11.11.2015, Miroslav Fuks

Vysočina sahala po postupu, ovšem po remíze se radovala Sigma

Vysočina sahala po postupu, ovšem po remíze se radovala SigmaMezi nejlepších osm celků MOL Cupu postoupila Sigma Olomouc. Ta šla ve velmi zajímavém duelu proti FC Vysočina do vedení, ovšem rychle o něj přišla díky trefě Augusta Batioji a po brance Lukáše Vaculíka jihlavský tým 35 minut držel postupový stav. Šance na zvýšení stavu promrhal, naopak domácí díky Houskovi dokázali vyrovnat a do konce utkání postupovou remízu udržet.

 
OlomoucOlomouc
osmif., středa 11.11.2015, 17:00
2:2
(1:2)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 15. Vašíček, 67. Houska – 17. Batioja, 31. Vaculík z pen.
ŽK: Reichl, Moulis, Šindelář, Vašíček – Batioja, Šulek, Šourek
Rozhodčí: Nenadál – Paták, Antoníček
Diváci: 678
Olomouc: Reichl - Štěpán, Hubník, Radakovič, Vepřek - Houska, Falta (55. Šindelář) - Moulis, Halenár (55. Navrátil), Petr – Vašíček (86. Zahradníček). Náhradníci: Blaha – Navrátil, Štěrba, Kalvach, Malec. Trenér: Ladislav Onofrej.
FC Vysočina: Rakovan – Kukoľ, Šourek, Krejčí, Šulek – Nerad, Marek – Batioja (78. Mešanović), Jungr (70. Přeučil), Vaculík – Dvořák. Náhradníci: Hanuš – Opluštil, Tlustý, Demeter, Kryštůfek. Trenér: Milan Bokša.
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Vysočina do pohárové odvety proti Olomouci vstoupila s celou řadou změn. V brance figuroval Rakovan, v záloze se objevili Batioja, Jungr a Vaculík, v útoku Dvořák a po více než roční pauze nastoupil do mistrovského utkání na postu stopera Šourek.

První ohrožení Rakovanovy branky nastalo ve 4. minutě, kdy Štěpán poslal střílený centr, který Krejčí akrobaticky patou tečoval mimo tři tyče. O Chvíli později ve vápně pohotově střílel Moulis, ale jeho rána letěla nad břevno. Sigma se nadále tlačila do útoku, což v 8. minutě dokumentovala střela Vašíčka, se kterou si poradil Rakovan. V 9. minutě měl velkou příležitost Jungr po centru Nerada, ovšem jeho dobře mířenou hlavičku dokázal Reichl vytěsnit na roh. V 15. minutě šla Sigma do vedení díky spolupráci exjihlavských hráčů - vlevo unikl Vepřek a poslal centr na první tyč, kde jej šikovně prodloužil do branky Vašíček – 1:0. Vysočina však dokázala rychle odpovědět, když v 17. minutě domácí dokázali odvrátit standardní situaci, ovšem odražený míč Nerad posunul na Krejčího a ten oslovil Dvořáka. Tomu se sice pohotová střela hrubě nepovedla, ovšem výsledkem byla ideální přihrávka na volného Batioju, jenž mířil přesně – 1:1. O dvě minuty se znovu rozvlnila síť za Reichlem, ovšem gólová hlavička Jungra po přesném centru Batioji a předchozím ideálním uvolnění ze strany Dvořáka nebyla pro ofsajd uznána. Ve 28. minutě po standardní situaci nebezpečně hlavičkoval Hubník, ovšem jeho snaha skončila vedle tyče. Ve 29. minutě dostal Dvořák míč za obranu a zhruba z hranice penalty vypálil, jenže Reichl jeho střelu dokázal vyrazit na roh. Z něj tentýž útočník hlavičkoval po rohu nad břevno. V 31. minutě Vysočině vyšel útok a důraz před brankou. Reichl těžkou střelu vyrazil jen před sebe, Jungr byl u míče dříve, domácímu gólmanovi udělal kličku a ten jej  fauloval – penalta! K té se postavil osvědčený exekutor Vaculík a bez problémů skóroval – 1:2! Ve 40. minutě domácí skvěle podržel Reichl, když vyrazil tvrdou střelu Kukoľa z deseti metrů po předchozím centru Šuleka. Ve 43. minutě mohlo být vyrovnáno, když krásnou ránu Halenára z pětadvaceti metrů zastavilo čisté břevno Rakovanovy branky! V nastaveném čase se do vápna k centru propracoval Jungr a k následnému odraženému míči se dostal Nerad. Zvolil technický oblouček, který ale přeletěl břevno.

Vysočina do druhé půle vstoupila skvěle, když ve 47. minutě posunul Dvořák míč za obranu na Jungra, který skákavý míč z první poslal přes vybíhajícího Reichla těsně nad břevno! V 53. minutě si po brejku našel přetažený centr Nerada na zadní tyči Jungr, ovšem byl už příliš v úhlu a vytloukl pouze roh. Z něj hlavičkoval Dvořák a Hubník vykopával míč z brankové čáry! V 59. minutě Sigma zahrávala nadějný přímý kop z dvaadvaceti metrů, který Houska poslal hodně nad břevno. V 62. minutě Vaculík umotal ve vápně olomouckého beka a poslal centr na zadní tyč, kde však Jungr hlavičkoval hodně nepřesně. V 67. minutě Sigma šťastně vyrovnala, když se po standardce dostal odražený míč za vápno k Houskovi a jeho střela po několika tečích zapadla k tyči – 2:2. Chvíli poté si domácí v jihlavském vápně vytvořili nepříjemný závar a několik pokusů o střelu, které však hradbu těl hráčů v bílém nepřekonaly. V 71. minutě to byl znovu aktivní Houska, který se proháčkoval ke střele. Výsledkem byl pouze hanácký roh, z nějž nezapršelo. I Sigma vstřelila gól, který nebyl uznán pro ofsajd. V 78. minutě se o něj postaral hlavičkující Vašíček. V 82. minutě dostal Nerad parádní kolmici od Krejčího, dokázal si míč posunout, ovšem jen do vyběhnuvšího gólmana. V 83. minutě se do vápna proháčkoval Přeučil, našel Mešanoviće, který se ale k zakončení přes několik obránců nedostal. V 85. minutě dostal míč mezi stopery Mešanović, jenže střela z osmnácti metrů mu nesedla. Hosté se v závěru tlačili do útoku a zakončení, ovšem domácí defenzíva jim už další velkou šanci nepřinesla. Postupová radost tak zavládla na straně Hanáků.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
6.kolo | Olomouc - FC Vysočina | 2:1
20.kolo | FC Vysočina - Olomouc | 2:1
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu