06.08.2017, Miroslav Fuks

Ivan Kopecký: Naše hra je zatím hrozně udřená

Ivan Kopecký: Naše hra je zatím hrozně udřenáJihlavský kouč Ivan Kopecký nemohl být po své domácí ligové premiéře na prvoligové lavičce FC Vysočina spokojený. Jeho tým nedokázal vybojovat tolik potřebné vítězství a proti Slovácku se musel spokojit s bodem. Týmům nechyběla enormní snaha a bojovnost, ovšem šancí bylo na obou stranách pomálu.

 

„Mrzí mne, že jsme nezískali tři body a ve druhém utkání v řadě jsme nedokázali skórovat. Stejně jako v Karviné jsme měli dobrých prvních dvacet minut, které jsme měli přetavit v gól. V průběhu dalších fází utkání jsme zbytečně ztráceli balón a soupeř nás zatlačil. Přispěly k tomu naše nepřesnosti a zbytečné ztráty míčů. Stálo nás to hrozně sil a mezihra nám chyběla. Slovácko však pořádně zahrozilo jen z přímého kopu a z rohu. Druhý poločas byl z naší strany rozháraný. Dostávali jsme se do centrů ze strany, ale chyběla mi dravost a důraz v nábězích do pokutového území. I některé naše kontry se daly řešit lépe. Na druhé straně měl soupeř nebezpečné brejky a dvě příležitosti v závěru utkání, které jsme umožnili díky naší nedůslednosti. Bod nakonec musíme brát, protože se v tomto utkání mohlo stát cokoliv,“ řekl ve svém úvodním hodnocení jihlavský trenér Ivan Kopecký.

V Karviné i se Slováckem se tým prezentoval velmi dobrými úvodními pasážemi, na které už poté adekvátně nenavázal. Kde hledat příčiny? „Myslím, že je to o sebedůvěře. Chtěl bych vidět, co by se stalo, kdybychom vstřelili první branku. Co by se na hřišti dělo. Věřím, že by to poté z kluků spadlo. Rozhodně u žádného z hráčů nevidím špatný přístup či absenci maximálního nasazení. Postupem času však ztrácíme herní jistotu. Naše hra je zatím hrozně udřená,“ reagoval jihlavský lodivod, jenž okomentoval i změny v sestavě. „Utkání v Karviné vyvolalo změny v naší sestavě. Chtěl jsem do základní jedenáctky vložit novou krev, aby hráči cítili konkurenční prostředí, které v týmu rozhodně máme. Myslím, že oživení se povedlo, noví hráči neodehráli špatné utkání.“

Ivan Kopecký věřil, že po úvodních dvou kolech nejvyšší soutěže bude mít jeho tým na kontě více bodů: „Přestože každý soupeř je pro nás těžký, tak jsme hráli proti dvěma soupeřům naší úrovně a věřili jsme, že touto dobou budeme mít na kontě třeba tři body. Myslím si, že bylo v našich silách v Karviné bodovat a Slovácko porazit. Jenže když nevstřelíme branku, tak nemůžeme chtít vyhrát.“

„Až na několik úvodních minut, kdy jsme se nechali zaskočit dvěma situacemi, tak jsme utkání kontrolovali. Soupeř čekal na naše chyby, na kontry, standardní situaci. Myslím si, že jsme si to pohlídali a v závěru jsme mohli rozhodnout, což se bohužel nepovedlo. Je to bod z venku, ale podle průběhu hry musím přiznat, že to málo je, protože jsme si tři body zasloužili více než domácí. Nevzpomínám si, že by domácí měli nějakou vyloženou šanci. Až takový průběh jsem neočekával,“ řekl k zápasu hostující kouč Stanislav Levý.

Nabízíme pozápasové ohlasy na Ježour TV: krom komentáře trenéra Ivana Kopeckého z tiskové konference přinášíme i slova stopera Jiřího Krejčího a gólmana Mateje Rakovana.

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu