20.08.2015, Miroslav Fuks

FC Vysočina proti Slovácku potřebuje zvítězit

FC Vysočina proti Slovácku potřebuje zvítězitVysoká porážka v Edenu vrátila fotbalisty FC Vysočina tvrdě zpátky na zem. Zároveň je postavila do nelehké situace, kdy v nadcházejícím domácím duelu nutně potřebují navázat na vítězství proti Jablonci a tři body vybojovat i proti 1.FC Slovácko. Velmi těžká bitva dvou regionů, po níž si dá SYNOT liga v Jihlavě skoro měsíční pauzu, je na programu v sobotu 22. srpna od 17:00 hodin.

 

Je to jako přes kopírák. Jihlavští fotbalisté znovu nedokázali na hřišti soupeře navázat na vydařené domácí vystoupení. Zatímco proti Jablonci překvapili a zvítězili, tak výsledek ze Slavie fanouškům přinesl velké zklamání. Hra Vysočiny je zatím pramálo efektivní, o čemž vypovídá jediný vstřelený gól ze čtyř utkání. Co s tím? Jak podle trenéra Marka Zúbka vysoké procento držení míče přenést nebezpečných příležitostí a vstřelených branek? „Držení míče umožňuje větší kontrolu nad zápasem a je cestou k tomu, abychom si dokázali připravit šance po kombinacích a situacích, které nacvičujeme v týdnu. Bohužel, zatím nejsme dostatečně produktivní a nevytváříme si ani mnoho příležitostí ke skórování. V těchto klíčových momentech od hráčů potřebujeme více odvahy jít do šestnáctky ve větším počtu a podstoupit tvrdé souboje před brankou,“ uvedl Zúbek.

Slovácko se v Jihlavě představilo na konci února letošního roku a zvítězilo zde 0:1. V sobotu na sebe narazí nepříliš proměněná mužstva, tudíž se nabízí dotaz, jak tentokrát překlopit misky vah na jihlavskou stranu? Co by mělo na Slovácko platit? „Slovácko se tady na jaře ukázalo ve velmi dobrém světle a lze říci, že v Jihlavě zaslouženě zvítězilo. I v sobotu nás čeká velmi silný soupeř, který se prezentuje opravdu kvalitní hrou. Hráče na zápas připravujeme stejně, jako předtím na Spartu a Jablonec. Slovácko totiž za těmito týmy nijak nezaostává. Bez ohledu na kvalitu soupeře však nadcházející duel potřebujeme zvládnout a získat tři body,“ zdůraznil asistent trenéra.

Co byste řekl ke hře našeho nadcházejícího soupeře? Jak budete bránit kanonýra Doška?,„Slovácko rozhodně není jen o Doškovi. Ten je tím, který góly zúročuje skvělou týmovou a kombinační práci celého mužstva. Právě tyto dva aspekty jsou ve hře Slovácka klíčové. Pokud chceme proti týmu z Uherského Hradiště uspět, tak se mu musíme vyrovnat ve hře v poli a v kombinaci,“ řekl bývalý český reprezentant.

Které hráče budete v sobotu postrádat? „Marodka se nám prakticky nijak nezměnila. Šourek individuálně trénuje a do přípravy s týmem se postupně zařazují Jánoš, Tlustý a Přeučil. Do ligového utkání s nimi ještě nemůžeme počítat,“ informoval Marek Zúbek.

Vzájemná bilance: 12 utkání 3 – 2 – 7 8 : 18

Ze vzájemných zápasů:

jaro 15 - SYNOT liga: FC Vysočina Jihlava - 1. FC Slovácko 0:1 (0:1)
Góly: 12. Kalouda
Sestavy: VYS: Blažek – Kukoľ, Kryštůfek, Krejčí, Hybš – T. Marek, Kučera – Vaculík (75. Batioja), Harba, Šulek (70. Marcin) – Mešanović (82. Kliment). SLO: Heča – Kuncl, Rada, Košút, Šimko – Šumulikoski, Trávník – Hlúpik (73. Diviš), Kalouda (87. Valenta), Kerbr (81. Havlík) – Došek.

pod. 14 - SYNOT liga: 1. FC Slovácko - FC Vysočina Jihlava 2:0 (0:0)
Góly: 64. a 90. Došek
Sestavy: SLO: Heča – Kuncl, Košút, Rada, Reinberk – Šumulikoski – Havlík (59. Kalouda), Valenta, Trávník, Diviš – Došek. VYS: Hanuš – Vidlička, Kryštůfek, Krejčí, Marek – Kučera, Jánoš - Kukoľ, Jungr, Vaculík – Harba (83. Mešanović).

jaro 14 – Gambrinus liga: FC Vysočina Jihlava – 1. FC Slovácko 2:1 (2:0)
Góly: 36. Marek, 39. Tlustý – 72. Valenta
Sestavy: VYS: Blažek – Mikula, Tlustý, Krejčí, Josl – Jungr (86. Karlík), Jánoš (90. Přeučil), Koloušek, Marek, Vaculík (72. Kosak) – Harba. SLO: Melichárek – Šimko (86. Haša), Mezlík, Košút, Kuncl – Petr, Daníček (69. Rada), Valenta, Šumulikoski, Volešák (69. Havlík) – Kerbr.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 1 – Jungr.

Inkasované karty: 2 – Kukoľ, 1 – Krejčí, Dvořák, Jánoš, Mišůn.

Absence: Šourek, Tlustý, Jánoš a Přeučil (po zranění)

1.FC Slovácko

Pravděpodobná sestava: Heča – Chvátal, Rada, Košút, Reinberk – Daníček, Valenta – Diviš, Havlík, Hlúpik - Došek.

Trenér: Svatopluk Habanec

Střelci: 4 – Došek, 2 - Daníček, 1 – Havlík, Kovář.

ZMĚNY V KÁDRU

Příchody: Daníček (konec host. MFK Karviná), Hoffmann (konec host. FK Baník Sokolov), Koné (přestup Honvéd Budapešť / MAĎ).

Odchody: Mezlík (přestup 1.SC Znojmo), Kerbr (host. FC Slovan Liberec), Trávník (přestup FK Jablonec).

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu