26.09.2015, Miroslav Fuks

Bokša: Byli jsme bojácní a chyběla nám odhodlanost

Bokša: Byli jsme bojácní a chyběla nám odhodlanost„To je ostuda, to je ostuda!“ skandoval hlouček nejvěrnějších fanoušků FC Vysočina v závěru utkání v Příbrami. A měli pravdu, neboť jihlavští fotbalisté v utkání 8. kola SYNOT ligy výsledkově i herně propadli. Zejména tedy v prvním poločase. Moc dobře si toho byl vědom kouč Milan Bokša na pozápasové tiskové konferenci.

 

„Do utkání jsme vstoupili hrozně pasivně, čímž jsme soupeři umožnili získat územní převahu a zahrávat množství standardních situací. Tím, že jsme byli bojácní a chyběla odhodlanost, tak bylo jen otázkou času, kdy inkasujeme první branku. Skutečně se tak stalo, navíc v rychlém sledu následovaly další dvě branky, což mužstvo srazilo a do konce poločasu nebylo schopné udělat jakoukoli korekci stavu. Do druhé půle jsme udělali změnu rozestavení i způsobu hry. Zdálo se, že bychom ještě mohli výsledek změnit, protože s tím jsme do této části hry šli, ale srazil nás ještě čtvrtý gól. V tu chvíli jsme už věděli, že na to, abychom v Příbrami bodovali, už nemáme,“ řekl Bokša v úvodním hodnocení zápasu.

Od novinářů poté dostal řadu dalších dotazů. Z jeho reakcí vybíráme: „Věděli jsme, že nedávná trenérská výměna toho moc nezmění na herním pojetí mužstva. Sázeli jsme na to, že tento impuls tým nabudí a dodá mu odhodlání. V uplynulých deseti dnech jsme na tom hodně pracovali. Vidět to bylo v ligovém utkání s Duklou i v poháru ve Znojmě, ovšem duel v Příbrami přinesl zklamání. Tentokrát nám schopnost rvát se o výsledek chyběla. Klíčem k úspěchu mělo být to, komu se podaří získávat odražené balóny, jenže v tomto ohledu jsme většinou byli druzí. Navíc se nenaplnila ani naše víra, že budeme schopní udržet míč a kombinovat. Také jsme doplatili na to, že v různých fázích hry jsme měli na hřišti dost hráčů, kterým utkání nevycházelo. To jsou všechno důvody, proč jsme zápas nezvládli,“ doplnil jihlavský lodivod.

Milan Bokša obdržel i otázku, která se týkala nadcházejícího utkání proti Plzni: „Dnešní výsledek nepochybně poznamenal psychiku mužstva. Zase jí srazil tam, kde jsme byli před utkáním s Duklou. Musíme teď mančaft znovu zaktivovat a zapracovat na nárůstu sebevědomí hráčů, které se pak následně může promítnout do herního projevu. Otázkou samozřejmě bude podoba základní sestavy, v níž musíme zohlednit představu o naší hře i sílu soupeře. Věřím, že na duel proti Plzni budeme připravení.“

Hodně pikantní souboj v Příbrami v sobotu odehrál náš levý bek Milan Mišůn. Tento příbramský odchovanec, který v dresu tohoto středočeského klubu nastoupil do 87 ligových utkání, totiž vůbec poprvé hrál "proti svým"! Na utkání však rozhodně nebude vzpomínat v dobrém: „K zápasu lze říci jedině to, že jsme hráli špatně. Vůbec jsme neplnili to, co jsme si říkali před zápasem, na co jsme se připravovali. Spíše jsme dělali pravý opak. Byli jsme nekoncentrovaní, navíc jsme přidali hrozné individuální chyby, kdy jsme domácím po našich zbytečných chybách nabídli vstřelení gólů. Hlavně v první půli jsme byli skoro u všech míčů druzí, hráči Příbrami nás předskakovali, byli důraznější. Bylo na nich vidět, že v tomto utkání více chtějí uspět,“ sdělil zklamaný Mišůn ve svém pozápasovém hodnocení.

Pod dojmem utkání s Duklou a ve Znojmě, možná i s ohledem na oslabenou příbramskou sestavu, jste si asi věřili, že zde můžete něco uhrát, ne? „Od začátku týdne jsme si věřili, na zápas jsme se poctivě připravovali. Bez ohledu na sestavu soupeře jsme v tomto duelu chtěli vyhrát. Bohužel, na hřišti se to potom neukázalo,“ hlesl jihlavský levý bek, kterého v publiku podporovalo početné příbuzenstvo.

Pozápasové ohlasy v sestřihu tradičně nabízí Youtube kanál Ježour TV. Nabízíme slova příbramského odchovance Milana Mišůna a kouče Milana Bokši.

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu