11.11.2015, Miroslav Fuks

Bokša: V Olomouci jsme rozhodně nebyli horším týmem

Bokša: V Olomouci jsme rozhodně nebyli horším týmemKvalitní výkon a remízový výsledek z Olomouce na postup do čtvrtfinále MOL Cupu nestačil. Vysočina již po několikáté v této sezóně neproměnila gólové příležitosti a nedotáhla nadějně rozehraný zápas. Po remíze 2:2 tak jde dál Sigma. Jak pohárovou odvetu před novináři zhodnotil kouč Milan Bokša?

 

„Na venkovním hřišti jsme uhráli cennou remízu, jenže šlo pouze o druhý poločas pohárového měření. Sigmě tedy gratuluji k postupu, kterého díky součtu obou duelů dosáhla. Pokud mám hodnotit náš výkon, tak musím zmínit dva momenty. Boj o čtvrtfinále jsme si velkou měrou zkomplikovali utkáním doma, kdy jsme podali velmi slabý výkon a prohráli jsme 0:1. Přesto jsme pohárové měření vůbec nepokládali za rozhodnuté. Poctivě jsme se na něj připravili a chtěli jsme překvapit. Snad se mnou budete souhlasit, že jsme dnes rozhodně nebyli horším týmem. Dokonce snad poprvé mohu říct, že si mužstvo vytvořilo hodně brankových příležitostí a dokázalo otočit nepříznivě se vyvíjející utkání, jehož nadějný stav však nakonec nedokázalo udržet.“ řekl Bokša ve svém úvodním komentáři.

Následně byl požádán o komentář k početným změnám v sestavě: „Z mého pohledu nelze říct, že by se jednalo o velké množství změn. Hráčům jsme složením základní jedenáctky nechtěli dát signál, že nám nezáleží na postupu. Naopak, chtěli jsme, aby kostra mužstva zůstala stejná. Pohárové nasazení gólmana Rakovana a útočníka Dvořáka, kterého vnímáme jako plnohodnotného hráče, považujeme za tradiční. Na ostatních postech jsme chtěli prověřit kvalitu hráčů. Co se týče Ondry Šourka, tak ten má u nás smlouvu do konce letošního roku, trápila ho zranění a my se potřebujeme rozhodnout, zda ve spolupráci s ním budeme pokračovat a zůstane v kádru. To byl hlavní důvod, proč dnes nastoupil, neboť toto zásadní rozhodnutí nelze činit jen z tréninkových činností. Pohár jsme k tomu využili,“ uvedl jihlavský lodivod.

Hlavního trenéra Václava Jílka, který plní povinnosti u reprezentace U21, na olomoucké lavičce nahradil jeho asistent Ladislav Onofrej. Na webu Sigmy bylo prezentováno jeho hodnocení utkání: „Byli jsme v těžší situaci před zápasem, kvůli absenci našeho trenéra, měli jsme také nějaké zdravotní potíže, k tomu vykartované hráče. Předchozí dvě utkání jsme prohráli, takže bylo důležité znovu nastavit tým na úspěch, kterého jsme chtěli dosáhnout. Myslím, že to nebylo optimální, ale důležité je, že jsme to dokázali zvládnout a být zase úspěšní. Hra nebyla podle našich představ, nepracoval nám hlavně střed hřiště, změna musela přijít. Zvolili jsme dvojstřídání, poslali jsme tam Šindeláře, který měl pomoci v defenzivní fázi uprostřed. Důležité bylo, že se změnila organizace hry, tím pádem měli větší volnost Houska s Petrem, pak se to alespoň o něco zlepšilo,“ řekl Onofrej.

Pozápasové ohlasy v sestřihu tradičně nabízí Youtube kanál Ježour TV. Přinášíme slova trenéra Milana Bokši a z tiskové konference a též komentář navrátilce do sestavy – stopera Ondřeje Šourka.

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu