23.10.2016, Juniorskaliga.cz

Juniorka obrala Duklu o body na její půdě

Juniorka obrala Duklu o body na její půděJuniorský tým si připsal třetí vítězství z posledních čtyřech duelů, když tentokrát bral plný bodový zisk z utkání na půdě Dukly Praha. Mladíkům FC Vysočina pomohl úspěšný vstup do zápasu, když skóroval Rostislav Šamánek. Na konečných 0:2 (0:1) upravil ve druhém dějství precizně zahraným přímým kopem Patrik Fiala.

 
Dukla PrahaDukla Praha
11.kolo, neděle 23.10.2016, 10:15
0:2
(0:1)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 9. Šamánek, 73. Fiala
ŽK: Fiala, Dujmovič, Včelka (JIH)
Rozhodčí: Rejžek – Černý, Vitner
Diváci: 85
Dukla Praha: Czehowsky – Hájek, Stýblo, Brejcha, Luong Nguyen, Kovaľ (46. Kozel), Kaník, Manzia (62. Gábor), Vopat, Vlček (69. Šahini), Brabenec.
FC Vysočina: Kolář – Včelka, Vedral, Dujmović, Fiala - Kolčava, Vitásek - Záviška (60. Fikar), Šerý (60. Časta), Novotný (46. Sargsyan) - Šamánek.
 

Komentář

Utkání začali lépe hosté z Jihlavy, kteří chtěli napravit dojem po posledním nepovedeném zápase se Spartou, v němž prohráli vysoko 2:6. A hned z první větší šance se celek z Vysočiny dostal do vedení. Šamánek obdržel z pravé strany přesný přízemní centr do šestnáctky a z její hranice nasměroval míč nekompromisně do levé šibenice branky Dukly - 0:1. Domácí poté měli herně lehce navrch, nicméně první půle další šance ani branky nepřinesla. Jihlava odcházela do kabin s jednobrankovým náskokem.

Druhou půli začali lépe hosté, nicméně postupem času převzali otěže zápasu Pražané, kteří se ale jen stěží probíjeli přes urputnou obranu soupeře. Navíc si Dukla celou situaci zkomplikovala zhruba čtvrthodinu před koncem, kdy inkasovala podruhé. Vysočina dostala možnost standardní situace, s níž naložila na jedničku. Rozehrávky se ujal Fiala, který míč krásně zakroutil přes zeď přesně do šibenice branky Dukly. Brankář Czehowsky plachtil vzduchem marně - 0:2. Hostující fotbalisté si v závěru dvoubrankový náskok pohlídali, v Praze neinkasovali, a odvezli si tak z hlavního města tři body!

Ohlasy trenérů

„Do utkání jsme dobře vstoupili, díky vysokému napadání rozehrávky soupeře jsme si drželi aktivitu a vytvořili jsme si i několik příležitostí. Jednu z nich v 9: minutě po centru Závišky přesně zužitkoval Šamánek. Nadále jsme byli v prvním dějství nebezpečnějším celkem a vytvářeli jsme si šance, ovšem domácí lépe kombinovali a byli častěji na míči. My jsme však pozorně bránili a Duklu jsme prakticky nepouštěli do větších šancí. Ve druhém poločase herní aktivita domácího celku pokračovala, navíc se promítla i do brankových příležitostí. Nebezpeční jsme ale byli i my. Po faulu a výborně zvládnutém přímém kopu jsme díky trefě Fialy vedli 0:2 a duel jsme tak rozhodli. Domácí poté už měli pouze nebezpečné závary před brankou Koláře. V dnešním utkání jsme byli efektivnějším celkem a těžili jsme z precizní defenzívy. Jsme rádi, že jsme poprvé v sezóně neinkasovali branku,“ okomentoval utkání trenér Jan Kameník.
 
Zápasy
11.kolo | FC Vysočina - Dukla Praha | 1:1
25.kolo | Dukla Praha - FC Vysočina | 4:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu