18.08.2017, Miroslav Fuks

Vysočina touží po překvapení na úkor Plzně!

Vysočina touží po překvapení na úkor Plzně!Ze Slavie na Plzeň! Opravdu těžký ligový dvojblok nyní absolvují fotbalisté FC Vysočina. Poté, co neúspěšně bojovali na půdě úřadujícího mistra, je na domácím stadiónu čeká loňský vicemistr. Bitva proti plzeňské Viktorii, kterou opět vede exreprezentační kouč Pavel Vrba, vypukne v neděli 20. srpna od 17:00 hodin.

 

Zápasům Plzně v Jihlavě nikdy nechybí velký náboj, atraktivita a góly v obou sítích. Skvělou partii si fanoušci užili před rokem (1:2), hned 6 branek mohli vidět v říjnu 2015 (2:4), fanoušci FC Vysočina si jistě rádi vzpomenou na slavné jihlavské vítězství z listopadu 2014 (2:1) nebo na obnovenou domácí premiéru FCV v nejvyšší soutěži zkraje srpna 2012 (1:1). I nyní jdou fotbalisté FC Vysočina do nedělního souboje s touhou po překvapení na úkor prvního celku tabulky a jednoho z největších favoritů stávajícího ligového ročníku! „Přestože víme, že proti nám v neděli nastoupí velice kvalitní soupeř, tak si zároveň uvědomujeme, že jsme v situaci, že bychom v nadcházejícím utkání potřebovali uspět. Chceme podat takový výkon, který nám zaručí bodový zisk. Vycházet budeme muset ze zpevněné defenzívy a včasného přepínání hráčů z útoku do obrany. Zároveň musíme zefektivnit naši útočnou hru. Zatím v každém utkání jsme si dokázali vypracovat gólové příležitosti, ale vázlo jejich proměnění,“ zdůraznil asistent trenéra Michal Zach.

Jak vnímáte dosavadní plzeňské výkony? Nakolik se tým Viktorie pod obnoveným vedením kouče Vrby přes léto proměnil? „Plzeň navazuje na herní projev, kterým slavila úspěchy v první éře trenéra Vrby. Prezentuje se kombinačním fotbalem, do něhož se zapojují prakticky všichni hráči sestavy. A nutno říci, že je úspěšná a znovu náleží mezi nejlepší české týmy. Dokazuje to v lize nebo naposledy včera v utkání 3. předkola Evropské ligy proti Larnace,“ uvedl asistent trenéra Ivana Kopeckého.

Můžete do nedělního zápasu nasadit gólmana Hanuše či zkušeného Vaculíka? Máte už jasno o úvodní jedenáctce? „Zatímco Hanuše nadále postrádáme, tak Vaculík už je fit. Nastoupil do středečního duelu proti Vyškovu a bude k dispozici i proti Plzni. Na marodce dále zůstávají Rabušic, Mišůn a Nerad. Urblík se už zapojil do plného tréninku. Zatím však nelze specifikovat, kdy bude schopen nastoupit do utkání. Toto rozhodnutí bude na stanovisku lékařů. Naši sestavu ještě zvažujeme. Nevylučujeme, že se do ní promítnou dobré výkony některých hráčů ve středečním pohárovém utkání,“ uzavřel svůj komentář Zach.

Vzájemná bilance: 18 utkání 3 – 3 – 12  13:26 / doma: 9 utkání 3 – 1 – 5  11:13 / venku: 9 utkání 0 – 2 – 7  2:13

Ze vzájemných zápasů:

jaro 17 – ePojisteni.cz liga: FC Viktoria Plzeň – FC Vysočina Jihlava  2:0 (1:0)
Góly: 14. a 84. vlastní Štěpánek
Sestavy: PLZ: Bolek (63. Sváček) – Matějů, Hejda, Hubník, Limberský - Hořava, Hrošovský - Kopic, Bakoš, Pilař (68. Petržela) – Krmenčík (73. Poznar). VYS: Hanuš – Kryštůfek, Štěpánek, Mišůn, Urdinov – Vaculík – Batioja (88. Hron), Ikaunieks, Popović (85. Duba), Novotný (70. Záviška) – Dvořák.

pod. 16 – ePojisteni.cz liga: FC Vysočina Jihlava – FC Viktoria Plzeň  1:2 (1:0)
Góly: 27. Ikaunieks – 51. Kučera, 64. Kopic
Sestavy: VYS: Hanuš – Kryštůfek, Krejčí, Rosa, Urdinov – Šulek, Urblík (83. Šamánek) – Vaculík (41. Fulnek), Hronek (72. Štěpánek), Ikaunieks – Dvořák. PLZ: Kozáčik – Rajtoral (46. Bakoš), Hejda, Baránek, Matějů (46. Hubník) – Hrošovský, Kučera – Kopic (81. Řezník), Kolář, Kovařík – Ďuriš.

jaro 16 - SYNOT liga: FC Viktoria Plzeň – FC Vysočina Jihlava  2:0 (1:0)
Góly: 7. Kovařík, 72. Kolář
Sestavy: PLZ: Kozáčik – Matějů, Hubník, Baránek, Limberský – Hořava, Hrošovský – Petržela (78. Krmenčík), Kolář (89. Vaněk), Kovařík – Ďuriš (66. Holenda). VYS: Hanuš – Kryštůfek, Tlustý, Krejčí, Urdinov (81. Mišůn) - Šulek, Nerad (75. Jungr) - Bazal, Hronek, Vaculík (75. Kukoľ) - Voltr.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: -
Žluté karty: 1 – Štěpánek, Rakovan, Klíma, Hronek, Daníček, Krejčí, Zoubele, Keresteš, Dvořák, Nový.
Absence: Urblík, Nerad, Rabušic, Hanuš a Mišůn (zranění)
Zkušenosti z týmu soupeře: Jan Kopic je jihlavský odchovanec, v sezóně 2010/11 nastoupil ve II. lize celkem k 11 zápasům. Poté přestoupil do Jablonce a později do Plzně

FC Viktoria Plzeň

Pravděpodobná sestava: Hruška – Řezník, Hejda, Hájek, Limberský – Hrošovský, Živulić – Kopic, Kolář, Zeman - Krmenčík.
Trenér: Pavel Vrba
Střelci: 1 – Hájek, Hejda, Hrošovský, Krmenčík, Hořava, Pila
Zkušenosti z týmu soupeře: Lukáš Vaculík nastoupil v sezóně 2008/09 k 8 utkáním a vstřelil 1 gól

ZMĚNY V KÁDRU

Příchody: Živulić (přestup FC Fastav Zlín), Kolář (přestup Gaziantepspor / TUR),  Řezníček (přestup FC Zbrojovka Brno), Čermák (přestup AC Sparta Praha), Hruška (přestup 1.FK Příbram), Havel (přestup Bohemians Praha 1905).
Odchody: Hromada (přestup SK Slavia Praha), Poznar (host. FC Baník Ostrava), Chrien (přestup Benfika Lisabon / POR), Kratochvíl (host. FC Zbrojovka Brno), Suchan (host. FK Teplice), Janža (host. Pafos FC / KYP).

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu