02.09.2016, Miroslav Fuks

Jan Hanuš: Věříme, že na to máme

Jan Hanuš: Věříme, že na to mámeAnketa o Hráče měsíce FC Vysočina zná vítěze za měsíc srpen 2016. Výjimečné postavení v očích fanoušků potvrdil gólman Jan Hanuš, jenž s přehledem zvítězil – už po osmé z dosavadních desíti dílů ankety! Není bez zajímavosti, že oproti červencovému pořadí se v elitní trojici nezměnilo vůbec nic – druhý se umístil lotyšský ofenzivní hráč Davis Ikaunieks a třetí skončil Jozef Urblík. Tradičně vám nabízíme aktuální rozhovor s vítězem ankety.

 

Honzo, máš za sebou náročný tréninkový týden, který vždy provází období reprezentační přestávky. Jaký byl?
Skoro celý týden jsme odtrénovali při dvou fázích denně. Taková náročnost je v období reprezentační pauzy obvyklá. Příprava už zohledňovala blížící se důležitý zápas v Karviné, který chceme bodově zvládnout. Vedle klasického dobíjení kondice proto došlo i na nácviky směrem k nadcházejícímu zápasu.

Reprezentační přestávku trávíte až na předposlední příčce tabulky. Jak moc tento fakt v kabině cítíte? Projevuje se na náladě v týmu?
Všichni víme, že jsme sehráli slušné zápasy, v nichž jsme v žádném nebyli horší, ale nyní máme v tabulce jen dva body. Můžeme si za to ale sami, neboť jsme nedokázali zúročit vypracované gólové šance. Vrchol našeho zmaru přišel v utkání s Hradcem Králové. Chceme i nadále pokračovat v dobrých výkonech, ale přetavit je v bodové zisky. Z týmu vnímám bojovnou náladu, všichni věříme, že na to máme.

V úvodních čtyřech kolech se tým prezentoval velmi dobrými výkony, kterým však neodpovídal dosažený počet bodů. V posledním utkání proti Teplicím však hra zůstala za očekáváním? V čem vidíš příčinu?
Domácí duel s Teplicemi byl jiný, než proti Plzni nebo Slavii. Severočeši k nám nepřijeli hrát otevřený fotbal a koncentrovali se na zodpovědnou defenzívu. Dobývání konsolidované obrany nám příliš nesvědčí. Teplice nakonec z vyrovnaného utkání vyšly šťastnější. Musíme se připravit na to, že v domácím prostředí nás čeká řada takových utkání, na které se musíme ještě lépe připravit a nedopustit bolestivou bodovou ztrátu. Klíčem by měla být větší trpělivost při zdolávání obrany, více pohybu a výraznější držení míče.

Ze kterého ze srpnových zápasů jsi měl ty osobně nejlepší pocit?
Docela dobře se mi chytalo ve všech zápasech. Nejlépe jsem se asi cítil v domácím duelu proti Slavii, k čemuž přispěl zaplněný stadión a výborná atmosféra zápasu. Toto utkání jsem si opravdu užil.

Těšíš se na nadcházející volný víkend? Jak jej hodláš strávit?
Rádi bychom využili možná posledních teplých letních dnů. Chceme v klidu relaxovat na zahradě a v bazénu u rodičů mé manželky. Už se moc těším!

Pořadí ankety Hráč měsíce FC Vysočina za srpen 2016

1. Hanuš Jan 304b., 2. Ikaunieks Davis 216b., 3. Urblík Jozef 165b., 4. Urdinov Yani 163b., 5. Rabušic Michael 118b., 6. Šulek Peter 70b., 7. Vaculík Lukáš 53b., 8. Batioja Augusto 39b., 9. Rosa Antonín 38 b.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu