16.08.2015, Miroslav Fuks

Luděk Klusáček: My jsme hráli a Slavia střílela branky

Luděk Klusáček: My jsme hráli a Slavia střílela brankyVysočina po domácím úspěchu znovu neuspěla na půdě soupeře. Po nečekané výhře nad Jabloncem přišla na půdě, která byla v předchozích třech sezónách jihlavským bodům zaslíbená – na Slavii Praha. Vysočina podruhé nebodovala v utkání, v němž byla paradoxně silnější na míči. Branky však stříleli výhradně sešívaní.

 

V tomto duchu utkání hodnotil i kouč Luděk Klusáček na tiskové konferenci: „Myslím, že ten, kdo si v novinách přečte výsledek, tak si řekne, že se v Edenu hrálo jednoznačné utkání. Já však musím říci, že hra našeho týmu, krom první desetiminutovky, kdy jsme byli příliš pasivní, měla slušné parametry. Byli jsme na míči a chtěli jsme se dostat dopředu. Hodně zjednodušeně lze říci, že my jsme hráli a Slavia střílela branky. Rozhodla produktivita Slavie při standardních situacích a kvalita při jejich zakončení i zahrávání. Dostat tři branky ze standardek, to je prostě moc. Na jejich bránění se musíme výrazně zaměřit. S výsledkem jsem samozřejmě nespokojený, ale za výkon mohu hráče pochválit. Jasně, nebudu je chválit za bránění při standardních situací, ale ke hře jako takové nemám až tolik připomínek,“ řekl na úvod Klusáček.

Jihlavský lodivod v rámci dalších dotazů přítomných novinářů svůj komentář doplnil: „Důležitý moment utkání nastal na počátku druhé půle, kdy jsme neproměnili vyloženou příležitost. Věřím, že kdybychom dokázali snížit, tak jsme možná utkání ještě otočili. To jsou ale všechno jen kdyby, na která se fotbal nehraje. V tomto ohledu jsme měli štěstí v utkání proti Jablonci. Dnes jsme si to vybrali, takový je fotbal. Zatímco na jaře jsme byli úspěšnější na hřištích soupeřů, tak v této sezóně se nám zatím více daří doma. Věřím, že se z této nepříjemné porážky oklepeme a poučíme a následně potvrdíme za týden, kdy v důležitém utkání hostíme Slovácko, dosavadní domácí výkony. Stejně tak doufám, že dojde ke zlepšení naší gólové produktivity, protože v ofenzivě máme kvalitní hráče.“

Jak utkání viděl zkušený stoper a lídr jihlavské defenzívy Jiří Krejčí? „Viděli to všichni – my jsme hráli a Slavia střílela góly. Zápas rozhodly tři standardky, v nichž je Slavie strašně silná. Domácí si jinak mnoho šancí nevytvořili. Za stavu 2:0 jsme z tutové šance mohli snížit a zápas by se poté jistě vyvíjel jinak. Místo toho se zrodil debakl, který však podle mne neodpovídá dění na hřišti. Škoda vlažného úvodu, kdy se domácí dostali do vedení. To nás provázelo i ve Zlíně. Poté honit výsledek je strašně těžké. Musíme jít dál. Liga je strašně vyrovnaná, což dokládá tabulka. Každý může porazit každého a zápasy rozhodují strašné maličkosti. Věřím, že jsme schopní bodovat i venku. Hrajeme, máme šance. Jsem přesvědčen, že brzy přijde zápas, kdy venku vstřelíme branku jako první a duel se bude vyvíjet trochu jinak. Je brzy tvrdit, že budeme hrát doma dobře a venku špatně.“

„Zaplaťpánbůh, že jsme vyhráli. Hráli jsme zodpovědně, to proti Jihlavě rozhodlo, a taky to, že jsme dali tři góly ze standardních situací. Měli jsme soupeře dobře přečteného a hráči to konečně zvládli na jedničku. Jsem rád, že jsme vyhráli, protože jsme hráli doma a lidé, kteří se na nás chodí dívat, si zaslouží, abychom vítězili,“ shrnul zápas trenér Slavie Dušan Uhrin, jenž pro slavistický web ještě dodaL: „Máme za sebou čtyři zápasy. Samozřejmě jsem chtěl vyhrát. Jestli mi spadl kámen ze srce? To nechám na později. Chceme vyhrávat, hrát dobře pro diváky. A ještě máme málo bodů na to, abychom byli v klidu,“ popisoval kouč sešívaných."

Pozápasové ohlasy v sestřihu tradičně nabízí Youtube kanál Ježour TV. Krom komentáře trenéra Luďka Klusáčka z tiskové konference přinášíme i slova obou stoperů – Lukáše Kryštůfka a Jiřího Krejčího.

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu