03.08.2017, Miroslav Fuks

Vysočina chce ze souboje regionů vyjít vítězně!

Vysočina chce ze souboje regionů vyjít vítězně!Jihlavští fotbalisté v neděli 6. srpna načnou první z patnácti dílů domácích bitev v nejvyšší české soutěži. Oponu HET ligy otevřou důležitým a tradičním soubojem dvou regionů – Vysočiny a Slovácka. Buďte u toho a pomozte FC Vysočina vybojovat tolik potřebné vítězství!

 

Na výhru proti Slovácku už Vysočina čeká skoro čtyři roky, když proti tomuto soupeři naposledy uspěla v listopadu 2013. A prvoligové vítězství Jihlavy na startu nového ročníku? To se v předchozích šesti sezónách v nejvyšší soutěži vždy podařilo nejdříve až ve 3. kole! Je tedy nejvyšší čas tuto historickou bilanci změnit! „Netřeba snad zdůrazňovat, že po porážce v úvodním kole v Karviné chceme v domácí premiéře v novém ligovém ročníku bodovat naplno. Za výhrou jednoznačně půjdeme a věříme, že ji vybojujeme,“ zdůraznil asistent trenéra Michal Zach.

Kádr Slovácka během léta nedoznal zásadních změn. Do Sparty, potažmo do Brna jej opustili Civič a Koné. Naopak s ambicemi na základní sestavu do Uherského Hradiště přišli obránci Juroška (Dukla Praha) a Divišek (Příbram) a též ofenzivní univerzál Petr (Olomouc). Levého tým do nového ročníku HET ligy vstoupil domácím utkáním proti Jablonci, které skončilo smírně 1:1. Jaké poznatky si z tohoto utkání jihlavský realizační tým vzal? „Slovácko v tomto duelu podalo poctivý výkon. Vedení se ujalo po pěkné kombinaci, naopak inkasovalo po standardní situaci. Jde o celek, který se dlouhodobě opírá o velmi dobrou organizaci hry a disponuje zkušenými fotbalisty ve středu pole. Jeho přímočará ofenzíva je postavená na talentovaných a rychlostně vybavených typech. Analýze našeho nadcházejícího soupeře se pečlivě věnujeme a doufáme, že tým co nejlépe připravíme,“ uvedl asistent trenéra Ivana Kopeckého.

Lze očekávat, že se v nedělní bitvě změní jihlavská základní sestava? S kterými fotbalisty nemůžete počítat? „Postrádat budeme dlouhodobě absentující Nerada, Urblíka, Rabušice a Vaculíka. Hanuš, který nechytal v Karviné, by mohl být připraven. Každopádně o sestavě budeme mít jasno až po předzápasovém tréninku. O optimálním složení základní jedenáctky denně přemýšlíme a sledujeme, jak hráči pracují na tréninku,“ řekl závěrem Zach.

Vzájemná bilance: 16 utkání 3 – 4 – 9 11:24 / doma: 8 utkání 3 – 2 – 3 6:6 / venku: 8 utkání 0 – 2 – 6 5:18

Ze vzájemných zápasů:

jaro 17 – ePojisteni.cz liga: FC Vysočina Jihlava - 1. FC Slovácko  0:0
Sestavy: VYS: Hanuš – Tlustý, Krejčí, Rosa, Urdinov – Fulnek (81. Záviška), Vaculík, Štěpánek (57. Zoubele), Batioja (63. Ikaunieks) – Rabušic, Dvořák. SLO: Daněk – Reinberk, Břečka, S. Hofmann, Šimko – Machalík (68. Tetteh), Daníček, Navrátil, Šumulikoski, Havlík (72. Ťok) – Zajíc (84. Koné).

pod. 16 – ePojisteni.cz liga: 1. FC Slovácko - FC Vysočina Jihlava  1:1 (0:1)
Góly: 67. Havlík – 45. Ikaunieks
Sestavy: SLO: Heča – Reinberk, Košút, T. Rada, Šimko – Daníček, Šumulikoski – Diviš, Kalouda (59. Tetteh), Havlík – Koné. VYS: Hanuš – Blaić, Krejčí, Rosa, Mišůn – Vaculík (83. Batioja), Štěpánek, Zoubele (90. Tlustý), Ikaunieks (79. Šamánek) – Dvořák, Rabušic.

jaro 16 - SYNOT liga: 1. FC Slovácko - FC Vysočina Jihlava  3:1 (1:1)
Góly: 16. Šumulikoski, 86. Koné, 90+2. Havlík - 15. Hronek
Sestavy: SLO: Heča - Reinberk, Košút, Rada, Chyla - Havlík, Šumulikoski - Biolek (56. Chvátal), Sadílek (56. Kone), Kerbr (75. Civić) - Došek. VYS: Rakovan – Kryštůfek, Krejčí, Šourek, Urdinov - Kučera, Šulek – Fulnek (55. Kukoľ), Hronek, Vaculík – Voltr (61. Dvořák).

Zkušenosti z týmu soupeře:

FC Vysočina:
-

1.FC Slovácko:
Tomáš Rada (22 záp. / 1 gól) nastoupil v sezóně 2012/13 k 22 utkáním, v nichž vstřelil jeden gól
Petr Chyla – odehrál v juniorském týmu U21 v sezóně 2014/15 celkem 6 utkání, gól nevstřelil

FC Vysočina Jihlava

Střelci: -
Žluté karty: 1 – Štěpánek, Rakovan, Klíma.
Absence: Urblík, Nerad, Rabušic a Vaculík (zranění)

1.FC Slovácko

Pravděpodobná sestava: Heča – Reinberk, Hofmann, Šimko, Divíšek – Daníček, Šumulikoski – Navrátil, Havlík, Machalík - Zajíc.
Trenér: Stanislav Levý
Střelci: 1 - Zajíc.

ZMĚNY V KÁDRU

Příchody: Juroška (přestup FK Dukla Praha), Divíšek (přestup 1.FK Příbram), Petr (přestup SK Sigma Olomouc), Vasilijev (přestup SK Uničov), Hellebrand (přestup FC Fastav Zlín).
Odchody: Čivić (přestup AC Sparta Praha), Koné (přestup FC Zbrojovka Brno).

 
Související
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu