04.02.2016, Miroslav Fuks

Hipp: Konečně budeme hrát doma před svými fanoušky

Hipp: Konečně budeme hrát doma před svými fanouškySobota 6. února učiní tečku za zimní přípravou FC Vysočina v roce 2016. Jihlavský tým na stadiónu v Jiráskově ulici nastoupí do 14:00 hodin do generálky na boje v SYNOT lize. Soupeřem bude 6. celek FNL – FK Pardubice. Přijďte se na vlastní oči přesvědčit o formě svého týmu před těžkými jarními odvetami. Vstupné na utkání bude zdarma.

 

Fanoušci FC Vysočina se s fotbalem nuceně rozloučili 6. prosince při závěrečném podzimním duelu proti Zlínu. Poté mohli sledovat pouze tréninky „áčka“ nebo přípravné duely mládežnických celků. Prvoligový tým totiž své přípravy sehrál výhradně v rámci Tipsport ligy na Vyšehradu nebo během soustředění v turecké Antalyi. Sobota 6. února tak bude pro většinu příznivců přesně po dvou měsících možností znovu vidět FC Vysočina v ostrém utkání, posoudit formu jednotlivých hráčů a vidět v akci nové tváře v jihlavském dresu.

Hodlá kouč Michal Hipp nasadit všechny dostupné hráče nebo výrazně větší herní prostor dostane uvažovaná základní sestava? „Neúprosně se blíží start jarní části ligové soutěže a čeká nás poslední přípravný zápas. Logicky tedy lze očekávat, že do utkání Pardubicím nasadím hráče, s nimiž počítám pro jarní premiéru. Nutno dodat, že v sestavě stále mám jeden či dva otazníky.“

Jsou někteří hráči na marodce?
Připraven ještě nebude Tomáš Marek a otazník též visí nad startem Matúše Marcina.

Na jakých terénech jste se po návratu z Turecka připravovali? Nemuseli jste se vrátit na umělku?
Do tréninkového procesu jsme se vrátili ve středu, kdy jsme dopoledne trénovali v posilovně a strečovně. Odpoledne jsme mohli trénovat na velmi dobře připravené travnaté ploše v areálu Na Stoupách. Dnes se počasí trochu zhoršilo, navíc jsme měli skupinový trénink, kdy zvlášť trénovali hráči pro defenzivu a ofenzívu, tudíž nebyl problém jít na umělou trávu. Zítřejší předzápasový trénink proběhne na přírodní trávě – buď na hlavním stadiónu, nebo Na Stoupách.

Lze říci, že už jste v tomto týdnu naběhli na rytmus, který je obvyklý v týdnech před mistrovskými zápasy?
Ano. Jen s tou výjimkou, že jsme po nedělním večerním návratu z Turecka hráčům umožnili dvoudenní volno. Zápasová a tréninková zátěž byla v Antalyi opravdu velká.

Generálky z pohledu FC Vysočina herně či výsledkově mnohdy končí neslavně? Věříte, že tým v sobotu naváže na dobré výkony z Turecka?
Byl bych za to velmi rád, nyní je to na hráčích. Konečně budou hrát doma před svými fanoušky a změří síly proti kvalitnímu protivníkovi. Uvidíme, zda předvedený výkon bude podle našich představ. Z tréninkového přístupu hráčů mám velmi dobrý pocit. Je vidět, že se na start soutěže velmi těší.

Ze vzájemných zápasů:

Připomeňme si poslední přípravné měření sil mezi Pardubicemi a FC Vysočina, které se uskutečnilo 6. července 2013 v Chrudimi a pro účastníka nejvyšší soutěže dopadlo neslavně – porážkou 3:0 (1:0), když pardubické branky zaznamenali Kakrda, Fusek a Tischler. Vysočina tehdy testovala některé hráče a experimentovala s hrou na tři obránce.

Poslední druholigová konfrontace obou celků je mnohem staršího data, neboť k ní došlo 4. června 2005. Ano, tušíte správně. Šlo o slavný duel, v němž se Vysočina v Pardubicích výrazně přiblížila premiérovému postupu do nejvyšší soutěže. Jihlava tehdy zvítězila 2:4 (1:4) a dvakrát se trefil Simr, jednou Lovětínský a jeden zásah byl vlastní.

 
Související
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu