14.09.2006, Miroslav Fuks

Do „áčka“ Gebreselassie a Rabušic, do juniorky Vojtíšek

Do „áčka“ Gebreselassie a Rabušic, do juniorky VojtíšekV kádru FC Vysočina došlo před pátečním duelem s Bystrcí k avizovaným personálním změnám. Do juniorky byl přeřazen osmadvacetiletý Pavel Vojtíšek a opačným směrem putuje Theodor Gebreselassie. S prvním mužstvem se navíc připravuje útočník dorostu a člen reprezentační „18“ Michal Rabušic.

 
Stále ještě devatenáctiletý stoper Theodor Gebreselassie (nar. 24.12.1986), který nezapře krev svého etiopského otce, je odchovancem velkomeziříčského fotbalu, odkud v žákovském věku přešel do FC Vysočina. Zde prošel všemi mládežnickými kategoriemi a v sezóně 2004/05 se výrazně podílel na záchraně staršího dorostu v extralize. Poté byl sice přeřazen do juniorky, kde se však zejména vinou zranění neprosadil a tak zamířil na hostování do divizního Velkého Meziříčí. Herní vytížení mu viditelně prospělo a od nové sezóny získal pevné místo v základní sestavě našeho „béčka“.

Útočník staršího dorostu Michal Rabušic (nar. 17.9.1989) s fotbalem začínal v Náměšti a do týmu starších žáků Jihlavy se dostal na podzim 2003. Svými výkony se ve své kategorii nikdy příliš neohřál a přeskakoval je. První starty v ligovém mladším dorostu si připsal už v patnácti letech a nejvyšší soutěž staršího dorostu poprvé okusil již na podzim 2005. V nedávném utkání juniorky ve Zlíně poprvé navlékl dres naší juniorky. Svými kvalitními výkony a vstřelenými góly upoutal pozornost reprezentačních trenérů české „18“, kteří ho pozvali na letošní Memoriál Václava Ježka. Zde se mu střelecky náramně dařilo a konto soupeřů zatížil čtyřmi góly ve třech zápasech.

Není vyloučeno, že v příštím týdnu kádr FC Vysočina posílí levonohý fotbalista na kraj obrany či zálohy.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu