21.09.2006, Miroslav Fuks

Bokša si uvědomuje důležitost zápasu v Třinci

Bokša si uvědomuje důležitost zápasu v TřinciJIHLAVA – Po sérii neúspěchů čeká fotbalisty FC Vysočina velmi těžký zápas na půdě dosud velmi úspěšného nováčka Třince. Zápas se hraje v sobotu 23. září netradičně již od 10:15 hodin. Ve čtvrtek jsme o předzápasový rozhovor požádali trenéra Milana Bokšu.

 
V jakém zdravotním stavu se nachází kádr mužstva?

Bohužel se nám nyní poprvé objevilo více zdravotních problémů. Kvůli nataženým kolenním vazům bude určitě scházet Pavel Bartoš a velký otazník visí i nad startem dalšího krajního beka Romana Drgy. Pro úplnost bych měl dodat, že na operaci ramene míří mladý útočník Rostislav Šamánek.

Přinesly nedávné změny ve složení mužstva očekávaný impuls?

Ten správný impuls může přinést pouze vítězství. Mělo k němu dojít doma proti Bystrci, bohužel se tak nestal a remíza měla na tým další negativní dopad. Celý tento týden se snažíme mužstvo zvednout a co nejlépe připravit na zápas v Třinci, který je pro nás z mnoha pohledů velmi důležitý. Přitom se nesnažíme upozorňovat na neúspěchy a chyby, ale vracíme se k pozitivum, které hráči předváděli v úvodním vítězných zápasech.

Zvažujete zásadnější změny v základní sestavě?

Vzhledem ke zraněním krajních obránců vlevo určitě nastoupí nová posila Tomáš Dujka. Dále řešíme náhradu za Pavla Bartoše. Dále očekávám, že může dojít k jedné až dvěma změnám, které bych však dopředu nechtěl odkrývat. Soupeři nás pečlivě sledují a my bychom si rádi ponechali určitý moment překvapení. Mohu však říci, že vsadíme na zkušené hráče, kteří se přeci jenom snáze vyrovnají s tlakem zápasu a s bouřlivým prostředím, které na nás v Třinci čeká. Případný neúspěch by nás už hodně vzdálil od špičky tabulky. Jsem však přesvědčen, že nadcházející utkání zvládneme!

Co můžete říci o celku Třince?

Třinec na sebe zatím upozorňuje pečlivou a důslednou obranou prakticky všech svých hráčů. Jedná se o velmi trpělivé a pracovité mužstvo, kterému k úspěšnému výsledku většinou stačí vstřelit jediný gól.

 

Předzápasová bilance:

Třinec ve II. lize nastupoval naposledy v sezóně 2000/01, která byla zároveň premiérovou pro FC Vysočina. Tehdy byli v obou duelech úspěšní jihlavští – na podzim doma zvítězili 1:0 díky brance Druláka a venku 0:2 po úspěchu Veselého a vlastní brance.

V loňské sezóně MSFL se s Třincem utkala naše juniorka a zaznamenala 50% úspěšnost. Na podzim doma zvítězila 3:2 po dvou brankách Wasserbauera a jedné Lovětínského, ovšem na jaře v Třinci prohrála 2:0.

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu