11.02.2017, Miroslav Fuks

Generálka na ligu: povzbudivý výkon v Liberci

Generálka na ligu: povzbudivý výkon v LiberciAž v generálce na jarní ligový start mohli fotbalisté FC Vysočina sehrát utkání na přírodní trávě, přesto na nich tento handicap vůbec nebyl znát. Na půdě Liberce podali zejména ve druhé půli velmi dobrý výkon, za nějž si s ohledem na množství šancí zasloužili vítězství. Bohužel, na vyrovnávací branku Davise Ikauniekse a vedoucí trefu Augusta Batiojy odpověděl proměněnou penaltou v 78. minutě Bosančić – 2:2 (1:1). Pokutový kop však byl nařízen chybně.

 
LiberecLiberec
přát., sobota 11.2.2017, 16:00
2:2
(1:1)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 5. Breite, 78. Bosančić z pen. – 43. Ikaunieks, 49. Batioja
ŽK: 11. Vůch, 14. Obročník, 82. Graiciar - 33. Hronek, 82. Urdinov
Rozhodčí: Berka – Kříž, Poživil
Diváci: 500
Liberec: Dúbravka – Coufal, Kúdela, Kouřil, Mikula (75. Bartošák) – Ekpai (72. Graiciar), Obročník (57. Šulc), Breite (75. Karafiát), Vůch (57. Bosančič) – Voltr (57. Baroš), Potočný (75. Latka). Náhradníci: Hladký.
FC Vysočina: Hanuš - Tlustý (78. Kryštůfek), Krejčí, Štěpánek – Hronek (68. Popović), Urblík (46. Rosa) - Nový (74. Fulnek), Batioja (68. Vaculík), Novotný (68. Urdinov) - Dvořák, Ikaunieks (85. Záviška). Náhradníci: Rakovan.
 

Komentář

Kouč Michal Bílek vzal na sever Čech devatenáct zdravých hráčů, když se musel obejít bez zdravotně indisponovaných Zoubeleho, Rabušice, Mišůna a Vitáska.

První půle nabídla agresivní, bojovný a vcelku vyrovnaný fotbal. Nehrálo se rozhodně v rukavičkách, čemuž odpovídaly i tři udělené žluté karty, které nejsou v přípravných utkáních zcela zvykem. Domácí do utkání vstoupili aktivněji a mohli se díky tomu radovat z rychlé branky. V 5. minutě se Coufal prosadil na pravém křídle, ovšem do vápna neposlal ideální míč. Kulatý nesmysl se však šťastně odrazil na hranici vápna, kde si ho našel Breite a přesnou střelou k tyči rozvlnil síť – 1:0. Ve 13. minutě hosté sahali po vyrovnání. Batioja přesnou přihrávkou uvolnil Ikauniekse, který křižnou ranou řádně protáhl libereckého Dúbravku. Ve 22. minutě si oba cizinci v jihlavském dresu spolupráci zopakovali. Batioja poslal lotyšského reprezentanta za stopery, už se chystal střílet ve vyložené pozici, když mu ránu skluzem zmařil Kouřil. Jihlavské vyrovnání se začalo rodit ve 43. minutě, kdy se na levém křídle prosadil přes Coufala Novotný a byl faulován na hraně vápna. Následnou standardní situaci zahrával Nový a trefil ruku jednoho z domácích hráčů ve zdi – penalta! K té se postavil Ikaunieks, ovšem Dúbravka míč, který směřoval k pravé tyči, dokázal vyrazit. Naštěstí pro Jihlavu jen před hráče Vysočiny, který měl s vyrovnáním do odkryté branky snadnou práci – 1:1.

Oba celky do druhého dějství sáhly po jedné změně. A nutno dodat, že se hrál zajímavější a ofenzivnější fotbal. Tentokrát to byla Vysočina, kdo lépe začal. V 50. minutě dostal Ikaunieks míč mezi stopery, potáhl ho do vápna a vypálil. Dúbravka jeho pokus jen vyrazil k dobíhajícímu Hronkovi, který z malého vápna neprostřelil jednoho z domácích obránců na brankové čáře. Míč si však naštěstí znovu našel hráče v bílém a hosté šli do vedení. Z blízka zavěsil pod břevno Batioja – 1:2. V 55. minutě se Ikaunieks díky bojovnosti Dvořáka z pravé strany znovu řítil na libereckou branku, ovšem z úhlu slovenského gólmana neprostřelil. Z následného rohu Nového parádně pod břevno hlavičkoval Rosa, ovšem Dúbravka se vytasil se skvělým zákrokem. V 58. minutě po centru Nového z pravé strany hlavičkoval zcela volný Dvořák nad břevno. V 61. minutě se po samostatné akci na pravém křídle prosadil ke střelbě Ekpai, ale nedůraznou ránou nemohl Hanuše překvapit. V 64. minutě Nového roh propadl na zadní tyč, kde Krejčímu scházel jen krůček, aby navýšil skóre v jihlavský prospěch. V 70. minutě nejprve vyslal Baroš Graiciara vstříc Hanušovi, ovšem jihlavský gólman byl u míče dříve. Vzápětí byl Dvořák při vysunutí spoluhráče přesnější, Ikaunieks gólmana dokázal šikovně přehodit, ale míč letěl vedle tyče. V 74. minutě se do Coufalova centru z pravé strany pověsil Baroš, ale našel jen Hanušovy rukavice. V 76. minutě domácí zahrávali standardní situaci a při následném závaru sudí viděl ruku v pokutovém území a nařídil penaltu! Škoda, že nepostřehl, že šlo o ruku ze strany Kouřila a domácí stoper neměl dostatek morální síly k tomu, aby se přiznal. K pokutovému kopu se postavil Bosančić a bezpečně proměnil – 2:2. V 85. minutě Dvořák krásně našel nabíhajícího Ikauniekse mezi stopery, lotyšský útočník využil nedorozumění domácí defenzívy a dostal se k zakončení, jenže z úhlu střílel vedle tyče. Zajímavý duel tak skončil nerozhodně.

Pozápasové ohlasy tradičně přináší Youtube kanál Ježour TV. Nabízíme slova útočníka Pavla Dvořáka a gólmana Jana Hanuše.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
13.kolo | FC Vysočina - Liberec | 3:1
27.kolo | Liberec - FC Vysočina | 1:3
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu