01.12.2016, Miroslav Fuks

Dokáže se Vysočina rozloučit s podzimem vítězně?

Dokáže se Vysočina rozloučit s podzimem vítězně?Poslední ligový zápas roku 2016, tečka za podzimem a jarní předehrávka. Všechna tato označení sedí na velice důležitý duel, který mají před sebou fotbalisté FC Vysočina. V sobotu 3. prosince budou potřebovat skvělý výkon a podporu svých fanoušků, aby vítězně zvládli bitvu proti účastníkovi Evropské ligy a celku, který v tomto ročníku ePojisteni.cz ligy zatím nenaplňuje velká očekávání – FC Slovan Liberec.

 

Liberec přes Admiru Wacker a Larnaku znovu pronikl do základní skupiny Evropské ligy. Před jejím posledním kolem má stále reálnou šanci na postup do jarních bojů. V tuzemské soutěži však tým Jindřicha Trpišovského nečekaně zaostává. Po polovině soutěže mu s 15 body náleží až 12. příčka tabulky. Severočeši dokázali porazit Teplice a Hradec Králové a též uspěli v Příbrami. Zvenku ještě dokázali dovézt po bodu z Dukly Praha a z Karviné. Z posledních pěti kol Liberec vytěžil pouze tři nerozhodné výsledky.

Jak vidí jihlavský trenér Michal Bílek současnou formu Liberce? Kde hledat silné stránky hry Slovanu? „Liberec disponuje velmi dobrým mužstvem, které má svoji nespornou kvalitu i přes zranění některých hráčů. Jasnou přednost Slovanu spatřuji v jeho ofenzívě. Přestože Liberec v tomto ročníku zatím mnoho branek nevstřelil, tak v útoku disponuje velkou plejádou individuálně výborných fotbalistů.“

V minulém kole jsme toužili po výhře z Příbrami, ale nakonec jsme U Litavky vybojovali jen bod. Už Vás přešlo zklamání? „V našem rozpoložení jsme v Příbrami potřebovali dojít pro tři body, tudíž nás velmi mrzí, že jsme dosáhli jen na remízu. Stejné zklamání ale prožili i příbramští, kteří též potřebovali výhru. V sobotu je před námi další bitva, v níž nutně potřebujeme zvítězit. I kvůli našim fanouškům, kterým jsme na podzim moc radosti neudělali. V nadcházejícím utkání jejich podporu budeme hrozně potřebovat,“ apeluje Bílek na příznivce FC Vysočina.

Jakou hrou byste se chtěli v sobotu prezentovat? Jaké parametry musí být, abyste proti Liberci dokázali uspět? „S ohledem na ofenzívní sílu Liberce se musíme prezentovat pevnou defenzívou a soupeře nepouštět do šancí. Zároveň však musíme být aktivní, sebevědomí a chodit do rychlých protiútoků. Musíme se tlačit do zakončení. Věříme, že v sobotu naše střelecké prokletí prolomíme,“ sdělil bývalý kouč české reprezentace.

Které fotbalisty budete postrádat? „Zranění jsou stále Blaić, Urdinov a Kryštůfek. Navíc visí otazník nad startem Zoubeleho, který onemocněl. Základní sestava se tak bude rodit až na pátečním předzápasovém tréninku. Nevylučuji, že v ní nějaké změny nastanou,“ doplnil kouč FC Vysočina.

Vzájemná bilance: 11 utkání  1 – 6 – 4  10 : 12

Ze vzájemných zápasů:

pod. 16 – ePojisteni.cz liga: FC Slovan Liberec - FC Vysočina Jihlava  1:1 (1:0)
Góly: 12. Baroš - 80. Urdinov (pen.)
Sestavy: LIB: Dúbravka - Coufal, Hovorka, Pokorný, Sýkora - Breite (64. Karafiát), Folprecht - da Silva, Navrátil (81. Komličenko), Bartl (86. Bartošák) - Baroš. VYS: Hanuš – Blaić, Krejčí, Rosa, Urdinov – Šulek, Urblík – Ikaunieks (87. Fulnek), Hronek, Batioja (90. Šamánek) – Dvořák (57. Rabušic).

jaro 16 - SYNOT liga: FC Slovan Liberec - FC Vysočina Jihlava  2:0 (2:0)
Góly: 34. a 44. Shala
Sestavy: LIB: Koubek - Coufal, Hovorka, Pokorný, Sýkora - Breite, Folprecht – Bartl (71. Jefremov), Shala (78. Pulkrab), Vůch - Bakoš (87. Obročník). VYS: Hanuš – Kukoľ, Šourek, Krejčí, Urdinov - Šulek, Kučera - Bazal, Hronek (62. Nerad), Vaculík (81. Fulnek) - Dvořák (62. Voltr).

pod 15 – SYNOT liga: FC Vysočina Jihlava – FC Slovan Liberec  1:1 (1:0)
Góly: 42. Mešanović – 83. Bartošák
Sestavy: VYS: Hanuš – Kryštůfek, Tlustý, Krejčí, Mišůn – T. Marek, Jánoš (79. Kukoľ) – Vaculík (63. Šulek), Fulnek, Demeter (87. Dvořák) – Mešanović. LIB: Hladký – Coufal, Pokorný, Švejdík, Bartošák – Pavelka, Sackey (67. Sýkora) – Bartl (76. Rabušic), Folprecht, Šural – Luckassen (58. Bakoš).

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 3 – Ikaunieks, 2 - Rabušic, Dvořák, 1 - Urdinov, Zoubele, Urblík.

Inkasované karty: 3 - Rosa, Urdinov, Batioja, Štěpánek, 2 – Hanuš, Rabušic, Urblík, Šulek, 1 – Tlustý, Zoubele, Hronek, Ikaunieks.

Absence: Kryštůfek, Urdinov a Blaić (zranění), Zoubele (? – nemoc)

FC Slovan Liberec

Pravděpodobná sestava: Dúbravka – Karafiát, Nitrianský, Pokorný, Bartošák – Folprecht, Breite – Ekpai, Ševčík, Bartl - Komličenko.

Trenér: Jindřich Trpišovský

Střelci: 3 - Bartl, Komličenko, 2 – Breite, 1 - Baroš, Folprecht, Hovorka.

ZMĚNY V KÁDRU

Příchody: Ševčík a Navrátil (Olomouc), Hadaščok (konec host. Vlašim), Komličenko (host. Krasnodar/RUS), Nitrianský (Avellino/ITA), Lesniak (host. Tottenham Hotspur/ANG), Baroš (Ml.Boleslav), Ekpai (host. Maccabi Haifa/IZR), Dúbravka (Esbjerg /DAN), Kubyškin (Petrohrad/RUS), da Silva (Neugersdorf/NĚM), Súkenník (host. Hr.Králové), Latka (Slavia), Marković (AEL Kalloni/ŘEC), Porcal (host. Varnsdorf)

Odchody: Bakoš (Plzeň), Koubek, Shala a Pulkrab (konec host. Sparta), Jefremov (konec host. CSKA Moskva/RUS), Rabušic (konec host. Verona/ITA), Luckassen (St. Pölten / RAK), Obročník (host. Zl.Moravce/SK), Sackey (Alanyaspor/TUR).

 
Související
Aktuálně

U17: Bod z Liberce

Jihlavští mladší dorostenci nedokázali v druhém poločase dokonat obrat proti svému sokovi v tabulce Slovanu Liberec a odváží si tak bod po remíze 2:2 (2:2). Za Vysočinu nejprve skóroval v 29. minutě Tomáš Vambera a poté ještě v prvním poločase vyrovnával Radek Palán. Dorostenci se tak i nadále nachází na 13. příčce tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu