03.12.2016, Miroslav Fuks

Michal Bílek: Vybojované výhry si velmi ceníme

Michal Bílek: Vybojované výhry si velmi cenímeLiberecký kouč Jindřich Trpišovský duel v Jihlavě označil za „utkání podzimu“ a jihlavský lodivod Michal Bílek snad ani nemusel zdůrazňovat enormní důležitost dnešního utkání. Jeho svěřenci důležitou bitvu po úporném boji nakonec zvládli a tolik potřebné vítězství strhli na svoji stranu. Jak mrazivou podzimní derniéru hodnotili její aktéři?

 

„Jsme samozřejmě rádi, že jsme to utkání vyhráli, protože jsme tři body nutně potřebovali k tomu, abychom uchovali naději na záchranu. Úvod utkání byl z naší strany dobrý. Do gólu jsme hráli velmi dobře, jenže pak jsme šli malinko do útlumu. Pravdou je, že ve druhé půli byl Liberec kombinačně lepší, dostali jsme se pod tlak a nepřidrželi jsme balón. Druhá půle byla z naší strany taková vybojovaná. O to jsme radši, že se nám podařilo vyhrát,“ neskrýval radost z důležitého tříbodového zisku kouč Michal Bílek.

Lodivod FC Vysočina se vyjádřil i ke změnám v sestavě, pro něž se před utkáním rozhodl: „Ze sestavy vypadl Zoubele, který ulehl s angínou. Věděli jsme, že Liberec disponuje velmi ofenzivním mužstvem, který útočí v sedmi lidech a po ztrátě míče v jeho defenzívě vznikající mezery. Proto jsme se rozhodli pro nasazení rychlého Ikauniekse, který si žádá balóny za obranu. Podobnou úlohu měl ze středu hřiště plnit i Hronek, jenž je velice silný v nábězích. Nakonec se po jejich spolupráci zrodila jediná branka zápasu.“

„V Jihlavě budu rád pokračovat i v jarní části. Mám před sebou velkou motivaci, aby se pro Jihlavu podařilo nejvyšší soutěž uchovat,“ řekl závěrem Bílek.

Pozápasové ohlasy v sestřihu tradičně nabízí Youtube kanál Ježour TV. Nabízíme slova stopera Jiřího Krejčího, útočníka Michaela Rabušice, střelce jediné branky Petra Hronka a trenérů Michala Bílka a Jindřicha Trpišovského z tiskové konference.

 
Související
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu