17.10.2015, Miroslav Fuks

Milan Bokša: Věřili jsme, že se do šancí dostaneme a jsme schopní uspět

Milan Bokša: Věřili jsme, že se do šancí dostaneme a jsme schopní uspětKonečně! Fotbalisté FC Vysočina si vzpomněli na své bojovné výkony a bodové zisky ze stadiónů soupeřů v uplynulém ročníku SYNOT ligy a v Teplicích vyválčili velmi cenné a povzbudivé vítězství. První bodový import musel velice potěšit exteplického kouče Milana Bokšu v jihlavských službách, jenž si Na Stínadlech užil první vítězství po návratu na prvoligovou lavičku.

 

„Myslím, že jsme sledovali velmi vyrovnané utkání. Zejména v prvním poločase. Pro diváky byla trochu smůla, že jsme neviděli mnoho gólových příležitostí. Na druhou stranu nelze ani jednomu z mužstev upřít snahu a vůli strhnout vítězství na svoji stranu. Druhý poločas byl mnohem dramatičtější, když jsme zejména zhruba v jeho půlce museli čelit soustavnějšímu tlaku soupeře. Teplice v této fázi měli několik možností hlavně ze standardních situací. Pro nás bylo obrovsky cenné, že jsme tyto momenty zvládli a postupně jsme znovu dokázali eliminovat útočnou sílu domácích. Nakonec jsme se sami dokázali v závěru prosadit v útoku. Věřil jsem, že naše čtyřčlenná útočná vozba bude schopná obranu soupeře zaskočit a že se do šancí dostaneme. Přestože o výsledku rozhodla „jenom“ penalta, tak i poté, kdy se Teplice vrhly do útočení, jsme měli další příležitosti, kdy jsme mohli náš cenný tříbodový zisk pojistit. Naše taktika k zápasu vyšla ze sledování posledních dvou duelu Teplic s Baníkem a v Brně. Věděli jsme, že se soupeře nesmíme bát. Jednak v obraně, abychom odolali jejich síle v útoku, druhak v útoku, abychom se nebáli hrát. Myslím, že obojí se podařilo. Viděli jsme obrovsky obětavé výkony všech hráčů v defenzivě a navíc jsme byli schopní kombinovat a udržet míč na zemi, čímž jsme domácí v určitých pasážích zápasu zaskočili. Přesto si myslím, že tým má v útoku větší sílu, než předvedl v Teplicích,“ řekl Bokša na pozápasové tiskovce.

Hostující lodivod okomentoval i střídání, k němuž se jihlavský trenérský tým odhodlal až v závěru: „Celý tým tentokrát hrál velice dobře a plnil naše pokyny. Nenašli jsme hráče, který by podal slabý výkon. Nechtěli jsme do týmu zasahovat, aby nepřestal fungovat. Do sestavy jsme tak sáhli až v závěru, kdy na náročném promoklém terénu začali někteří hráči fyzicky uvadat a nebyli jsme dostatečně schopní napadat rozehrávku ve středu pole. S příchodem Jungra se to určitě zlepšilo. Rád bych dodal, že si dnes hráči sáhli na dno svých sil.“

„Měli jsme velkou převahu, v závěru až drtivou, ale góly jsme prostě nedali a soupeř ano. Mohli jsme teď mít víc bodů, ale na kdyby se nehraje. A pokud jde o herní styl, je to nebe a dudy, ale to ať si posoudí každý sám. V úvodu zápasu jsme si hru moc zjednodušovali a nakopávali, soupeř se potom líp pohyboval a sbíral míče, tím jsme prohospodařili první půli,“ prohlásil trenér Teplic David Vavruška.

Pozápasové ohlasy v sestřihu tradičně nabízí Youtube kanál Ježour TV. Krom komentářů trenérů Milana Bokši a Davida Vavrušky z tiskové konference přinášíme i slova střelce jediné branky zápasu – Lukáše Vaculíka.

 
Související
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu