09.07.2016, Miroslav Fuks

Vysočina ve vyrovnaném souboji podlehla Hradci Králové

Vysočina ve vyrovnaném souboji podlehla Hradci KrálovéPoslední přípravné utkání před odjezdem na herní soustředění v Horním Rakousku sehráli fotbalisté FC Vysočina v Opatovicích nad Labem proti nováčkovi nejvyšší soutěže – Hradci Králové. Za silného větru se hrál vyrovnaný duel, který rozhodla větší schopnost Votroků trestat chyby v defenzívě. Zvítězili 2:1 (1:0), když dvakrát skóroval Libor Žondra a jihlavskou branku zaznamenal Lukáš Vaculík.

 
Hradec KrálovéHradec Králové
přát., sobota 9.7.2016, 11:00, Opatovice n.L.
2:1
(1:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 43. a 53. Žondra – 73. Vaculík.
ŽK: 55. Žondra
ČK:
Rozhodčí: Nenadál – Melichar, Haleš.
Diváci: 150
Hradec Králové: Lindr (46. Ottmar) – Holeš, Chleboun, Plašil, Mudra – Schwarz (69. Kraják), Černý – Trubač, Zorvan, Malinský – Žondra.
FC Vysočina: 1. půle: Rakovan - Blaić, Kryštůfek, Rosa, Urdinov - Šulek, Zoubele - Batioja, Hronek, Fulnek - Ikaunieks. 2. půle: Hanuš – Záviška, Krejčí, Štěpánek, Novotný – Urblík, Šulek - Vaculík, Hronek (68. Batioja), Šamánek (75. Urdinov) - Harba,
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Vysočina do utkání vtrhla velmi aktivně, což dokumentovala ve 3. minutě velká šance Ikauniekse, který na levé straně velkého vápna parádně vypálil z voleje, míč ve vzduchu zaplaval, ale Lindr jej konečny prstů dokázal vytěsnit. Poté postupně převzali iniciativu Votroci, ovšem dvě nadějné pozice Schwarze se nesetkaly s kvalitním zakončením. V 19. minutě se do střely z pravé strany velkého vápna opřel Zoubele, ale vítr jeho ránu zanesl těsně vedle. O tři minuty později měli hradečtí obrovskou šanci, když se po přihrávce Trubače na malém vápně ocitl úplně sám Žondra, který ale přestřelil. Aktivní Zoubele se dostal k zakončení ve 27. minutě, kdy střílel v pádu z hranice vápna těsně vedle levé tyče O tři minuty později měl příležitost Hronek, který byl na pravé straně sám a navíc byl před ním vyběhnutý Lindr. Do střely mu ale skončil stoper Plašil. V 35. minutě znovu zahrozili domácí. Holeš pronikl před vápno a tam našel ulici pro Žondru. Ten se rozhlédl a nahrál do malého vápna na Malinského, jenž tísněn mezi dvěma jihlavskými obránci nedokázal zakončit. Chvíli poté se na druhé straně dostal k odraženému míči Batioja, jenomže mu pod nohy skočil Černý a na poslední chvíli míč dopravil mimo hrací plochu. Branky se nakonec v prvním dějství dočkal Hradec, když ve 43. minutě balón propadl gólmanovi Rakovanovi až k Žondrovi, jenž neměl problém otevřít skóre utkání – 1:0.

Vysočina měla dobrý vstup do druhé půle, ovšem místo vyrovnání v 53: minutě prohrávala 2:0. Žondra využil zaváhání obrany, prošel do vápna a poté se dokázal prosadit i přes vyběhnuvšího Hanuše. Snížit mohl v 63. minutě Vaculík, ovšem Plašil se včas vytasil s faulem ještě před pokutovým územím. Z následné standardky sám faulovaný střílel těsně vedle. V 70. minutě se Vaculík dostal k další střele, ale gólman Otmar si s jeho pokusem poradil. V tři minuty později už hradecký strážce svatyně kulatý nesmysl nezkrotil a ten si i díky větru dostal právě k Vaculíkovi, který měl snadnou práci se snížením stavu skóre na 2:1. Další snahy domácího a hostujícího celku o vstřelení branky úspěchem neskončily, tudíž si Jihlava v tomto týdnu připsala dvě shodné porážky 2:1 s Brnem i Hradcem Králové.

Ohlasy trenérů

„Zápasem proti Hradci Králové jsme zakončili hrubou fází letní přípravy. Před námi je pondělní dopolední trénink v Jihlavě a poté odjíždíme na herní soustředění do Horního Rakouska. Na našem výkonu dnes byla zvlášť znát prodělaná únava z dosavadních náročných tréninků. Soupeř nebyl herně lepší, ale byl důraznější a agresivnější. Především pak, na rozdíl od nás, dokázal využít chyb v defenzivní činnosti. Rozhodující faktor navíc představoval urostlý útočník Žondra, který vstřelil obě branky Hradce, byl velice nebezpečný a naše obrana s ním měla velké problémy. My jsme si dokázala vypracovat řadu zajímavých příležitostí, ale selhávali jsme ve finální či předfinální fázi. Na menším hřišti se hrálo hodně tvrdě, na což zraněními doplatili Šamánek a Hronek. V obou případech by se však nemělo jednat o nic vážného. Oba by měli být, stejně jako útočník Dvořák, kterého jsme dnes pro drobné zranění šetřili, v pořádku a měli by odjet na soustředění,“ okomentoval přípravný duel trenér Michal Hipp.
 
Zápasy
4.kolo | Hradec Králové - FC Vysočina | 1:0
18.kolo | FC Vysočina - Hradec Králové | 3:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu