To první kontr Vysočiny byl mnohem nebezpečnější. Zoubele ve 4. minutě vysunul do křídla Novotného, jehož centr si našel Dvořák a poslal jej přímo na zadní tyč! Dosud nevýrazné Teplice se prosadily z nenápadné akce v 34. minutě. Zprava odcentroval Vondrášek, našel hlavičkujícího Rezka a ten se trefil přesně k pravé tyči – 1:0. Ve 41. minutě se k odraženému míči a ke střele z dvaceti metrů dostal Dvořák, ovšem Grigara střelou na střed branky nepřekonal.

Vysočina do druhého dějství vystřídala, když Klíma nahradil Ikauniekse. A byli to hráči v modrém, kteří se tlačili do útoku. Ve 48. minutě se po rohovém kopu Vaculíka dostal ke střele Novotný, ale z úhlu přestřelil. Jenže v 50. minutě výborně zakombinovala teplická pravá strana, Rezek dostal nahrávku na vápna, pohotově vystřelil a trefil loket blokujícího Krejčího. Sudí Machálek viděl ruku jihlavského stopera a nařídil penaltu, z níž se nemýlil Fillo – 2:0. Vysočina se však nevzdala! V 54. minutě dostal Klíma dlouhý míč, poradil si s Králem, prodral se do střelecké pozice, šikovnou zasekávačkou proti Šušnjarovi ji ještě vylepšil a propálil Grigara – 2:1! Vstřelil tak svoji premiérovou branku v I. lize V 55. minutě mohlo být vyrovnáno, neboť Novotný centrem našel za obranou Hronka, jenže ten na dlouhou nohu přestřelil. V 61. minutě zase zahřmělo před jihlavskou brankou, když Krobovu vykopával Rosa skoro z brankové čáry před Vaněčkem. V 66. minutě dostal možnost ke střele Klíma, ovšem Král jej tentokrát zablokoval. V 71. minutě ke krásné ráně z třiceti metrů natáhl Nový a Grigar jeho projektil pod břevno musel s námahou likvidovat. V 74. minutě se exjihlavskému Kučerovi střela povedla mnohem méně a Rakovan ji lehce lapil. V 77. minutě už měl více práce s hlavičkou Vaněčka po centru Filla. V 79. minutě se opět hezky uvolnil Klíma, ve vápně našel Fulneka, ale ten v dobré šanci Grigara neprostřelil. Z následného rohu nic nebylo. V 81. se znovu zatřásla branková konstrukce, když Vaněček poslal Rezkův nadýchaný centr jen do břevna. V 83. minutě měl po nahrávce od Vaněčka ideální pozici ke skórování Rezek, ovšem trestuhodně přestřelil. Snaha Jihlavy o vyrovnání vedla k teplickým brejkům a jeden takový dal skóre v 89. minutě konečnou podobu, když Fillo našel Rezka, jenž se trefil přesně k tyči – 3:1. V Nastaveném čase ještě Rakovan uchránil svůj tým od čtvrté pohromy po šanci Filla.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
5.kolo | Teplice - FC Vysočina | 3:1
19.kolo | FC Vysočina - Teplice | 3:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu