28.09.2016, Miroslav Fuks

Michal Hipp: Z hráčů cítíme odhodlání a touhu po vítězství

Michal Hipp: Z hráčů cítíme odhodlání a touhu po vítězstvíV pátek 30. září to bude takřka na den přesně neuvěřitelných deset let, co fotbalisté FC Vysočina naposledy porazili Bohemians Praha 1905! Od duelu, který rozhodl památný Faldynův hattrick, oba týmy sehráli dalších devět bitev v I. či II. lize, v nichž jihlavští vždy brali maximálně bod. Nejen s ohledem na tabulkové a bodové postavení FC Vysočina tedy nastává ten nejvyšší čas, aby ježci proti klokanům bodovali naplno!

 

Zelenobílí v létě prošli velkou obměnou kádru a navíc přišli o úspěšného trenéra Romana Pivarníka, kterého nahradil zkušený Miroslav Koubek. Pozměněný tým do ligy vstoupil překvapivou domácí porážkou 0:3 od nováčka z Hradce Králové, ovšem v dalším kole vybojoval cenný bod v Plzni. Následovala další domácí prohra se Spartou a bez bodového zisku skončil i výjezd na Slovácko. Z dalších 4 duelů však Bohemians vytěžili 9 bodů! Aniž by inkasovali jedinou branku, tak v Ďolíčku přehráli Jablonec, Brno a Příbram. Neuspěli jen v malém pražském derby na Dukle. Dosažených 10 bodů se odráží do příjemné 9. příčky ePojistění.cz ligy.

Jak kvalitu Bohemians vnímá asistent trenéra Michal Hipp? Kteří fotbalisté v zelenobílém dresu náleží k oporám mužstva? „„Klokanům se po letním příchodu nového trenéra a poměrně velké fluktuaci hráčů podařilo stabilizovat sestavu. Tým se opírá o kvalitní organizaci hry a slušný kombinační fotbal. K tomu přidává týmový projev, velmi dobrý pohyb hráčů a tradiční odolnost v soubojích. O tvorbu hry se dělí středoví hráči Hubínek a Jirásek, v ofenzívě jsou nebezpeční Mašek, na křídlech Hašek a Luts a na hrotu zkušený Holenda či Mikuš.“

Váš tým už osm kol čeká na vítězství. Nakolik se tento fakt projevuje do atmosféry v kabině? „Všichni, tedy hráči i realizační tým, si moc dobře uvědomujeme, že nás čeká velmi důležitý duel. Z hráčů cítíme velké odhodlání a touhu konečně duel dotáhnout ke třem bodům. Pro úspěch v zápasech uděláme všechno,“ zdůraznil Hipp.

Na Slovácku jste museli improvizovat při složení středu pole? Můžete proti Bohemians počítat s Hronkem? Dojde ke změně sestavy? „Situace se oproti poslednímu utkání příliš nezměnila. Jasno bude až po čtvrtečním předzápasovém tréninku, ovšem s jistotou víme, že dlouhodobě jsou zranění Šulek a Urblík a nad případným startem Hronka a Kryštůfka panuje velký otazník,“ informoval asistent trenéra.

Vzájemná bilance: 13 utkání 1 – 5 – 7 10 : 16

Ze vzájemných zápasů:

Jaro 16 - SYNOT liga: FC Vysočina Jihlava - Bohemians Praha 1905  1:2 (1:1)
Góly: 39. Hronek – 42. Šmíd, 54. Hubínek
Sestavy: VYS: Hanuš – Kukoľ, Krejčí, Šourek, Urdinov – Kučera, Šulek – Bazal (71. Voltr), Hronek, Vaculík (64. Nerad) – Dvořák (87. Jungr). BOH: Zlámal – Čögley, Šmíd, Krch, Havel – Acosta, Hubínek (84. Gajič), Švec, Lulič (54. Bartek), Mosquera – Čížek (62. Akulinin).

Pod. 15 - SYNOT liga: Bohemians Praha 1905 - FC Vysočina Jihlava  2:1 (0:1)
Góly: 59. Jindřišek z pen., 77. Acosta - 36. Nerad
Sestavy: BOH: Zlámal - Pauschek (46. Havel), Krch, Šmíd, Šírl - Jindřišek - Acosta (89. Akulinin), Hubínek, Čížek, Mosquera - Schick (58. Mikuš). VYS: Hanuš – Kryštůfek, Tlustý, Krejčí, Mišůn – Demeter, Jánoš – Vaculík, Nerad (66. Dvořák), Šulek (72. Fulnek) – Mešanović.

Jaro 15 – SYNOT liga: Bohemians Praha 1905 - FC Vysočina Jihlava  0:0
Sestavy: BOH: Švenger - Pauschek, Škerle, Gajić, Šírl - Jindřišek, Rada - Bratanović (71. Lietava), Jarolím (62. Bartek), Mosquera (85. Moravec) - Mikuš. VYS: Blažek – Tlustý, Kryštůfek, Krejčí, Hybš – Marek, Kučera – Kliment (90. Marcin), Šulek, Vaculík (77. Demeter) – Mešanović (63. Harba).

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 3 – Ikaunieks, 1 – Urdinov, Rabušic

Inkasované karty: 3 - Rosa, Urdinov. 2 – Batioja. 1 – Šulek, Urblík, Hronek, Rabušic, Zoubele.

Absence: Urblík a Šulek (zranění), Kryštůfek a Hronek (?)

Bohemians Praha 1905

Pravděpodobná sestava: Budínský – Dostál, Šmíd, Krch, Havel – Hubínek, Jirásek – Hašek, Mašek, Luts - Holenda.

Trenér: Miroslav Koubek

Střelci: 2 – Hašek, Mašek, 1 – Šmíd, Havel, Čížek, Berger.

ZMĚNY V KÁDRU

Příchody: Dostál (přestup Slavia Praha), Křapka (host. Mladá Boleslav), Růžička (konec host. Karviná), Berger (přestup Dukla Praha), Hašek (host. Sparta Praha), Luts (přestup Levadia Tallinn / EST), Jeslínek (přestup Rapid București / RUM), Linhart (host. Slavia Praha), Mašek (přestup SC Cambuur / NIZ), Holenda (host. Viktoria Plzeň).

Odchody: Zlámal (přestup Alanyaspor / TUR), Čögley (přestup Spartak Trnava / SK), Hašek a Růžička (konec smlouvy), Škerle (konec host. Olomouc), Acosta (konec host. Atenas de San Carlos / URU), Lulić (konec host. UC Sampdoria / ITA), Mosquera (přestup Atlético Nacional / KOL), Prošek (konec host. Slavia Praha), Akulinin (přestup Sūduva Marijampolė / LIT), Schick (konec host. Sparta Praha).

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu