22.01.2016, Miroslav Fuks

Do Turecka v neděli odletí 24 fotbalistů

Do Turecka v neděli odletí 24 fotbalistůZimní fotbalové galeje jsou u konce! První tým FC Vysočina dnes završil třítýdenní velice náročný tréninkový blok, který denně obsahoval dvoufázové tréninky. Příprava na jarní SYNOT ligu se nyní přehoupne do druhé poloviny, která bude ve znamení ladění formy, herně-taktických prvků a hledaní optimální sestavy.

 

První týden tohoto bloku před úvodním jarním duelem SYNOT ligy obstará z pohledu FC Vysočina soustředění v turecké Antalyi. Jihlavský tým za teplem odlétá v neděli 24. ledna z Vídně. Na pobřeží Středozemního moře během sedmi dnů sehraje tři utkání se zahraničními soupeři – proti makedonskému klubu FK Aktobe (dne 25.1. - 3 místo v podzimní tabulce), polskému klubu Jagiellonia Bialystok (dne 27.1. - 12. místo v aktuální tabulce) a maďarskému klubu MTK Budapešť (dne 30.1. - 3. místo v podzimní tabulce).

V nominaci na soustředění figurují 3 brankáři a 21 hráčů do pole, mezi nimiž neschází ani plzeňský střední záložník Tomáš Kučera. „S Plzní jsme domluveni, že se Tomáš s výpravou Viktorie v sobotu vrátí z Turecka a v neděli tam znovu zamíří s námi. Věřím, že se do té doby nestane něco nepředvídatelného, co by mohlo tento záměr zhatit,“ uvedl sportovní manažer Milan Bokša.

Bokša k nominaci dále sdělil: „Do kádru nebyli zařazeni mladíci David Štěpánek a Jiří Klíma, u nichž jsme upřednostnili studijní a reprezentační povinnosti. V trojici gólmanů nefiguruje Luděk Vejmola, jenž nehodlá prodloužit svůj kontrakt v FC Vysočina, který mu vyprší k 30.6.2016, a vyjednává o přestupu do Mladé Boleslavi. Do nominace se nevešel ani ekvádorský ofenzivní záložník Augusto Batioja. Hovořili jsme s ním a oboustranně jsme se shodli na tom, že s jeho vytížením v FC Vysočina nepanuje spokojenost. Na jeho post disponujeme srovnatelnými hráči, přičemž na něj máme, jako na cizince, přirozeně vyšší nároky. Nepochybujeme o jeho kvalitách a přejeme mu, aby je lépe naplnil v rámci nového angažmá, na jehož nalezení nyní jeho manažer pracuje,“ řekl jihlavský sportovní manažer, který se vyjádřil i k dalšímu tématu: „Pro jaro nepočítáme ani s útočníkem Harisem Harbou, který má v Jihlavě ještě roční kontrakt a zatím se připravuje s juniorkou. Aktuálně registrujeme určitý zájem ze strany klubů SYNOT ligy a FNL. Haris velice touží zastavit sestupnou tendenci své kariéry a my věříme, že by mu mohla změna klubu pomoci.“

Nominace na soustředění v Turecku:

Brankáři: Hanuš, Rakovan, Kotnour
Obránci: Kukoľ, Marek, Šourek, Krejčí, Kryštůfek, Tlustý, Mišůn, Urdinov
Záložníci: Fulnek, Vaculík, Nerad, Demeter, Hronek, Šulek, Novotný, Bazal, Kučera
Útočníci: Voltr, Marcin, Dvořák, Jungr

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu