10.01.2017, Miroslav Fuks

Vysočinu ve středu čeká první herní test – proti Znojmu

Vysočinu ve středu čeká první herní test – proti ZnojmuPrvnímu týmu se rozběhl nejnáročnější úsek zimní přípravy. V tomto týdnu absolvují devět tréninkových jednotek, které zpestří dva přípravné duely. Vůbec první herní prověrka v kalendářním roce proběhne ve středu 11. ledna od 13:00 hodin na jihlavské umělé trávě proti druholigovému 1.SC Znojmo.

 

Utkání proti Znojmu nebude zajímavé jen z hlediska regionální blízkosti obou klubů či s ohledem na fakt, že půjde o první zápas FC Vysočina od 3. prosince loňského roku. Zajímavé bude sledovat premiéru krajního obránce Martina Nového a výkony exjihlavských hráčů Tomáše Cilhláře, Davida Helíska, Rostislava Šamánka nebo mladého útočníka Jiřího Klímy, jenž pokračuje ve svém znojemském hostování.

Hodlá kouč Michal Bílek síly rozložit na dvě rozdílné jedenáctky? S kterými hráči nemůže s ohledem na zdravotní problémy počítat? „Štěpánek si v minulém týdnu na tréninku podvrknul kotník, tudíž s ním zatím do zápasu nepočítáme. Po nemoci teprve začíná trénovat Zoubele, s teplotami ulehl brankář Kotnour, lýtko pobolívá Mišůna a naplno netrénuje ani Urblík. Jelikož zápasovou zátěž chceme rovnoměrně rozložit na dvě jedenáctky, tak jsme do tohoto týdnu přípravy zařadili stopera juniorky Filipa Vedrala. Chceme jej proti Znojmu vidět ve hře.“

Narušují dosavadní tréninkový program přívaly sněhu nebo mrazivé počasí? „S tím jsme počítali, prožíváme klasický leden v České republice. Umělou trávu máme vždy dobře připravenou,“ doplnil Bílek.

Jak jste byl spokojen s výsledky funkčních a diagnostických testů, které hráči v pátek absolvovali? „U většiny hráčů byly testy v pořádku. U některých jsme však odhalili určité rezervy, na jejichž odstranění nyní pracujeme,“ zdůraznil jihlavský kouč.

Jak byste shrnul tréninkovou náplň mužstva v tomto týdnu? „Obecně se soustředíme na rozvoj kondiční a silové připravenosti hráčů, přičemž se snažíme o pestrost tréninků. Po celý leden na tým čekají náročné a intenzivní tréninkové jednotky,“ sdělil Michal Bílek.

Poslední přípravné duely FC Vysočina proti Znojmu:

léto 2016 v Žirovnici: Znojmo – FC Vysočina 3:7 (2:4)
Góly: 2. Šamánek, 4. Urblík, 15. Harba, 21. Klíma, 41. Duba, 64. Nerad z pen., 76. Ikaunieks – 18. Holub, 40. Urbančok, 55. Ledecký

zima 2015 v Jihlavě: FC Vysočina – Znojmo  1:1 (1:0)
Góly: Góly: 20. Přeučil – 55. Žondra

 
Související
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu