22.01.2016, Miroslav Fuks

Hipp: V Turecku bude krystalizovat základní sestava

Hipp: V Turecku bude krystalizovat základní sestavaKouč Michal Hipp může rekapitulovat první tři týdny v FC Vysočina. Před odletem na soustředění na Turecké riviéře jsme jej proto oslovili s žádostí o aktuální rozhovor. Jak uplynulé období, které vyplnilo čtyřiadvacet náročných tréninkových jednotek a tři zápasy, hodnotí?

 

Přípravu jsme zahájili funkční diagnostikou kondičních schopností hráčů, od čehož jsme se dále odrazili do vlastní náplně tréninků. V těch jsme se převážně zaměřili na rozvoj silových a vytrvalostních schopností a to hlavně specifickými prostředky. V utkáních jsme se snažili dát příležitost všem hráčům, které jsme měli k dispozici, díky čemuž jsem v herní zátěži viděl pětadvacet hráčů a čtyři gólmany. Udělal jsem si tak reálný obraz o výkonnosti hráčů a o tom, jak zápasy zvládají po fyzické zátěži.

Co Vám příprava napověděla o stavu kádru?
Mnoho nám řekly už funkční testy hráčů. Samozřejmě je třeba zohlednit fyzickou připravenost a to, jak ji prodáte do mistrovských zápasů. K dotváření obrazu o hráčích mi napověděly i přípravné zápasy, v nichž jsme si vyzkoušeli i více herních systémů.

Našel jste v Jihlavě dobré podmínky pro přípravu?
Z tohoto hlediska vidím jen samá pozitiva. Klub nám po všech stránkách vychází maximálně vstříc. Stejně tak bych chtěl vyzdvihnout profesionální přístup hráčů v tréninkovém procesu.

Tři týdny byly zároveň ve znamení Vašeho seznamování s kádrem. Jaký z něj máte dojem?
Uplynulé období bylo velmi hektické. Ráno jsem byl o půl sedmé na stadiónu a odcházel sem kolem sedmé podvečer. Stále se seznamuji jak s hráči, tak se zaměstnanci klubu či dalšími trenéry. O hráčích jsem si určitý obraz utvořil, ale nechci být konkrétní. Fotbalisté vědí, kde je tlačí bota, co od nich vyžaduji, jaká je moje filozofie a v jakém ohledu se mají zlepšit. Pravidelně je testujeme, posuzujeme jejich tréninkové výkony a hráči díky tomu vědí, jak na tom jsou, jak se posouvají.

Měl jste při skládání nominace na soustředění některé otazníky? Dojde po návratu z Turecka k další redukci kádru?
Na začátku byl kádr hodně početný. Někteří hráči už tým opustili, s jinými jsme už nepočítali, navíc jsme dali šanci našim dorostencům Klímovi a Štěpánkovi. Do Turecka tak vykrystalizoval kádr 21 hráčů do pole a tří gólmanů. Nepředpokládám, že v kádru ještě dojde k výrazným změnám. Uměl bych si představit příchod ještě jednoho hráče na post, který zatím nechci specifikovat. Uvidíme, jak se situace vyvine.

Na co se v Antalyii hodláte zaměřit?
Jde o převážně herní soustředění, tudíž během šesti dnů sehrajeme tři zápasy. Příznivé terény samozřejmě budeme chtít využít i ke kvalitnímu tréninku, který bude zaměřen na herní trénink a nácvik. Na mysli mám organizaci hry do ofenzívy i defenzívy, na individuální taktiku a samozřejmě dojde i na zdokonalení standardních situací. Večerní časový prostor bych chtěl věnovat teoretické přípravy a seznámení s tím, jak si představuji náš způsob hry. 

Máte bližší informace o vašich zahraničních soupeřích?
Jak už to při zahraničních soustředěních bývá, tak dopředu není nikdy zcela jisté, s jakými soupeři se nakonec střetneme. Konkrétně hned u prvního zápasu už víme, že nenastoupíme proti makedonskému Tetovu, ale proti přednímu týmu kazašské ligy FK Aktobe. Hned na úvod půjde o nepochybně kvalitní prověrku proti účastníkovi evropských pohárů. I o Jagiellonii Bialystok a MTK Budapešť určité informace mám díky internetu.

Hodláte v zápasech zátěž rovnoměrně rozložit na všechny hráče nebo už budete pracovat na tvorbě základní sestavy?
V nadcházejících zápasech se budeme snažit krystalizovat základní sestavu, poněvadž týden po návratu ze soustředění už nás čeká generálka na SYNOT ligu. Na druhou stranu ti hráči, kteří nebudou mít adekvátní zápasové vytížení, budou trénovat, aby zátěž byla na všechny hráče zhruba stejná. Rozhodně do Turecka nikdo neletí na „dovolenou“.

Mají někteří hráči zdravotní omezení?
Velkým pozitivem uplynulých tří týdnů je skutečnost, že se nám vyhýbaly výraznější zdravotní potíže. Snad jen Nerad si ze soustředění U21 na Kanárských ostrovech přivezl virózu, tudíž několik dnů marodil, a někteří hráči měli problémy s promrzlými a oteklými palci.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu