06.12.2015, Miroslav Fuks

Bokša: Potvrdilo se, že vyhrát třikrát v řadě je velmi těžké

Bokša: Potvrdilo se, že vyhrát třikrát v řadě je velmi těžkéProsincová předehrávka jarního 16. kola SYNOT ligy mezi Jihlavou a Zlínem vítěze nenalezla. Vysočina nedokázala zvítězit potřetí v řadě, tudíž přezimuje s titěrným jednobodovým náskokem na sestupovou pozici. Jak duel dvou moravských celků okomentovali oba trenéři?

 

„Když jsme se po prohře v Mladé Boleslavi dostali složitější situace, tak jsme mužstvo připravovali na to, že je v jejich silách vyhrát závěrečné tři podzimní zápasy. Dnes jsme od tohoto velkého cíle byli malý krůček, jenže se potvrdilo, že vyhrát třikrát v řadě je velmi těžké. Nepodařilo se nám to proto, že nám hlavně v prvním poločase chyběla větší aktivita a agresivita v obou šestnáctkách. Hráčů, kteří se zapojili do útoku, bylo málo. Proto jsme se nedostali ke skórování. Soupeř byl, na rozdíl od nás, obrovsky efektivní v zakončování. Měl velmi dobré rychlé protiútoky, přičemž se z jednoho dokázal prosadit a znovu šel do vedení. My jsme naopak i ty nejvyloženější příležitosti nevyužili. Myslím si, že si naše mužstvo minimálně bod zasloužilo,“ uvedl trenér Milan Bokša.

„Mrzí nás, že jsme nevyhráli. Proto jsme alespoň rádi, že díky jednobodovému zisku nepřezimujeme na sestupové příčce, protože to byl jeden z našich úkolů. Na druhou stranu vám každý trenér vám řekne, že jsme v průběhu podzimu zbytečně ztratili řadu bodů. Malou útěchou může být vývoj ligové soutěže, kde situace vykrystalizovala tak, že o záchranu bude na jaře bojovat mnohem více týmů, než se před několika koly zdálo. Díky sedmi bodům, které jsme v posledních třech duelech získali, jsme se dotáhli na kluby, u nichž se sestupové starosti nepředpokládaly,“ doplnil Bokša.

Ještě před jihlavským koučem zaujal místo v presscentru trenér Fastavu Bohumil Páník. Ve svém komentáři mimo jiné uvedl: „Dobře jsme začali, když jsme poměrně brzy dokázali vstřelit gól. Ten nám ale paradoxně uškodil, nehráli jsme dobře v přechodové fázi, nehráli jsme ten náš tradiční fotbal, v útočené fázi jsme ztráceli míče a stálo nás moc sil, abychom se zase zformovali do obrany. Domácí poté ovládli hřiště a zaslouženě vyrovnali. Vyšel nám vstup do druhého poločasu, kdy jsme hráli zodpovědný a seriózní fotbal, šli jsme zase do vedení. Měli jsme tam poté několik nadějně rozjetých akcí, které jsme ale nedotáhli. Domácí v závěru prostřídali, zjednodušili fotbal, dostali se nám tam a dokázali vyrovnat. Zrodila se tak asi spravedlivá remíza. Remíza na Vysočině byl před utkáním našim cílem, remízy si cením.“

Pozápasové ohlasy v sestřihu tradičně nabízí Youtube kanál Ježour TV. Krom komentářů trenérů Milana Bokši a Bohumila Pánika z tiskové konference přinášíme i slova střelců branek Lukáše Vaculíka a Murise Mešanoviće.

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu