21.02.2016, Miroslav Fuks

Juniorka na Slavii: do třetice bez branek

Tři nesledovanější týmy FC Vysočina prožily bezbrankový víkend. Tři remízy 0:0 však přinesly cenné bodové zisky, což nepochybně platí i o představení juniorského týmu na půdě 3. celku tabulky - Slavie Praha.

 
SlaviaSlavia
19.kolo, neděle 21.2.2016, 10:15
0:0
(0:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 
ŽK: 73. Broukal – 80. Spirkoski
Diváci: 80
Slavia: Řehák – Broukal, Jakab (56. Zoubek), Veselý (70. Routek), Barák (24. Král), Badocha (83. Gilian), Kocourek, Pelyak, Vavrouš, Holík, Frydrych.
FC Vysočina: Kolář – Vitásek, Rychetník, Kriegsmann, Mlakić (67. Fiala) - Fulnek, Spirkoski, Demeter, Novotný (45. Šerý) - Duba, Maruš (77. Pěnkava).
 

Komentář

Do utkání vstoupila obě mužstva aktivně a snažila se dostávat do příležitostí, ovšem brankáři obou celků příliš práce neměli. Jednu z větších příležitostí si připsali hosté, když Demeter poslal rohový kop do vápna, kde míč zpracoval Rychetník pro Maruše a jeho ránu jen těsně Řehák tečoval nad břevno. O osm minut později se na druhé straně prezentovali sešívaní. Frydrychův pas našel Veselého, který jej zpracoval pro Baráka a jeho pokus prověřil Koláře. Právě Barák, jedna z posil A-týmu, se pak zranil v další své příležitosti, kterou odvrátil obránce a hřiště opustil v nefotbalové poloze. Další šanci si pak s blížícím se závěrem připsal Veselý, když loboval Koláře, ale jeho pokus se mezi tři tyče nevešel. V závěru první poloviny se pak zranil ještě hostující Novotný a hráči mířili do šatny za stavu 0:0.

Úvod druhé poloviny byl úspěšnější ze strany domácích, nejprve se po centru Holíka zakončení nevydařilo, ale z druhé vlny pálil těsně vedle Vavrouš. O několik minut později se blýskl brankář Kolář. Po přihrávce Jakaba na něj totiž nevyzrál Pelyak a následně nebyl úspěšný ani Badocha. Následovala výseč hry, která přinesla kombinace ve středu pole, pokusy o ataky, ale vlivem nepřesností brankáři moc zasahovat nemuseli. S blížícím se závěrem stoupala nervozita a oba celky chtěly utkání přiklonit na svou stranu. Před brankami nastalo několik situací, které až neuvěřitelně neskončily gólem. Když se do hry dostal Pěnkava, hned se ujal akce a nadělal Řehákovi nemalé starosti. Ten mu nakonec míč vyškrábl a následně dokázal ukrýt do bezpečí. V posledních okamžicích utkání slávisté tlačili na soupeře, ale své vypracované příležitosti nezvládli proměnit, a tak i juniorský střet skončil bez branek.

Ohlasy trenérů

"V první půli jsme byli fotbalovějším týmem, více jsme drželi míč a lépe kombinovali. Bohužel, řadu dobře nastartovaných akcí jsme nedokázali dotáhnout do úspěšného finále. Naopak domácí byli silnější v osobních soubojích a hrozili ze standardek. Gól však v první půli nepadla týmy nebyly úspěšné ani ve druhém dějství. To však za prvním svojí úrovní zaostalo, hrálo se bez velkých šancí. V posledních minutách mohl výhru strhnout na naši stranu Šerý, ovšem velkou příležitost v závěru neproměnili ani domácí. Podali jsme poctivý výkon, který měl slušné parametry," okomentoval utkání trenér Josef Vrzáček, který musel v závěru prvního dějství pro zranění kotníku nahradit levého záložníka Filipa Novotného.
 
Zápasy
4.kolo | Slavia - FC Vysočina | 4:0
18.kolo | FC Vysočina - Slavia | 0:0
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu