29.10.2015, Miroslav Fuks

Procházka: Věříme, že jsme schopní v Ďolíčku uspět

Procházka: Věříme, že jsme schopní v Ďolíčku uspětJako by byl pro fotbalisty FC Vysočina vršovický Ďolíček zakletý. Sehráli tady pět ligových duelů a dosud nikdy zde nezvítězili. Prolomení kouzla stadiónu Bohemians Praha 1905 by právě nyní přišlo velice vhod. Oba celky se v sobotu 31. října od 17:00 hodin střetnou ve velice důležité bitvě, což jasně dokládá pohled do tabulky SYNOT ligy.

 

Klokani i po 11. kole nejvyšší soutěže stále čekají na první výhru, když s pěti remízovými body okupují předposlední příčku tabulky. Pod velkým tlakem je nepochybně exjihlavský kouč Roman Pivarník, jehož tým v nadcházejícím duelu musí nutně zvítězit a stáhnout současný čtyřbodový odstup právě na FC Vysočina.

Důležitost a náročnost nadcházejícího utkání si uvědomují i v jihlavském táboře. Historie vzájemných utkání mluví jasně pro zelenobílé, neboť poslední a jediná výhra nad Bohemians je už hodně vousatá. Zrodila se v Jihlavě před více než devíti lety dne 29. září 2006, když se hattrickem zaskvěl Petr Faldyna. Jaký je podle asistenta trenéra Pavla Procházky recept na to, aby Vysočina uspěla v bouřlivém prostředí Ďolíčku? „Naším základním atributem musí být maximální bojovnost, nasazení a koncentrace. To však musí platit v každém zápase. K tomu chceme přidat fotbalovost, schopnost zakombinovat a jít do zakončení. Tedy předvést způsob hry, který je tomuto týmu vlastní. Rozhodně se nechceme uchylovat k nakopávání míčů.“

Jak vnímáte současnou formu Klokanů? Kteří fotbalisté náleží mezi opory našeho soupeře? „Bohemians jsme na vlastní oči viděli ve dvou utkáních a dále na videozáznamech. Tým soupeř se prezentuje velmi dobrou organizací hry. Přestože jeho výsledky zatím nejsou optimální, tak v žádném případě nejde o mančaft, který by kvalitou zaostával za ostatními celky SYNOT ligy. Disponuje zkušenými fotbalisty, jako jsou Zlámal, Jindřišek či Mikuš, ovšem stále více se prosazují mladíci Schick, Hubínek nebo Jirásek,“ upozornil Procházka.

Vsadí váš tým na obdobný herní projev, který přinesl cennou výhru v Teplicích? „Lze očekávat, že z tohoto způsobu hry budeme vycházet. V týmu panuje dobrá a odhodlaná atmosféra. Věříme, že jsme schopní v sobotu v Ďolíčku uspět,“ uvedl jihlavský asistent trenéra.

Disponujete nyní širokým a prakticky kompletním kádrem. Zvažujete změny v základní sestavě? Jak těžké je udržet motivaci fotbalistů, kteří se momentálně do ideální jedenáctky nevejdou? „Momentálně je na marodce pouze útočník Marcin, což nám umožňuje velmi široký výběr hráčů. Pro fotbalisty, kteří se nevejdou do sestavy či dokonce do kádru pro zápas je samozřejmě velmi těžké každodenně se připravovat na zápas a kvalitně trénovat. Těší nás, že hráči tuto situaci chápou, tréninku dávají všechno a o místo v základní jedenáctce bojují. O sestavě na Bohemians rozhodneme až v pátek na předzápasovém tréninku,“ doplnil závěrem asistent trenéra Procházka.

Vzájemná ligová bilance FC Vysočina a Bohemians Praha 1905: 11 utkání  1 – 5 – 5  8 : 12

Poslední vzájemné utkání: 21.2.2015 - Fotbalová Vysočina se po necelém roce vrátila do vršovického Ďolíčku a příběh zápasu prakticky zopakovala. Na úvod jara vybojovala cenný bod za bezbrankovou remízu a tým bojovným výkonem pomohl Jaromíru Blažkovi k další nule. Dva rozdíly však oproti jaru 2014 bylo možné pozorovat – Vysočina se prezentovala kvalitnější výkonem, než před rokem, navíc poslední čtvrthodinu dohrávala bez vyloučeného Petra Tlustého.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 6 – Mešanović, 1 – Jungr, Mišůn Vaculík, Kukoľ.

Inkasované karty: 3 – Kukoľ, 2 – Krejčí, Dvořák, Hanuš, 1 - Jánoš, Mišůn, Šulek, Mešanović, Kryštůfek, Vaculík.

Absence: Marcin (zranění)

Bohemians Praha 1905

Trenér: Roman Pivarník

Střelci: 2 – Schick, 1 – Bartek, Acosta, Hubínek, Šmíd, Jindřišek, Čížek, Zlámal.

Sestava v posledním utkání: Zlámal - Havel, Krch, Šmíd, Šírl - Jindřišek - Bartek, Hubínek, Jirásek (79. Acosta), Mosquera (90. Lulič) - Mikuš (68. Čížek).

Letní změny v kádru:

Příchody: Schick a Jirásek (host. AC Sparta Praha), Čížek (přestup FK Jablonec), Acosta (host. CA Aténas / URU), Akulinin (host. FK Šachtar Doněck / UKR)

Odchody: J.Rada (přestup FK Mladá Boleslav), Švenger (konec host. AC Sparta Praha), Engelmann (konec host. FK Dukla Praha), Bratanović (konec host. FK Teplice), Kalina, Cicman a Lietava (konec smlouvy), Moravec (přestup MFK OKD Karviná).

 
Související
Aktuálně

U17: Domácí prohra se Zbrojovkou

Ani jihlavský mladší dorost nedokázal vyzrát v moravském derby na brněnskou Zbrojovku a prohrál 0:3 (0:2). Vysočina si ale i přes tento výsledek drží 13. příčku v tabulce a v příštím kole zavítá na půdu Slavie Praha. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu