16.10.2006, iDnes.cz - Jan Salichov

Hráči doufají, že fanoušky pozvali i na příště

Hráči doufají, že fanoušky pozvali i na příštěJIHLAVA - Přes tři tisíce diváků?! Taková návštěva na domácím utkání jihlavských fotbalistů ve druhé lize byla v historii dosud pouze jedinkrát. V červnu roku 2005, kdy si FC Vysočina vítězstvím 3:1 nad Kroměříží definitivně zajistila postup do první ligy.

 
Ani v následné sezoně v nejvyšší soutěži nebyl zájem fotbalových příznivců na Vysočině o moc vyšší. Výjimku tvořil pouze duel s mistrovským Libercem, který o necelé tři měsíce později zhlédl rekordní počet diváků - 3 859 fanoušků.

I obě pražská "S" - Slavie a Sparta - nalákala v Jihlavě na fotbal méně lidí než páteční duel s druholigovým nováčkem z Čáslavi, kdy se na stadionu v Jiráskově ulici slavnostně otevírala zbrusu nová tribuna. Velká část zápasů v nejvyšší soutěži však probíhala ve stístěným podmínkách neútulného stadiónu s nízkou kapacitou. To už naštěstí neplatí.

"Celý týden jsme všichni cítili, co tady bude. A chtěli jsme to utkání zvládnout," říká jihlavský záložník Michal Veselý.

Hráč, který v dresu druholigové Jihlavy odehrál nejvíce zápasů. "Co si budeme namlouvat, je tu spousta lidí, kteří přišli poprvé, nebo chodí výjimečně. A doufám, že jsme je svým výkonem pozvali i na příště."

Právě Veselý patřil k nejlepším hráčům zápasu. Po jeho centru padl první gól Vysočiny, hbitý záložník byl i u obou penaltových zákroků soupeře. V 69. minutě jeho hlavičku zastavil čáslavský Kunášek rukou, o tři minuty později Veselého při kličce před odkrytou brankou fauloval gólman Švenger.

Jenže tentokrát sudí Drábek pokutový kop překvapivě nenařídil. "Tu druhou penaltu mi upřel. Myslím si, že nechtěl písknout dvě za sebou," říká Veselý, který na konci měsíce oslaví šestadvacáté narozeniny. "Ale faul to stoprocentně byl. Gólman mi už ležel pod nohama a trefil mě kopačkou. Kdyby mě nefaulovali, tak bych to dával do prázdné branky," doplňuje.

Vítězstvím nad Čáslaví se Jihlava dostala do bezprostředního kontaktu se špičkou druholigové tabulky. "Podporu fanoušků ale budeme potřebovat i dál, protože naše cesta za první ligou bude ještě hodně dlouhá," ví Veselý.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu