25.01.2016, Miroslav Fuks

Hipp: Zasloužené vítězství po aktivním a kolektivním výkonu

Hipp: Zasloužené vítězství po aktivním a kolektivním výkonuJihlavská fotbalová výprava má za sebou první den na pobřeží Středozemního moře. Den hektický a náročný, ovšem též úspěšný a příjemný. Svědčí o tom slova kouče Michala Hippa, který se ohlíží nejen za vítězným duelem proti kazašskému Aktobe.

 

„Odehráli jsme slušný a poctivý zápas proti kvalitnímu soupeři. Díky velmi aktivnímu a kolektivnímu výkonu jsme zaslouženě zvítězili. První půle byla v naší režii, když velké příležitosti nezužitkovali Kukoľ, Voltr, Nerad a dvakrát Hronek. Ve druhém dějství náš tlak logicky vyústil v góly. Těší mne zodpovědný výkon v defenzívě, když jsme soupeře prakticky nepustili do velké šance. Radost mám i z faktu, že se žádný z hráčů nezranil. Naopak znovu nemohu být spokojen s nízkou efektivitou. Naše vítězství mohlo být mnohem výraznější,“ uvedl slovenský kormidelník.

Na jakém terénu a za jakého počasí se hrálo?
Terén byl parádní a kluci si návrat na přírodní trávu moc užili. Bylo slunečno, ale dost větrno, teplota kolem sedmi stupňů.

Můžete zrekapitulovat váš dnešní program?
Na hotel jsme se z letadla dostali až po půlnoci. Dopoledne jsme si lehce zatrénovali a využili jsme faktu, že kvalitní travnaté hřiště máme přímo v hotelovém komplexu. K zápasu, který byl zahájen ve 13:00 hodin místního času, jsme se přesunuli během deseti minut autobusem. Bezprostředně po utkání následovala tréninková jednotka pro hráče, kteří v utkání odehráli menší porci minut.

Proč jste do utkání nenasadil všechny fotbalisty?
Do utkání nezasáhli gólmani Hanuš a Kotnour, lehce zranění Marek a Šulek a nakonec ani Marcin, kterého chci vidět v celém utkání ve středu, kdy nastoupíme proti bulharskému Lokomotiv Plovdiv.

Poprvé jste do sestavy mohl zařadit plzeňského hosta Tomáše Kučeru...
Nehrál od začátku, poněvadž měl v nohou sobotní zápas, navíc během víkendu absolvoval náročné cestování z Turecka do Plzně, poté do Jihlavy a v neděli zase let na tureckou riviéru. Do týmu rychle zapadl, poněvadž skoro všechny spoluhráče zná. Výkonem potvrdil svoji kvalitu a přínos.

Mimochodem, co říkáte na hotel WOW Kremlin Palace?
Máme zde skvělé podmínky. Díky netradiční replice kremelského Chrámu Vasila Blaženého si z určitých pohledů připadám zpět v čase, kdy jsem jako asistent Vlado Weisse působil v moskevském klubu Saturn Ramenskoje a chodil po Rudém náměstí.

 
Související
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu