22.09.2016, Miroslav Fuks

Michal Bílek: Potřebujeme konečně bodovat naplno

Michal Bílek: Potřebujeme konečně bodovat naplnoV sobotu 24. září se v Uherském Hradišti uskuteční fotbalová bitva dvou celků, jejichž dosavadní výsledky v aktuálním ročníku ePojisteni.cz ligy zůstávají za očekáváním. Domácí 1.FC Slovácko nastoupí proti FC Vysočina. Duel týmů, které mají po 7 ligových kolech pět, potažmo jen tři body, začne v 17:00 hodin a slibuje velmi napínavou podívanou.

 

Slovácko prožívá složité období po ukončení kariéry kanonýra Doška. Střelecky se jeho produktivitě blíží třígólový Diviš, ovšem jeho vliv na hru a bodové zisky zatím žádný hráč nedokázal zastoupit. Dosavadních pět bodů vzešlo z domácí výhry nad Bohemians a z remíz s Duklou a v Jablonci. Alespoň po bodovém zisku tým z Uherského hradiště sahal hned v úvodním kole na Spartě a též v Brně. Naopak zklamáním pro fanoušky Slovácka skončilo derby se Zlínem (prohra 1:3) a poslední duel v Mladé Boleslavi, kde tým kouče Stanislava Levého podlehl 3:0.

Pohled na tabulku ePojisteni.cz ligy dává jasně tušit, že v sobotu se na stadiónu Na Stonkách uskuteční velmi důležitý duel „o 6 bodů“. Jak jeho význam vnímá jihlavský kouč Michal Bílek? „Před námi je skutečně velmi těžké utkání. Jak my, tak ani Slovácko se nyní v tabulce nenachází v komfortní situaci. Do Uherského Hradiště pojedeme s cílem uspět. Pokud chceme vybřednout ze sestupových příček, tak potřebujeme konečně bodovat naplno."

Co byste řekl k současnému hernímu projevu a složení kádru Slovácka? „Jde o kvalitní tým, jehož hlavními devízami jsou bojovnost, rychlost a důraz. Na hrotu útoku hraje velmi nebezpečný Koné, velký pozor si musíme dát na dravé kraje,“ vypíchl Bílek.

Po utkání v Pardubicích jste prezentoval obavy z narůstající marodky zejména ve středu pole. Jaký je současný zdravotní stav mužstva? „Neradostný. Krok již zmíněných Kryštůfka, Šulka a Urblíka budeme postrádat i nemocného středopolaře Štěpánka. Navíc po pohárovém utkání visí otazník nad startem Hronka. Vyšetření vážné zranění neodhalilo, ovšem jeho start není vůbec jistý. Máme však k dispozici další hráče, kteří čekají na šanci. Věřím, že sobotní utkání výsledkově zvládneme,“ uzavřel Bílek.

Vzájemná ligová bilance FC Vysočina a 1.FC Slovácko: 14 utkání   3 – 2 – 9   10 : 23

Poslední vzájemné utkání: 27.4.2016 - Vysočina v Uherském Hradišti sahala po historicky prvním vítězství, ovšem své velké šance neproměnila a nakonec vypila v závěru utkání kalich hořkosti až do dna. Jihlava šla do vedení díky trefě Petra Hronka, ovšem Slovácko díky Šumulikoskimu rychle vyrovnalo a v dramatickém závěru dvěma brankami stanovilo konečný výsledek 3:1 (1:1).

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 2 – Ikaunieks, 1 – Urdinov, Rabušic

Inkasované karty: 3 - Urdinov, Rosa, 2 - Batioja, 1 – Šulek, Hronek, Rabušic, Urblík.

Absence: Kryštůfek, Šulek a Urblík (zranění), Štěpánek (nemoc), Hronek (?)

1.FC Slovácko

Trenér: Stanislav Levý

Střelci: 3 – Diviš, 1 – Košút, Civić, Rada, Havlík, Kerbr, Zajíc.

Sestava v posledním utkání: Heča - Reinberk, Rada, Košút - Šumulikoski (80. Hofmann), Kerbr (53. Havlík), Daníček, Civić - Zajíc (53. Tetteh), Kone, Diviš.

ZMĚNY V KÁDRU

Příchody: Tetteh (host. Standard Lutych / BEL)

Odchody: Kuncl (konec smlouvy), Došek (konec kariéry), Valenta (přestup FK Mladá Boleslav), Sadílek (host. Baník Sokolov).

 
Související
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu