24.02.2017, Miroslav Fuks

Vysočina díky skvělé první půli slaví důležité vítězství

Vysočina díky skvělé první půli slaví důležité vítězstvíFotbalová Vysočina slaví v jarní domácí premiéře nesmírně důležité a povzbuzující vítězství! Jihlavský tým si díky skvělé první půli, kdy se dvakrát trefil Davis Ikaunieks a jednou skóroval Pavel Dvořák, vytvořil výrazný třígólový náskok, a ve druhém dějství si výhru pohlídal. Hosté vývoj utkání zdramatizovali, když se prosadil Šípek, ovšem na stavu 3:1 se už nic nezměnilo.

 
FC VysočinaFC Vysočina
18.kolo, pátek 24.2.2017, 18:00
3:1
(3:0)
Hradec KrálovéHradec Králové
 

Góly: 23. D. Ikaunieks, 27. D. Ikaunieks, 35. Dvořák – 52. Šípek.
ŽK: Hronek, Dvořák – Malinský, P. Černý.
Rozhodčí: Hrubeš – Hrabovský, Vlček.
Diváci: 2373
FC Vysočina: Hanuš – Tlustý (60. Kryštůfek), Krejčí, Rosa, Urdinov – Vaculík (77. Zoubele), Hronek, Urblík, D. Ikaunieks – Dvořák, Rabušic (82. Mišůn). Náhradníci: Rakovan – Novotný, Popović, Fulnek.
Hradec Králové: Ottmar – Plašil, Chleboun, Hůlka, Mudra (39. Žondra) – Schwarz (46. Trubač), Jirsák – Malinský (68. Pázler), P. Černý, Martan – Šípek. Náhradníci: Lindr – M.Černý, Bederka.
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Michal Bílek oproti utkání na Slavii Praha učinil hned čtyři změny. Místo Fulneka, Novotného a vyžlucených Batiojy se Štěpánkem nastupují Rosa, Urdinov, Vaculík a Rabušic.

Vysočina nastoupila v ofenzivní sestavě s třemi útočníky a tento tah se mu vyplatil. Vysočina se po opatrném a nepřesvědčivém úvodu duelu rozjela a nakonec prožila poločas snů. První ohrožení branky zaznamenal ve 4. minutě Rabušic po centru Ikauniekse z pravé strany. Hlavičkoval však jen do Ottmarovy náruče. Skóre otevřel ve 23. minutě Ikaunieks, který v průběhu zimní pauzy přetavil své hostování v jihlavském klubu v trvalý přestup. Při samostatné akci si prohodil obránce a podél padajícího gólmana Ottmara poslal Vysočinu do vedení. Ve 21. minutě Hanušovu pozornost prověřil Schwarz. Domácí brankář byl ale na místě a přízemní střelu lapil. Ve 22. minutě po Vaculíkově rohovém kopu hlavičkoval Dvořák, ale Ottmar byl znovu pozorný.   O minutu později už byl bez šance. Dvořák s trochou štěstí vyslal mezi stopery Ikauniekse, jenž si šikovně obhodil Hůlku a poté obstřelil hradeckého gólmana – 1:0! Ve 27. minutě bylo v Jihlavě ještě veseleji, když Vaculík rozehrál zleva roh a následný odražený míč se dostal za vápno k Urblíkovi. Ten kulatý nesmysl napálil, ovšem od zad jednoho z hradeckých hráčů míč opsal vysoký oblouk, jenž na hranici malého vápna našel Ikauniekse. Lotyšský reprezentant neváhal a z voleje parádně skóroval pod břevno – 2:0! Ofenzivní festival FC Vysočina však ještě nekončil. Ve 33. minutě Vaculíkův roh proskákal vápnem a Dvořák se dostal ke střele z otočky. Nastřelil však jen bránícího hráče. O dvě minuty si však exhradecký útočník spravil chuť. Hronek pro něj vybojoval míč a Dvořák vyrazil tísněn čtyřmi obránci k brance. Osmnáct metrů před branku si balón připravil ke střele a levačkou se trefil přesně k tyči – 3:0! V 38. minutě mohli domácí přidat čtvrtý úspěch. Rabušic z pravé strany přihrával na Ikauniekse, který se ještě k zakončení nedostal, následně se od Vaculíka balón dostal k noze Urblíka, při jehož tvrdé střele se vyznamenal Ottmar. Těsně před poločasem se za hattrickem hnal Ikauniekse. Zprava sprintoval k brance, skákavý míč si přehodil na penaltu přes Chlebouna, ovšem poté tísněn zakončil nad břevno.

Po posvícení přichází půst, což ve druhé půli platilo i o hře Vysočiny. Jihlavský tým se při enormní důležitosti duelu soustředil na bránění luxusního náskoku a na rychlé kontry. Ve sněhové vánici však nezačal dobře, protože se v 52. minutě po Martanově centru zblízka prosadil dorostenec Šípek. Stejný hráč po Žondrově centru mohl po hodině skórovat znovu, ale jeho hlavička minula jihlavskou bránu. Záhy na druhé straně po průniku Dvořáka nedokázal na dlouhou nohu přesně zakončit Vaculík. V 64. minutě Vaculík ve středu hřiště šikovně roztáhl hru doleva, kde si střelu pravačkou nachystal Ikaunieks. Jeho přízemní zakončení Ottmar nadvakrát zneškodnil. Hradec se snažil alespoň o snížení stavu, které by mohlo vyrovnat vzájemnou bilanci obou celků. Jejich nakopávané míče však většinou narážely na jihlavskou defenzivní zeď. Nebezpečný byl až v 81. minutě centr z levé strany, který propadl až k Žondrovi, který však míč jen tečoval a Hanuše příliš neprověřil. V 88. minutě si jihlavský strážce branky připsal důležitý zákrok, když se nenechal zaskočit přízemní ránou Trubače. V závěru domácí neproměnili dvě vyložené šance k navýšení skóre. V 90. minutě Urblík vyslal k sólu přes půlku hřiště Hronka, který však Ottmara neprostřelil. V nastaveném čase se Ikaunieks vydal do přečíslení, ale jeho zakončení bylo sraženo na roh. Jihlavskou radost z velmi důležitého tříbodového zisku to však nijak nezkalilo.

Youtube kanál Ježour TV nabízí parádní video z dílny SB Corporation, které přináší exkluzivní pohled do předzápasového zázemí jihlavského stadiónu a jedinečný průřez emocemi ze zápasu.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
4.kolo | Hradec Králové - FC Vysočina | 1:0
18.kolo | FC Vysočina - Hradec Králové | 3:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu