25.10.2015, Miroslav Fuks

Milan Bokša: Byli jsme velice blízko vítězství

Milan Bokša: Byli jsme velice blízko vítězstvíVysočina v duelu proti Liberci získala bod, který by před utkáním asi brala, ovšem s ohledem na vývoj zápasu mohla proti pokořiteli Marseille dosáhnout na plný bodový zisk. Vždyť Slovan vyrovnal jihlavské vedení až osm minut před koncem, když předtím přežil velkou šanci hráčů v modrém. Jak duel okomentovali oba trenéři na pozápasové tiskovce?

 

Na Milanu Bokšovi bylo znát menší zklamání: „Určitě platí, že v naší situaci je každý bod cenný. Zvláště, když jej dosáhneme proti 3. celku tabulky a účastníkovi Evropské ligy. Když se na to ale podíváme z hlediska vývoje utkání, tak i v kabině panuje zklamání. Musíme to brát jako ztrátu, která mrzí. Opravdu jsme byli velice blízko vítězství. Na druhou stranu musíme říct, že i soupeř si gól zasloužil vstřelit. Hlavně v úvodu první půle, kdy jsme se nemohli optimálně dostat do zápasu, to dokonce vypadlo obráceně – že my jsme ve čtvrtek hráli evropský pohár. Pak jsme se přeci jenom dostali do tempa a vyústilo v ten gól. Vycházely nám standardní situace, dokázali jsme dlouho držet nulu, ovšem klíčový moment v závěru utkání jsme nezvládli. Každý se mnou asi bude souhlasit, že šance na vítězství dnes byla obrovská hlavně z tohoto pohledu, že bezprostředně před inkasovanou brankou měl velkou příležitost Kryštůfek a my mohli vedení zvýšit na 2:0.“

„Duel měl podobný průběh, jako utkání v Olomouci. Začali jsme aktivně, vytvořili jsme si určitý tlak a neproměnili jsme úvodní dvě tři příležitosti. Hlavně hlavička Šurala volala po gólu, ovšem Hanuš předvedl famózní zákrok. Soupeř pozorně bránil, vyrážel do rychlých protiútoků a dočkal se úvodní branky, která padla po naší chybě v rozehrávce, následném rohu a obrovské nedůslednosti. Skóroval Mešanović, kterému jsme věnovali 60% předzápasové přípravy. Bohužel nás právě on potrestal. Do druhé půle jsme šli s tím, že duel chceme otočit. Jenže náš výkon tomu třicet minut neodpovídal. V podstatě jsme se nebyli schopní dostat do pořádného ohrožení branky, chyběl nám pohyb a byli jsme strašně nepřesní. Jihlava dřela a makala. Měla tam dobré individuální výkony. Nakonec nám pomohla střídání a určité změny v rozestavení, díky čemuž jsme v závěru srovnali po akci Bartošáka. Duel tak skončil asi zaslouženou dělbou bodů,“ řekl v pozápasovém komentáři liberecký kouč Jindřich Trpišovský.

Pozápasové ohlasy v sestřihu tradičně nabízí Youtube kanál Ježour TV. Krom komentářů trenérů Milana Bokši a Jindřicha Trpišovského z tiskové konference přinášíme i slova kanonýra Murise Mešanoviće a obránce Lukáše Kryštůfka.


 
Související
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu