04.11.2006, Miroslav Fuks

Bokša problém viděl v psychice hráčů

Bokša problém viděl v psychice hráčů„O pátečním zápasu jsem hodně přemýšlel a jeho výsledek mne velmi mrzí. Musím přiznat, že jsem po zápase po delší době nespal dobře,“ řekl nám při tradičním pozápasovém rozhovoru trenér Milan Bokša a ve svém hodnocení pokračoval. „Sokolov si za výkon ve druhé půli určitě vyrovnání zasloužil. Na druhou stranu se nemohu zbavit pocitu, že jsme tento velmi dobře rozehraný zápas měli zvládnout do vítězného konce. Bohužel se potvrdila stará fotbalová pravda, že dva domácí zápasy v řadě se nevyhrávají.“

 
Výpadek vašeho týmu byl ve druhé půli markantní. Čím si ho vysvětlujete?

Určitě odmítám tvrzení, že by to byla otázka kondice. V předchozích duelech jsme své soupeře právě díky kondici v závěru přehrávali.
Problém bych spíše viděl v psychice, konkrétně v podvědomí hráčů. Ti se vyrovnali s vedením soupeře, během několika minut zápas otočili a poté si už mysleli, že zápas opět dotáhnout k vítězství a že se jim nemůže nic stát…

Jak jste viděl výkony jednotlivých hráčů?

Bohužel se hned více hráčům nedařilo dle našich představ. Do druhé půle jsme vstoupili s hlavním úkolem udržet hru ve středu hřiště mimo naše pokutové území. Tento úkol byl určen celé záložní řadě a útoku a bohužel se nezdařil. Navíc zápas nevyšel ani Tomáši Dujkovi.

Nebylo možné udělat v průběhu druhé části nějaké změny v sestavě, které by vedly k oživení hry?

Každý trenér během duelu podvědomě brání své vedení. A když jsem se podíval na výškové složení týmu Sokolova, tak jsem viděl jeho jasnou převahu. Za této situace představoval odchod každého vyššího hráče komplikaci, protože jsem měl na lavičce spíše hráče menších postav jako jsou Vácha, Cihlář, Čermák a další.

Nakolik váš celek limitoval terén a specifický míč?

Záměrně jsem o tom nemluvil, protože zápasové podmínky jsou vždy pro oba celky stejné. Na druhou stranu je neoddiskutovatelným faktem, že našemu způsobu hry terén a kluzký zmrzlý balón v žádném případě nevyhovovaly. Naopak sedl bojovnému a důraznému fotbalu soupeře, který míče spíše nakopával.

Zvažujete pro podzimní derniéru na půdě Hradce Králové nějaké změny v sestavě?

Tyto úvahy jsou zatím předčasné. Navíc přesně neznáme pozápasový zdravotní stav hráčů, zejména pak Demetera, který v závěru musel střídat. Společně s mými asistenty musíme důkladně zanalyzovat zápas se Sokolovem a připravit taktiku na Hradec. Každopádně zde musíme udělat maximum pro odčinění dvoubodové ztráty z pátečního utkání.

A otázka na závěr – Tomáš Peteřík nejprve vypadl ze základní sestavy a nyní k zápasu nebyl ani nominován. Co je důvodem?

Důvodem je Tomášům přístup k tréninku či přípravě a samozřejmě i jeho aktuální sportovní výkonnost.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu