08.06.2016, Miroslav Fuks

Kádr se mění: Jihlavu opouští Kukoľ a na hostování míří Demeter

Kádr se mění: Jihlavu opouští Kukoľ a na hostování míří DemeterKádr FC Vysočina čeká významná proměna a oživení. Vedle připravovaných příchodů to však přináší i odchody. I proto do letní přípravy, která odstartuje ve středu 15. června, s týmem kouče Michala Hippa nenastoupí slovenský pravý obránce či záložník Vladimír Kukoľ a střední záložník Patrik Demeter, jenž míří na půlroční hostování do druholigového Znojma.

 

„S třicetiletým Vladimírem Kukoľem jsme dospěli ke vzájemné dohodě, že jeho dva a půl roku trvající angažmá v FC Vysočina dále pokračovat nebude. Slovenský fotbalista upřednostnil perspektivu dlouhodobého působení v Myjavě. U dvaadvacetiletého jihlavského odchovance Patrika Demetera registrujeme nedostatečné herní vytížení v uplynulém ročníku nejvyšší soutěže a potřebu sbírat pravidelné herní zkušenosti v kvalitní dospělé soutěži. Vnímáme, že ani v nadcházejícím ročníku by jeho herní praxe nemusela být dostatečná, tudíž jsme rádi za možnost jeho půlročního hostování v předním druholigovém klubu 1.SC Znojmo. Věříme, že se prosadí do základní sestavy a svými výkony si řekne o návrat do I. ligy,“ informoval o aktuálních změnách v kádru FC Vysočina sportovní ředitel Milan Bokša.

„Nebylo to pro mne lehké rozhodnutí, ovšem nakonec jsem upřednostnil nabídku z Myjavy, kde jsem půldruhého roku úspěšně působil před příchodem do Jihlavy. Velkým lákadlem je pro mne možnost startu ve 3. předkole Evropské ligy. Své působení v FC Vysočina hodnotím pozitivně, přestože jsme se nikdy nevyhnuli záchranářským bojům. Nabral jsem zde cenné zkušenosti, poznal skvělé lidi a získal přátele. Nyní jsem se i s ohledem na rodinu rozhodl vrátit na Slovensko. Takový už je fotbalový život. Věřím, že jsem se rozhodl správně,“ okomentoval svůj krok Vlado Kukoľ.

Vladimír Kukoľ (nar. 8.5.1986) do Jihlavy přišel v lednu 2014 se zkušenostmi z polské a slovenské ligy. Během dva a půl roku trvajícího působení v dresu FC Vysočina nastoupil do 58 zápasů, v nichž vstřelil 3 branky. Z pozice křídelníka se postupně stáhl do role pravého beka. Herní vytížení tohoto velice rychlého a technického hráče srážely karetní tresty, když celkem nasbíral 3 červené karty.

Patrik Demeter (nar. 2.1.1994) je odchovancem klubu, přičemž během své kariéry dosud nikdy nevysvlékl jihlavský dres. V nejvyšší soutěži debutoval v prvním jarním kole v roce 2015 na Bohemians. Dosud zasáhl do 14 utkání SYNOT ligy, ve kterých zaznamenal jediný gól do sítě Mladé Boleslavi.

 
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu