19.09.2016, Juniorskaliga.cz

Juniorka: nejtěsnější prohra v Jablonci

S ohledem na zítřejší pohárový duel "áčka" v Pardubicích odjel juniorský tým odjel na sever Čech jen s minimem posil z prvního týmu. Vysočina proti Jablonci podala bojovný výkon, ovšem odjela poražena. Jedinou branku utkání zaznamenal Palatický.

 
JablonecJablonec
7.kolo, pondělí 19.9.2016, 15:00
1:0
(1:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 31. Palatický
ŽK: 35. Mehanovič (JAB) – 29. Fiala (JIH)
Rozhodčí: Matějček – Fišer, Šimáček
Diváci: 60
Jablonec: Valeš – Štěpánek, Tichý, Díl (75. Vitkovič), Palatický (86. Jelínek), Soukup, Šedý, Mehanovič (69. Pleštil), Vencbauer (80. Schön), Wágner, Žemba.
FC Vysočina: Kotnour – Beseda, Tlustý, Vedral, Dujmović - Vitásek (62. Karmazín), Kolčava - Sargsyan, Šerý, Novotný (75. Mašić) – Fiala (81. Kafoněk).
 

Komentář

Zápas začal velmi opatrně. Do první šance se dostali až po dvaceti minutách Jablonečtí, když si Mehanovič naběhl na povedený přízemní centr z levé strany, nicméně v ložené pozici trefil jen dobře stojícího obránce soupeře. Branky se ale domácí mančaft přeci jen dočkal. Po půlhodině hry proletěl rohový kop vápnem, Severočeši však míč bleskově vrátili do šestnáctky. Na zadní tyč si na balon naskočil Tomáš Wágner, který jej hlavou sklepl pro volného Palatického a ten se před odkrytou brankou nemýlil. Chvíli před koncem poločasu si aktivně hrající domácí vytvořili ještě jednu šanci, když si na centr ze středu hřiště zaběhl Mehanovič, jeho rána halfvolejem ale těsně minula břevno branky Vysočiny. Jablonečtí však mohli být spokojeni a do kabin odcházeli s jednobrankovým náskokem.

Druhá půle začala opět velmi opatrně. První šanci registrovali diváci v Jablonci až deset minut po jejím začátku, kdy centr z pravé strany propadl až na zadní tyč k volnému Wágnerovi, jeho pokus z voleje ale dokázali hosté na poslední chvíli zablokovat. Další šanci si Jablonečtí vypracoval až deset minut před koncem. Pleštil dostal přihrávku do běhu, z levé strany ale sám proti brankáři Jihlavy neuspěl, ten jeho pokus vytáhl konečky prstů nad branku. Těsně před koncem zachránila Vysočinu tyč, když se centr Pleštila odrazil od jednoho z beků Vysočiny právě do boční konstrukce.

Ohlasy trenérů

"Celé utkání se odehrávalo ve velmi dobrém tempu a s přispěním povoleného metru rozhodčího přineslo oboustranně důrazné pojetí. Jablonec byl v první půli o něco nebezpečnějším celkem. Nám scházela kvalitní finální přihrávka a důraz ve vápně, podobně jako v předchozích zápasech. Jedinou branku utkání jsme inkasovali zbytečně po standardní situaci, při níž nás domácí předčili důrazem a agresivitou. Ve druhé půli jsme se dostali do hry a zejména v závěru jsem sahali po vyrovnání. Dobrou možnost měl především Šerý, který se však hlavou netrefil. Nutno dodat, že domácí trefili tyč. Přesto si myslím, že prohra 1:0 je vůči nám vzhledem k průběhu hry krutá. Hráči bych chtěl pochválit za příkladné nasazení a přístup," okomentoval duel trenér Jan Kameník.
 
Zápasy
7.kolo | FC Vysočina - Jablonec | 1:1
21.kolo | Jablonec - FC Vysočina | 5:0
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu