08.11.2015, Miroslav Fuks

Bokša: Zápas jsme zvládli jen do 70. minuty, to nestačí

Bokša: Zápas jsme zvládli jen do 70. minuty, to nestačíKdyby se počítaly jen první poločasy, tak fotbalisté FC Vysočina získali v posledních třech kolech 7 bodů. Kdyby v Mladé Boleslavi Fulnek netrefil tyč a místo toho zvýšil na 0:2, tak se mohl jihlavský tým z města automobilů vracet v mnohem lepší náladě. Jenže to vše jsou kdyby, na které se nejen ve fotbale nehraje. V něm mluví jasnou řečí výsledky, přičemž ten poslední je hrozivý a ostudný. Jak výraznou porážku na půdě velkého favorita okomentoval trenér Milan Bokša?

 

„V utkání jsme zvládli pouze 70 minut, tudíž jsme nemohli myslet na lepší výsledek. Dvě třetiny zápasu jsme dokázali to, s čímž jsme do utkání šli. Chtěli jsme eliminovat hru Mladé Boleslavi, nechtěli jsme připustit, aby mohla hrát svůj typický fotbal. To znamenalo držet míč na zemi a nepustit soupeře k centrům do vápna, neboť jeho velká síla spočívá v agresivitě v šestnáctce, což jsme dnes dobře viděli. Bohužel, v momentě, kdy jsme obdrželi druhý gól, se naše hra rozpadla. Ztráceli jsme míče a přišly individuální chyby. Soupeř začal hrát svoji klasickou hru a skončilo to debaklem. Nemyslím si přitom, že by nám ublížila dlouhá poločasová pauza kvůli mlze. Úvod fáze druhé půle z naší strany nevypadala tak špatně. Dokázali jsme držet míč a kombinovat, ikdyž si soupeř postupně vytvářel územní převahu,“ řekl v úvodním komentáři kouč Milan Bokša.

Jaký vliv podle něj bude mít drtivá porážka na psychiku týmu? „Tím, že jsme ztratili body ve velice dobře rozehraných zápasech s Libercem a na Bohemians, jsme v týdnu museli hodně pracovat na nalomené psychice týmu. Myslím, že se to v průběhu týdne podařilo, což bylo vidět na naší dobré hře v prvních dvou třetinách utkání. Do 70. minuty jsme vlastní hrou dokázali eliminovat hru soupeře a drželi jsme nadějný výsledek. Vedli jsme, měli jsme příležitosti a dlouho jsme drželi nerozhodný stav. Jenže sebevědomí a sebedůvěra jsou obrovsky křehké a inkasované branky je velice rychle zlomí. Před nadcházejícími velice důležitými ligovými duely musíme znovu hledat cesty, jak na ně hráče připravit, aby do nich vstoupili sebevědomě, prezentovali se svojí hrou a zbytečně nevzdávali zápasy,“ uvedl Bokša.

„Jsme spokojení s výsledkem," pravil na úvod hodnocení vysoké výhry nad Jihlavou boleslavský kouč Karel Jarolím, ale vzápětí pokračoval kritickými slovy: „První poločas jsme Jihlavě nechali moc prostoru a nestačili zachytávat její protiútoky, o kterých jsme moc dobře věděli, jak jsou nebezpečné. Kdyby Jihlava šla do dvougólového vedení, bylo by to pro nás komplikovanější." O druhém poločasu však mluvil v příznivějším tónu. „Do druhého poločasu nastoupilo jiné mužstvo, hráči byli důraznější a nedali Jihlavě prostor. Druhý poločas byl v naší režii a závěr jsme měli drtivý," řekl Jarolím pro mladoboleslavský web.

Pozápasové ohlasy v sestřihu tradičně nabízí Youtube kanál Ježour TV. Krom komentáře trenéra Milana Bokši z tiskové konference přinášíme i slova střelce jediné jihlavské branky Patrika Demetera.


 
Související
Aktuálně

U17: Domácí prohra se Zbrojovkou

Ani jihlavský mladší dorost nedokázal vyzrát v moravském derby na brněnskou Zbrojovku a prohrál 0:3 (0:2). Vysočina si ale i přes tento výsledek drží 13. příčku v tabulce a v příštím kole zavítá na půdu Slavie Praha. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu