04.03.2017, Miroslav Fuks

Vysočina v Teplicích prohrála po penaltě nejtěsněji 1:0

Vysočina v Teplicích prohrála po penaltě nejtěsněji 1:0Fotbalisté FC Vysočina v Teplicích toužili navázat na domácí výhru proti Hradci a na dvě předchozí vítězství ze Stínadel. Proti šestému celku tabulky byli horším celkem a vypracovali si méně gólovým příležitostí. Nakonec svému sokovi podlehli 1:0 a stále tak čekají na první venkovní tříbodový zisk v probíhajícím ročníku ePojisteni.cz ligy. Jedinou branku bojovného duelu vstřelil v 53. minutě Martin Fillo z pokutového kopu.

 
TepliceTeplice
19.kolo, sobota 4.3.2017, 15:00
1:0
(0:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Gól: 53. Fillo
ŽK: 34. Fillo - 18. Krejčí, 28. Batioja, 39. Hronek, 52. Rosa, 66. Zoubele, 75. Urdinov
Rozhodčí: Pechanec - Koval, Vlasjuk
Diváci: 3123
Teplice: Chudý – Vondrášek, Jeřábek, Šušnjar, Krob – Ljevaković, Kučera – Fillo (76. Hyčka), Hora, Nivaldo (62. Vošahlík) – Červenka (81. Vaněček). Náhradníci: Plachý – Vachoušek, Soungole, Kodeš,. Trenér Daniel Šmejkal.
FC Vysočina: Hanuš - Tlustý, Krejčí, Rosa (78. Mišůn) - Vaculík, Štěpánek, Urdinov – Hronek, Batioja (60. Zoubele) - Dvořák, Ikaunieks (65. Rabušic). Náhradníci: Rakovan – Kryštůfek, Popović, Fulnek,. Trenér Michal Bílek.
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Michal Bílek oproti utkání s Hradcem Králové učinil dvě změny. Místo Rabušice a zraněného Urblíka dostali důvěru Batioja a Štěpánek. Podobně jako v Edenu vsadil na hru se třemi stopery a dvěma halfbeky.

Duel začal náporem domácího celku, ovšem žádná příležitost z něj neresultovala. Naopak teplická malá domů na gólmana Chudého v 8. minutě málem skončila úspěšným pressem Dvořáka. Ve 12. minutě na centr Urdinova z levé strany naskakoval Hronek, ale míč netrefil. O tři minuty později se na druhé straně obdobný centr podařilo Horovi doskočit, jenže jeho pokus letěl hodně mimo tři tyče. V 16. minutě se k sólu odhodlal Ljevaković a byl zastaven až Krejčím za cenu žluté karty. Následný přímý kop z dvaceti metrů skončil na jihlavské zdi. Ve 24. minutě si centr Kroba z levé strany našel Červenka, ovšem jeho hlavička skončila na autovém vhazování. V 33. minutě Hanuš nedoskočil na centr z pravé strany, ten na malé vápno vrátil Červenka, ovšem Tlustý nebezpečný míč před Horou dokázal odhlavičkovat. V 35. minutě Hora dobře potáhl brejk a našel před vápnem Filla, ovšem jeho střela byla zablokovaná jihlavskou defenzívou a Nivaldo odražený míč z první napálil vysoko nad břevno. Vzápětí před druhou branku posla střílený centr Ikaunieks, ale před Batiojou dokázal v pádu hlavičkovat Vondrášek. V 38. minutě se do vápna dokázal uvolnit Fillo a zpětnou přihrávkou na malém vápně našel nabíhajícího stopera Jeřábka. S jeho patičkou však Hanuš neměl moc práce. Chvíli poté se jihlavský odchovanec Kučera odhodlal ke střele z dvaceti metrů, ale Hanušovu branku o metr netrefil. První dějství tak gólovou radost nepřineslo.

První zajímavý moment druhé půle obstarala jedovatá střela Kroba, která však k Hanušovi nedoletěla, neboť ji zastavila hlava Tlustého. V 51. minutě domácí odvrátili dlouhý aut Hronka, dostali prostor k rychlému brejku a ten využili. Fillo potáhl míč a za obranu vyslal Červenku. Ten si ve vápně zasekl míč, přičemž jej vzápětí srazil Rosa. K penaltové značce se postavil Fillo a Hanuše po jeho pravé ruce prostřelil – 1:0. V 60. minutě mohli hosté prohrávat o dvě branky. Znovu měli standardní situaci před brankou Teplic, která však bleskovým protiútokem. Po lajně utekl Fillo a přesným centrem našel hlavu Hory, jenž z dobré pozice hlavičkoval těsně vedle levé tyče. V 62. minutě zprava odcentroval Vaculík a našel ve vápně Hronka, jenž z úhlu pálil velmi pohotově, ale vedle tyče. V 67. minutě kopal po faulu na Ljevakoviće přímý kop Hora a Hanuš musel vytasit perfektní zákrok, aby míč vytěsnil na roh. V 69. minutě Vaculík uvolnil do vápna Hronka, jenž se rychle uvolnil, ovšem obránci ve žlutém dokázali s přispěním štěstí jeho přihrávku před nabíhajícím Urdinovem odvrátit a Chudý míč schoval pod svým tělem. V 71. minutě se po šikovně rozehraném rohovém kopu dostal k odraženému míči Vondrášek, ovšem v úhlu netrefil branku ani hlavu jednoho ze spoluhráčů. V 73. minutě Teplice znovu dokázaly, že dokáží rychle zaútočit po zisku míče na své půlce. Červenka našel volného Vošahlíka, který od poloviny hřiště běžel sám na gólmana a pak zakončil z výborné pozice těsně vedle pravé tyče. V 77. minutě kopal střídající Hyčka standardní situaci z pravé strany, která se nebezpečně stáčela do branky. Rosa však míč dokázal odvrátit na roh. V 80. minutě se Zoubele prosadil do vápna a zajímavým stříleným centrem našel nabíhajícího Dvořáka. Ten balón dokázal tečit, ovšem reflex Chudého domácí uchránil od vyrovnání. V 84. minutě se po rohu Vaculíka dostal k zakončení z bezprostřední blízkosti Dvořák, ale jeho pokus dokázal Chudý vyrazit z brankové čáry. Vysočina se tlačila před domácí branku, ale zároveň se musela stále mít na pozoru před kontry Teplic. Jeden z nich v 90. minutě vedl k zajímavé pozici pro přímý kop, kterrý však skončil jen na bílé zdi a následný odražený míč Hora napálil vysoko nad. Tepličtí poté přečkali několik nepříjemných závarů před Chudého brankou a hubený náskok uhájili.


Vytisknout
Zápasy
5.kolo | FC Vysočina - Teplice | 0:2
19.kolo | Teplice - FC Vysočina | 1:0
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu