28.04.2017, Miroslav Fuks

Jinoch: Jsem přesvědčen, že jsme si vítězství zasloužili

Jinoch: Jsem přesvědčen, že jsme si vítězství zasloužiliFotbalisté FC Vysočina dotáhli do vítězného konce velmi důležitou záchranářskou bitvu proti Brnu. Oslavili nejvyšší výhru v tomto ročníku nejvyšší soutěže a potvrdili, že se jim v Jihlavě na Zbrojovku velmi daří. Oba trenéři na pozápasové tiskové konferenci zažívali rozdílné pocity.

 

"Jsem rád, že se nám povedlo napravit naše vystoupení na Dukle a vítězně zvládnout dnešní utkání s Brnem. Myslím si, že první poločas nabídl šance na obou stranách, když jsme měli velké problémy s bráněním krajních prostor, odkud se Brno dostávalo do nadějných situací. Na druhé straně jsme si vytvořili dvě nebo tři vyložené šance, které jsme však trestuhodně neproměnili. V poločase jsme hráče nabádali, aby vytrvali v úsilí a že jejich šance znovu přijdou. Skutečně se tak stalo, dokázali jsme třikrát skórovat a já jsem přesvědčen, že jsme si vítězství zasloužili,“ řekl domácí lodivod Josef Jinoch úvodem tiskovky.

Jinoch dále uvedl: „Říkal jsem to už po utkání se Spartou – o tom, nakolik je toto vítězství důležité, rozhodne až poslední ligové kolo. Nechci používat tradiční fráze, že jdeme od zápasu k zápasu. Víme, že jsou před námi dva velmi těžké zápasy venku a také si uvědomujeme, že by nám strašně pomohlo, pokud bychom se dočkali prvního vítězství na půdě soupeře v tomto ligovém ročníku. Věřím tomu, že nám dnešní cenná výhra pomůže k tomu, že hráči i ve venkovních zápasech odvedou takový výkon, jako se jim podařilo dnes.“

Zbrojovka v Jihlavě předvedla nejhorší výkon nejen jara, ale zřejmě i celé sezony, čemuž odpovídala i slova Svatopluka Habance: "Jsem obrovsky zklamaný. Chystali jsme se na nasazení, soubojovost, ovšem toto z naší strany vůbec nebylo. Je ostuda tady prohrát 0:3. Nezažil jsem, že bychom předvedli takto velký výkonnostní výkyv. Snad jen Přichystal snesl přísnější měřítko. Veškerá slova jsme nechali v kabině a na hřišti to nic nepoužili. Je to pro nás ztráta, situace je hodně vážná a je potřebujeme nyní nastartovat všechny zdravé buňky k tomu, aby Zbrojovka zůstala v lize."

Habanec se vyjádřil ke standardním situacím, z nichž jeho tým inkasoval dva úvodní góly: "V týdnu jsme obranné standardky trénovali, někteří hráči si ale počínali nezodpovědně a tento náš problém domácí využii. Výkon celého mužstva v Jihlavě postrádal všechno - fotbalovost, nasazení i souboje. V předchozích jarních zápasech jsme vyprodukovali mnoho střel, rohů, měli jsme zaujetí, vyhrané souboje. Nic z toho jsem dneska neviděl, jsem hodně rozčarovaný. Toto se nesmí stát a jsme vinou toho v sestupovém ohrožení," uzavřel.

Nabízíme pozápasové ohlasy na Ježour TV: krom komentářů trenérů Josefa Jinocha a Svatopluka Habance z tiskové konference přinášíme i slova střelců Jakuba Fulneka, Lukáše Zoubeleho a Davise Ikauniekse.

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu