22.10.2015, Miroslav Fuks

Kučera: V neděli musíme potvrdit výhru z Teplic

Kučera: V neděli musíme potvrdit výhru z TeplicTřetí celek SYNOT ligy, poslední vítěz národního poháru, účastník Evropské ligy a nedávný pokořitel Olympique Marseille. Navíc tým s řadou výborných hráčů v čele s českými reprezentanty Josefem Šuralem a Davidem Pavelkou. Tolik vizitka našeho nadcházejícího těžkého a bezesporu atraktivního soupeře – FC Slovan Liberec. Duel 11. kola SYNOT ligy je na programu v neděli 25. října od 17:00.

 

Slovan se v Jihlavě představil nedávno. 23. května zde prohrál vysoko 4:0 a ani jedna z výše uvedených charakteristik tehdy neplatila. Jak vnímá liberecké vzedmutí asistent trenéra Roman Kučera? „V Liberci došlo přes léto k velkým změnám v hráčském kádru i v realizačním týmu. Mančaft přestavěli a přivedli mladé ambiciózní hráče i zkušené fotbalisty. Tým má nespornou kvalitu, tvoří jednolitý kolektiv a nechybí mu odhodlání, což dokazuje nejen v lize, ale i v evropských pohárech. Slovan předvádí kombinační a ofenzivní fotbal, jeden z nejlepších v SYNOT lize.“
Pokud byste měl upozornit na nejvýraznější hráče Slovanu, tak jistě nebudete hovořit jen o Šuralovi a Pavelkovi. „Přesně tak. Liberec disponuje celou řadou velmi dobrých fotbalistů a širokým kádrem, který umožňuje rotaci sestavy a nabízí trenérovi alternativy. Velkou kvalitu má gólman Koubek, pevná je liberecká defenzíva, v záloze si musíme dát pozor na Shalu či Folprechta, pro útok jsou k dispozici dva nadstandardní útočníci Bakoš a Rabušic,“ upozornil asistent kouče Bokši.

Liberci se daří a disponuje velmi dobrou formou. Vy však do zápasu jistě nepůjdete předem poražení. „V neděli musíme podat plně soustředěný výkon a udělat maximum pro úspěch, abychom potvrdili velmi cenné vítězství z Teplic. Máme respekt k síle Slovanu, na druhou stranu věříme ve schopnosti, sebevědomí a odhodlání našeho týmu. Moc bychom si přáli, aby nás v důležitém utkání podpořili naši skvělí fanoušci,“ apeluje Kučera na příznivce FC Vysočina.

V Teplicích jste podali bojovný a koncentrovaný výkon. Dle slov kouče Bokši nelze říci, že by některý z jihlavských hráčů zahrál špatně. Znamená to, že v neděli nastoupíte v nezměněné sestavě? „Díky širokému kádru můžeme zvažovat různé alternativy. Řada hráčů si sportovní formou říká o místo v sestavě. Oproti duelu v Teplicích může dojít v úvodní jedenáctce k jedné či dvěma změnám. Podobu sestavy samozřejmě zohledníme k síle a způsobu hry soupeře,“ uvedl asistent trenéra.

Registrujete některé absence ze zdravotních důvodů? „Marodka se nám prakticky vyprázdnila, díky čemuž se nyní můžeme těšit z velké konkurence v kádru. Do zápasu už jsou k dispozici Kukoľ a Šulek. S týmem trénuje i stoper Šourek, ale ten ještě do utkání není připraven. Mezi zraněnými tak zůstává jen Marcin,“ uzavřel předzápasový pohled do týmu Roman Kučera.

Vzájemná bilance: 8 utkání 1 – 4 – 3   9 : 9

Ze vzájemných zápasů:

jaro 15 - SYNOT liga: FC Vysočina Jihlava - FC Slovan Liberec 4:0 (2:0)
Góly: 12. Kliment, 18. Mešanović, 48. Nerad, 74. Harba
Sestavy: VYS: Blažek – Kukoľ, Kryštůfek, Krejčí, Hybš – Jánoš, Šulek (80. Štěpánek) – Kliment, Nerad, Fulnek (67. Batioja) – Mešanović (71. Harba). LIB: Lukáč – Coufal, Brabec, Pimpara, Frýdek – Sackey, Soungole (46. Sus) – Kaiser, Douglas, Frimmel – Bakoš (61. Hadaščok).

pod. 14 - SYNOT liga: FC Slovan Liberec - FC Vysočina Jihlava 2:2 (0:1)
Góly: 78. Šural, 90. Hadaščok - 12. Kučera, 57. Mešanović
Sestavy: LIB: Kolář - Mudra, Sackey, Karišik, Fleišman - Obročník (75. Hamuľak), Ďubek - Delarge, Jarolím (46. Luckassen), Kolár (59. Hadaščok) - Šural. VYS: Hanuš – Vaculík (37. Marek), Kryštůfek, Krejčí, Hybš – Kučera, Jánoš - Fulnek, Harba, Kukoľ (54. Masopust) – Mešanović (81. Tlustý).

jaro 14 – Gambrinus liga: FC Vysočina Jihlava – FC Slovan Liberec 2:3 (2:1)
Góly: 22. Vaculík, 30. Koloušek – 24. Šural, 65. a 69. Kolár
Sestavy: VYS: Blažek – Mikula (81. Kukoľ), Šourek, Krejčí, Josl (86. Přeučil) – Masopust, T. Marek, Kučera, Koloušek (74. Jungr), Vaculík – Harba. LIB: Hroššo – Coufal, Kováč, Rajnoch (82. Pimpara), Pokorný – Šural, Sackey, Pavelka (69. Obročník), Rybalka, Luckassen – Budnik (46. Kolár).

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 5 - Mešanović 1 – Jungr, Mišůn Vaculík, Kukoľ.

Inkasované karty: 3 – Kukoľ, 2 – Krejčí, Dvořák, Hanuš, 1 - Jánoš, Mišůn, Šulek, Mešanović, Kryštůfek

Absence: Šulek, Kukoľ a Marcin (zranění), Šourek (po zranění)

FC Slovan Liberec

Pravděpodobná sestava: Koubek – Coufal, Pokorný, Švejdík, Kerbr – Pavelka, Folprecht – Jefremov, Shala, Šural - Bakoš.

Trenér: Jindřich Trpišovský

Střelci: 5 - Bakoš, 4 - Šural, 2 – Shala, Kerbr, 1 - Luckassen, Švejdík, Pokorný, Bartošák.

ZMĚNY V KÁDRU

Příchody: Folprecht a Bartošák (přestup FK Viktoria Žižkov), Švejdík, Koubek a Shala (host. AC Sparta Praha), Hovorka a Sýkora (přestup AC Sparta Praha), Hladký (host. FC Zbrojovka Brno), Rabušic (hostování Verona / ITA), Kerbr (přestup 1.FC Slovácko), Bartl (přestup FK Mladá Boleslav), Efremov (host. CSKA Moskva / RUS).

Odchody: Brabec (konec kariéry), Breznaník (konec host. AC Sparta Praha), Ďubek (přestup MFK Ružomberok / SK), Lukáč (konec smlouvy), Frýdek (přestup AC Sparta Praha), Pimpara (hostování FO ŽP Podbrezová / SK), Novotný (přestup FK Teplice), Sus a Hadaščok (host. 1.FK Příbram), Fleišman (přestup FK Mladá Boleslav).

 
Související
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu