29.07.2017, Miroslav Fuks

Vysočina z Karviné bodový zisk nevydolovala

Vysočina z Karviné bodový zisk nevydolovalaVysočina v úvodním duelu HET ligy z karvinského revíru bodový zisk nevydolovala. Dobrý výkon v prvním dějství vedl k jihlavským šancím, nikoli však ke gólům. Naopak domácí se ve 33. minutě z nařízené penalty ujali důležitého vedení. To navíc v 57. minutě dokázal navýšit Kalabiška. Karviná zvítězila 2:0 a potvrdila, že proti Jihlavě umí.

 
KarvináKarviná
1., sobota 29.7.2017, 17:00
2:0
(1:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 34. Šisler (pen.), 57. Kalabiška
ŽK: 39. Štěpánek, 54. Rakovan, 80. Klíma
Rozhodčí: Franěk - Kubr, Koval
Diváci: 3423
Karviná: Berkovec - Moravec, Košťál, Hošek, Eismann - Šisler, Janečka - Štěpanovský, Panák (86. Weber), Kalabiška (88. Lingr) - Wágner. Náhradníci: Lé Giang – Lischka, Puchel, Vondra, Ramirez.
FC Vysočina: Rakovan – Tlustý, Kryštůfek, Krejčí, Rosa (65. Nový) – Štěpánek (68. Daníček) – Fulnek (58. Klíma), Zoubele, Hronek, Ikaunieks – Dvořák. Náhradníci: Soukup – Novotný, Záviška, Popović.
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Ivan Kopecký nasadil stejnou sestavu, jako v generálce proti Bahrajnu. Na soupisce tak stále scházeli Hanuš, Rabušic či Vaculík.

Vysočina byla v prvních deseti minutách aktivnějším celkem. Dvakrát se ve složité situaci pokoušel zakončit Dvořák po centrech z pravé strany. V 10. minutě zvolil přiťuknutí Zoubelemu, jehož utažená placírka letěla těsně vedle levé tyče. Domácí poprvé pořádně zahrozili v 15. minutě, kdy Rakovan skvěle zasáhl proti Štěpanovskému, kterému se vrhl pod nohy a slovenský záložník jej pouze nastřelil. Ve 21. minutě z třiceti metrů natáhl Štěpánek, ovšem Berkovec si s jeho ránou poradil. Ve 32. minutě se Štěpanovský dostal těsně za obranu a vypálil ze střední vzdálenosti. Rakovan balón vyrazil na roh. V 33. minutě hráčů v bílém vyšel brejk, který skončil penaltovým zákrokem Kryštůfka na Kalabišku. Míč si vzal Šisler a bezpečně do protipohybu Rakovana skóroval – 1:0. Ve 40. minutě se do parádního centru Rosy se do hlavičky položil volný Hronek, ale Berkovec jeho hlavičku pod břevno dokázal akrobaticky vyrazit na roh. Gól nepadl ani z následného nebezpečného obléhání karvinské branky a tak málem zahřmělo na druhé straně. Domácím vyšel rychlý brejk, po němž Wagner nabídl míč do vyložené šance Štěpanovskému, který však trefil pouze přesunujícího se a padajícího Rakovana, od kterého míč pokračoval k břevnu, které olízl z vrchní strany. Ve 44. minutě se k centru Hronka dostal Zoubele, ale hlavou našel jen Berkovcovy rukavice. Těsně před půlí táhl jihlavský kontr Ikaunieks, rozhodl se ke střele, která však letěla mimo.

Ve druhém dějství jako první vystřelil Fulnek, kterého do vápna vyslal Štěpánek, ovšem rána mu vůbec nesedla. V dalším minutách však hráli spíše domácí, kteří byli podpoporáni výborným a bouřlivým publikem. V 57. minutě v rozehrávce chyboval Kryštůfek, zrodil se Panákův centr z pravé strany, který se šťastně odrazil k volnému Kalabiškovi, jenž se z úhlu trefil na zadní tyč – 2:0. V 61. minutě Hronek táhl kontr, při němž do křídla vysunul střídajícího Klímu, ten před brankou našel Ikauniekse, jenž zakončoval špičkou na dlouhou nohu – těsně vedle levé tyče. Kouč Kopecký v rozmezí 58. – 68. minuty vyčerpal všechna dostupná střídání, ovšem karvinské hrázi se atakům hráčů v modrém dařilo odolávat. Domácí zároveň neustále hrozili z brejků. V 75. minutě se po Hronkově centru z pravé strany dral do zakončení Ikaunieks, ovšem pod tlakem obránců neuspěl. V 83. minutě zleva centroval Nový, ovšem Klíma ani Dvořák kulatý nesmysl do sítě prodloužit nedokázali. V 86. minutě se po spolupráci s Novým dostal k zakončení Ikaunieks, ovšem získal jen roh. Závěrečná snaha hostí byla jen platonická, na skóre se již nic nezměnilo

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
1. | Karviná - FC Vysočina | 2:0
30.kolo | FC Vysočina - Karviná | 0:2
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu