26.08.2016, Redakce

Vysočina znovu neskórovala a doma podlehla Teplicím

Vysočina znovu neskórovala a doma podlehla TeplicímVysočina nezvládla důležitý domácí duel proti Teplicím a i po 5. kole ePojistovna.cz stále čeká na první výhru v novém ročníku nejvyšší soutěže. Vyrovnanou bitvu, v níž byla Jihlava aktivnějším a častěji střílejícím týmem, rozhodla 78. minuta, kdy se krásně trefil z 30 metrů kapitán hostí Ljevakovič. O osm minut později pak navýšil vedení hostí Hora. FC Vysočina nedokázal skórovat ani ve druhém utkání v řadě a severočeskému celku podlehl 0:2.

 
FC VysočinaFC Vysočina
5.kolo, pátek 26.8.2016, 18:00
0:2
(0:0)
TepliceTeplice
 

Góly: 78. Ljevakovič, 86. Hora.
ŽK: Batioja, Rabušic – Kodeš, Vachoušek.
Rozhodčí: Nenadál – Mokrusch, Nádvorník.
Diváci: 2843
FC Vysočina: Hanuš – Blaič, Mišůn, Rosa, Urdinov – Batioja (56. Zoubele), Urblík – Vaculík (66. Šamánek), Hronek (79. Dvořák), Ikaunieks – Rabušic. Náhradníci: Rakovan - Štěpánek, Záviška, Fulnek.
Teplice: Grigar – Vondrášek, Lüftner, Jeřábek, Krob – Hrubý (87. Vachoušek), Ljevakovič – Hora (89. Dressler), Kodeš, Fillo (84. Potočný) – Vaněček
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Michal Hipp oproti duelu proti Hradci Králové učinil dvě změny, když ve stoperské dvojici nahradil Mišůn nemocného Krejčího a ve středové řadě se místo Štěpánka objevil Vaculík.

Vysočina v úvodu soupeře zatlačila a v sedmé minutě si vytvořila první slibnou šanci, ale Hronek z voleje po centru Urdinova netrefil branku. I další domácí pokusy postrádaly přesnost a razanci. V 10. minutě pálil vysoko nad Urdinov a Urblíkovu střelu z dálky v 18. minutě bez problémů chytil gólman Grigar. Úspěch nepřinesly ani standardní situaci. Například ve 26. minutě Vaculík našel hlavu Rosy, jenže ten přestřelil. Chvíli poté po centru Urdinova hlavičkoval nad břevno Batioja. Ve 33. minutě neuspěl ani Ikaunieks, který vyslal tvrdou ránu z třiceti metrů. O čtyři minuty později se Rabušicova střela ze střední vzdálenosti nevešla mezi tři tyče. Teplice se soustředily na pozornou obranu, držení míče a za celý první poločas prakticky neohrozily jihlavskou branku.

V druhém poločase se Vysočina už tolik do zakončení nedostávala. Hosté svoji důslednou a důraznou defenzívou potvrzovali, proč v této sezóně na hřištích soupeřů ještě neinkasovali. Navíc i Severočeši do otevřenější jihlavské obrany začali vystrkovat ofenzivní růžky. V poslední dvacetiminutovce sice domácí zvýšili aktivitu, ale jejich převaha končila před pokutovým územím. V 68. minutě se snažil zakončit centr Šamánka Rabušic, ale jeho hlavička nebyla přesná. V 72. minutě se do zakončení dral Fillo, ale do jeho střely vpadnul gólman Hanuš. V 76. minutě nedokázal nadějný centr Blaiće zužitkovat Rabušic. V 77. minutě diváky zvedla ze sedadel přízemní střela Hronka, Grigar však nepříjemný pokus k tyči dokázal zneškodnit. Lekci z efektivity hosté udělili Jihlavě hned z první střely na branku: v 78. minutě otevřel skóre dalekonosnou ranou Ljevaković – 0:1. O tom, že si tepličtí fotbalisté odvezou z Vysočiny tři body, bylo jasné čtyři minuty před koncem. Podél brankové čáry pronikl do vápna Fillo a Hora doklepl jeho přihrávku do prázdné brány. Vysočina tak nezvládla důležitý domácí zápas a Teplice jí oplatily dvě porážky z uplynulého ligového ročníku.

Fotogalerie

       
 
 
Zápasy
5.kolo | FC Vysočina - Teplice | 0:2
19.kolo | Teplice - FC Vysočina | 1:0
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu